Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Rozpakowałem boczek faszerowany zapakowany w październiku, leżał w lodówce - żadnych objawów zmiian organoleptycznych

 Nie przesadzajcie  z tymi terminami przechowywania . Bo każdy produkt produkowany przez różnych producentów może być inny .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396127
Udostępnij na innych stronach

Nie przesadzajcie z tymi terminami przechowywania . Bo każdy produkt produkowany przez różnych producentów może być inny .

 

Dziadku - każdy produkt jest inny, każdy robi w innych warunkach lokalowych i sanitarnych, każdy ma inne mięso. Mam jeszce parę gadżetów zapakowanych,  jeszcze nic mi nie padło co zapakowałem próżniowo - szczęście to czy przypadek, a może?  :cool:

 

Dzięki Panowie za instrukcje osłonkowe. :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396130
Udostępnij na innych stronach

"przez różnych producentów", ale w tym wypadku to chyba my jesteśmy sobie producentami, więc My wiemy kiedy zostało wyprodukowane, jak, jak było przechowywane i czy to się nada, a po analizie organoleptycznej jeśli stwierdzimy że nie, możemy wyciapać.

Mamy jako Bractwo, wielką przewagę nad produktami ze sklepu, bo tam to nie wiemy kiedy było wyprodukowane, z jakiego mięsa (jest co prawda data zdatne do spożycia), ale po tym terminie to ryzyko. W przypadku swoich ryzyko mniejsze, na pewno bym tego nikomu nie podarował(sprzedał), ale sam jeśli jest dobre to czemu nie, chętnie zjem :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396171
Udostępnij na innych stronach

Rozpakowałem boczek faszerowany zapakowany w październiku, leżał w lodówce ...

Już drugi raz na przykładzie Piotrkowych wyrobów nie pamiętam (a może pamiętam :mellow: ) kto i kiedy gardłował, że nie da rady przechować własnych wyrobów zapakowanych vacuum dłużej niż dwa miesiące ... i osądzał mnie od czci i wiary deklarując "... bo tak", więc jak jesteś kolego bystry to wiedz, że da się.

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396173
Udostępnij na innych stronach

wiedz, że da się.

 

Wiesław, da się i bez vacum.Po tym terminie o którym pisałeś to trzeba lepszej krajalnicy niż Zelmerek.Ale jak ustawisz ją na 1mm to masz fajne mięsko do pogryzania. Więcej, mogę Wam pokazać 3 letnie mięsko (szynka z kością i kopytkiem, i nie śmierdzi), które sobie już wisi jako eksponat. Nie  mam takiej krajalnicy ale jak ktoś pokroi, to da się zjeść - bez przygód żołądkowych    :D

Pozdrawiam.

P.S. 

Szczęki trzeba mieć własne  :D

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396178
Udostępnij na innych stronach

 

 

da się i bez vacum
Krzysiu, herezje prawisz .... ogień piekielny Cię nie ominie - jakby co to jakąś butelkę do kotła wezmę aby towarzystwa dotrzymać :cool:
Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396179
Udostępnij na innych stronach

Krzysiu, herezje prawisz ..

 

Wiesiu, wschodnim powiedzeniem, kak by tu  сказать. Będziesz pierwszy w tym kotle  :) .Co do herezji, to postaram się aby ta szyneczka o której pisałem, za bardzo "nie walła" Cię w główkę nad Wieprzem    :D

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396181
Udostępnij na innych stronach

 

 

o herezji, to postaram się aby ta szyneczka o której pisałem, za bardzo "nie walła" Cię w główkę nad Wieprzem :D

Czyli zestrugana dobrym nożem da się zjeść :D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396186
Udostępnij na innych stronach

Ostatnie dwa dni miałem dużo pracy, nic nie mogłem hobby uskutecznić, dziś w ramach relaksu parówki zrobiłem. By się nie rozpisywać za wiele, na razie będą tylko foty. :cool:

 

post-41160-0-50209100-1421007536_thumb.jpg

post-41160-0-23872400-1421007553_thumb.jpg

post-41160-0-72143300-1421007571_thumb.jpg

post-41160-0-92933700-1421007588_thumb.jpg

post-41160-0-91821400-1421007611_thumb.jpg

post-41160-0-02562000-1421007654_thumb.jpg

post-41160-0-57320600-1421007689_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396364
Udostępnij na innych stronach

Strasznie długie te parówki Ci wyszły :D

Co do receptury to co pisze w trzech ostatnich linijkach bo logo  skutecznie  uniemożliwia odczytanie?

Ja bardzo podobnie"na brudno" rozpisuje kolejne produkcje. :D

Temperatura farszuto jest 11,3st dobrze widzę?

Edytowane przez Hektor

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396369
Udostępnij na innych stronach

Patrząc na odkręcanie to są prawie kabanoso- parówki

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396371
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ostatnie dwa dni miałem dużo pracy, nic nie mogłem hobby uskutecznić, dziś w ramach relaksu parówki zrobiłem. By się nie rozpisywać za wiele, na razie będą tylko foty.
 

Foty mówią same za siebie... :clap:  wyrób  przecudnej uroby..zjadłabym taką jedną parówkę  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396375
Udostępnij na innych stronach

Czemu się dziwicie? Pisu dba o linię i może rano zjeść tylko dwie, a że lubi, to zrobił sobie solidne. 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396377
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie  mam takiej krajalnicy ale jak ktoś pokroi, to da się zjeść
Ja mam i chętnie pokroję - adres znasz :cool:  Człowiek dwa dni nie czyta a tu takie mecyje...  :)  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396479
Udostępnij na innych stronach

To oprócz 17 g/kg peklosoli do zapeklowania mięsa, dodałeś później 35 g soli?

 

 

Zamysł był dać 50g, ale dla młodocianych, to zmniejszyłem. :cool. i są trochę małosolne jak dla chorych

 

A tu ciepła parówka w przekroju i przygotowane materiały na jutrzejszą zadymę...  :cool:

post-41160-0-05009300-1421104197_thumb.jpg

post-41160-0-65490700-1421104213_thumb.jpg

post-41160-0-43327500-1421104233_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396620
Udostępnij na innych stronach

Widzę że ty wcale nie śpisz, pracujesz 24h. :D

 

 

Pracuję 11 godzin, hobby,sport, rodzina - sześć i reszta na sen. :cool:

 

A niżej foty z wczoraj... :cool:

post-41160-0-51268800-1421269354_thumb.jpg

post-41160-0-91901400-1421269375_thumb.jpg

post-41160-0-33921900-1421269389_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396988
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pracuję 11 godzin,

 

 

 Piotrek , kiedyś menel mi powiedział , że jak mam tylko 1200zł renty to w życiu nic nie robiłem  . :D  Czyli można pracować nawet i 20 godzin i mieć w kieszeni tylko dziurki :D :D .  Taką jedną cienką  prosto z wędzarni to bym  wciągnął  :D     Jednak nie , już za późna pora :D

 

 Gorąco pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku życzę

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-396992
Udostępnij na innych stronach

Dziś zapakowałem karkówki do podsuszania, marynowały  się od 10-go nie wiem czy ktoś  o tym  pisał, ale jak widać na focie - pętelki są na obydwu końcach - co dwa dni zmieniam położenie - dlaczego? Oczywiście data zapakowania, by się nie zagubić....  :cool:

 

  post-41160-0-69585000-1421352665_thumb.jpg

 

post-41160-0-16680500-1421352803_thumb.jpg

 

 

Na jutro rybki do wędzenia  pływają już w solance 10% - jutro zadymka. :cool:

 

 

 

post-41160-0-07177400-1421352882_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/101/#findComment-397179
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.