ANNAM Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3526 Opublikowano 19 Marca 2016 Piekne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-485874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3527 Opublikowano 19 Marca 2016 Oscypki gotowe Kształtem takie bardziej "wielkanocne" ...... śliczności . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-485901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3528 Opublikowano 20 Marca 2016 Wczoraj ricottę gorącą wymieszałem z oregano(za dużo mi się sypnęło), solą i czosnkiem granulowanym, po godzinie w chustę do ocieknięcia. ponad 1,6kg... Trochę słabo się trzyma kupy... Z drugiej części serwatki ricotta czysta - niecałe kilo, w próżni już oczekuje, by stać się częścią Wielkanocnego sernika.... Oscypków wczoraj 32 sztuki ulepiłem z około 50 litrów mleka. różnej masy są... A dziś pils poszedł w szkło - ten już na jesienne zjazdy poczeka.... Mam mięsko zapeklowane i pytanie: polska czy frankfurterki zrobić? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3529 Opublikowano 20 Marca 2016 Piotrze piękne sery . Może uda się na piwko załapać Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3530 Opublikowano 20 Marca 2016 Oscypki gotowe, zrobiłem tak jak kobitka w Zakopanem szkoliła, wydajność lepsza A to znaczy się że jak? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3531 Opublikowano 20 Marca 2016 A to znaczy się że jak? W 20-cia minut miała gotowy skrzep do oscypków..... bez pitolenia... bez pieszczenia.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3532 Opublikowano 21 Marca 2016 To wal jak na spowiedzi... bez pitolenia Pieszczenie może być Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3533 Opublikowano 21 Marca 2016 Oscypki gotowe, zrobiłem tak jak kobitka w Zakopanem szkoliła, wydajność lepsza - niecałe 30l mleka - 4,25kg oscypków , 1,35kg ricotty.... No to czekamy na pis tejże metody... bo wydajność wręcz "powalająca"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3534 Opublikowano 22 Marca 2016 Nie wiem czy mogę napisać o południowych oscypkach, by nie zburzyć poprawności i pietyzmu, z jakimi to forumowi wytwórcy wykonują swe dzieła oscypkowe.Ważyłem ostatnią produkcję, 50 l mleka = 6,9kg oscypków, zważone po wędzeniu i wypoczynku... A wczoraj cyknąłem francki... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3535 Opublikowano 22 Marca 2016 Pisu, śmiało i tak każdy robi po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3536 Opublikowano 22 Marca 2016 Nie wiem czy mogę napisać o południowych oscypkach, by nie zburzyć poprawności i pietyzmu, z jakimi to forumowi wytwórcy wykonują swe dzieła oscypkowe. Pisz nie bojsia... jakby co obronimy ... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3537 Opublikowano 22 Marca 2016 Piotrze dziękujemy Jeszcze nie próbowane . Kazali zostawić na święta. Oj nie wiem czy jęzor nie ucieknie do lodówki Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3538 Opublikowano 22 Marca 2016 po przeglądzie Twojej ,,produkcji,, ślinotok nie ustaje, w sobotę będę wędzić mięsko i pstrągi, ale przy okazji jak będę w Kurzętniku to się chyba wproszę Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-486755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3539 Opublikowano 23 Marca 2016 Opis oscypków po południowemu zamieszczę przy następnej produkcji - po Świętach.... A tu foty - kolacyjne francki na ciepło i z cyklu - dzisiejsza zadyma: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3540 Opublikowano 23 Marca 2016 A tu foty - kolacyjne francki na ciepło i z cyklu - dzisiejsza zadyma: Cholerka jakie apetyczne a ja już głodna siedzę Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3541 Opublikowano 23 Marca 2016 Opis oscypków po południowemu zamieszczę przy następnej produkcji - po Świętach.... Leń... Ale Ty zawsze miałeś wstręt do pisania przepisów wszelakich Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3542 Opublikowano 25 Marca 2016 Ale Ty zawsze miałeś wstręt do pisania przepisów wszelakich Miałem i mam, wszystko, no prawie z dyńki idzie, żadnych przepisów i tabelek nie używam i do przodu.... To i może jakieś foty - wczorajsze szynki, balerony i boczki faszerowane-rolowane... Trochę w przekroju - na razie poszczę.... Pasztety - drobiowo-wieprzowe - 14 upiekłem... , przekrój poprzeczny będzie..... No i białej 36 kilo - zeszło do 2-giej w nocy.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3543 Opublikowano 26 Marca 2016 Mam chwilę, napiszę o produkcji oscypków w Zakopanem na zlocie, jak pani sero-warka to czyniła, w tzw. międzyczasie... kiedy to gniotła sery smakowe w formy opowiadając o tym gapiom, wśród nich też byłem... -10 litrów mleka w garnku - odpalony gaz pod nim - duży - bez mieszania, w garnku termometr...- po dobrej chwili sprawdzenie temperatury, niecałe 50 stopni - niech trochę przestygnie- stwierdziła, jako dobry uczeń, pilnie słuchałem..- temperatura spadła, 45 stopni - zadana podpuszczka strzykawką - 1ml, bez żadnego rozcieńczania, po zadaniu i zamieszaniu, ruch mleka nie został zatrzymany...- po około 10-ciu minutach był skrzep, pani wzięła drewniany widelec, którym dość intensywnie rozdrobniła zawartość gara...- po kolejnych kilku minutach zawartość wylądowała w durszlaku, po kolejnych kilku zostały formowane sery... Cała operacja trwała może z pół godziny. Można? Mam foty..... dokumentalne Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3544 Opublikowano 26 Marca 2016 Pisu, Ciekawe... https://www.youtube.com/watch?v=mPyCZ-nGSIc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3545 Opublikowano 27 Marca 2016 Cała operacja trwała może z pół godziny. Można? Czasami należy coś pokazać żeby więcej towaru sprzedać . Im więcej podpuszczki dodasz tym szybciej skrzep otrzymasz . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3546 Opublikowano 27 Marca 2016 Cała operacja trwała może z pół godziny. Można? Czasami należy coś pokazać żeby więcej towaru sprzedać . Im więcej podpuszczki dodasz tym szybciej skrzep otrzymasz . :D ale i ta kobieta podobno mleko podgrzewała do 45stopni - chyba po to aby się szybciej mleko ścięło. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-487965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3547 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dziś wędziłem kiełbaski.... foty brak, zostały w pracy, szynki prawie zimno wędzone, foty brak i reszta - są foty.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-488851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3548 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Piotr napisz że masz środowisko plazmy w wędzarni wytwarzane przez magrav Keshe i samo się wędzi....piękne wyroby.p.s.ostatnio wkręciłem się w Keshe im bardziej w to wchodzę to bardziej mnie kręci3-maj sie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-488881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3549 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Kilka zdjęć z dziś.... Szynki wędzone nocowały w wędzarni. Potem jest kiełbasa eksportowa pieczona, baleron i szyneczki bez ubranek.... i cięty.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-488947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3550 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Wczoraj oscypki z 50 l mleka zrobiłem wieczorkiem, dziś waga ricotty po wyciśnięciu w prasie - 2kg. Jutro wędzenie.... A dziś warzyłem ostatniego lagera - Pils czeski. Teraz Ale piwka będą na tapecie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/142/#findComment-489238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.