EAnna Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3501 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 niżej opisane, to co siedzi w środku... Pozycja po kl.III to słonina?(trudno odczytać receptę panie doktorze ) Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3502 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Chyba wołowina Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3503 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jestem za... http://gdetail.image-gmkt.com/800/604306965/2015/6/d387b51d-c3d3-4808-8c66-61d981c6c8de.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3504 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Pozycja po kl.III to słonina? (trudno odczytać receptę panie doktorze No wołowina..... Sprawdzenie fotek - flaszka po lewej łatwię... 0,5litra - cena na razie nie znana.... będą dwie palety.... A po dzisiejszym ważeniu... prawie.. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3505 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Jeszcze jedno słówko, Kolego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3506 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Kolego, ostatni raz Ci powtarzam: tematu nie ma już na forum. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to pisz sobie lub dzwoń do osób zainteresowanych. Myślę, że to dawno uzgodniliśmy, ale dalej nie możesz tego zrozumieć. Ta sprawa nie dotyczy w jakikolwiek sposób naszego forum.Jeśli jeszcze raz do niej w jakikolwiek sposób nawiążesz na forum, to wylatujesz. Pamiętaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3507 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Parę ujęć... z wczoraj .. Udka wędzone i pieczone w wędzarni - nie cierpię parzenia i potem dymienia drobiu - profanacja... Krakowska w wędzarni.... Na rozsadę pomidorów weszło coś.... Krakowska w podróży.... Zaczyna się chłodzić... A tu już zimna..... w altanie wisi sobie czekając świtu.., Wczoraj też sery robiłem, ricotty 1,7 kg - gorącą wkładam do prasy i max nacisk stosuję... Oscypki - 31 sztuk..... jutro dym... No i roladki na obiad .... przed pieczeniem..... Na ten tydzień kaszanka i grillowa w planach, wkrótce maj... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3508 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jak zwykle zacnie Piotrze.... nie cierpię parzenia i potem dymienia drobiu - profanacja... Pamiętam jeszcze Gąsiorkowską "kłótnie" o wyższości pieczenia nad parzeniem.... chyba trzeba będzie zrobić na Gąsiorkowo trochę ćwiartek kurzęcych celem weryfikacji komisyjnej Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3509 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jak zwykle zacnie Piotrze.... nie cierpię parzenia i potem dymienia drobiu - profanacja... Pamiętam jeszcze Gąsiorkowską "kłótnie" o wyższości pieczenia nad parzeniem.... chyba trzeba będzie zrobić na Gąsiorkowo trochę ćwiartek kurzęcych celem weryfikacji komisyjnej Z Dymnym pozdrowieniem... Zrób - będziemy porównywać Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3510 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Część oscypków pozowała do zdjęcia.... Rozkroiłem ser z września 2015 - ostry, wilgotny, łatwo się kroi i się nie kruszy..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3511 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Na rozsadę pomidorów weszło coś.... P1280646.JPG ...delikatnie odetnij/urwij i spryskaj mlekiem tłustym- 1:1 z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3512 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Dziś polędwice wędziłem, szynki, ogonówka i baleron po parzeniu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3513 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Dziś polędwice wędziłem, szynki, ogonówka i baleron po parzeniu Jak zwykle perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3514 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zrób - będziemy porównywać Bardzo dobry pomysł, tym bardziej, że jeszcze drobiu nie robiliśmy Dziś polędwice wędziłem, szynki, ogonówka i baleron po parzeniu. Piotrze jak zwykle piękne :clap: , normalnie nudno ;) Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3515 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Kaszanę dziś umieszałem i zgodnie z sugestią Tusiaczka napiszę co nieco, tzn. co i jak po łebkach : Mięsko, skórki, płucka, wątroba w kostkę po ugotowaniu i mięsko po rozdrobnieniu na sitku 6mm - 4,15kgcebula - 0,6kgkrew świeża - 1,7kgKasza gryczana biała - 2kg + wywar -4,4 litraprzyprawy - sól,pieprz, ziele, goździki, majeranek, zioło.... I farsz w garnku ... I kaszana się studzi.... 12,5kg - dziś delikatnie po pracy na spokojnie, dobrze, że nie podwoiłem ilości.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3516 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 zgodnie z sugestią Tusiaczka napiszę co nieco, Ale że co? Ale że jak? Tak podane na tacy bez karteczki? To się nie liczy... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walka Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3517 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Witaj pis 67Wyglada bardzo smakowicie zjadlbym na sniadanie bo u nas jest ta pora.A Ty wstales juz czy jeszcze sie nie polozyles spac.Pozdrawiam - Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3518 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Powiedz od razu że Ci się pisać nie chciało Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3519 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tak podane na tacy bez karteczki? To się nie liczy... Karteczka wyświechtana, od kilku lat ta sama .... nic nie zmieniam w swoich kaszanach od lat - foty nie ma... A Ty wstales juz czy jeszcze sie nie polozyles spac. Położę się dziś wcześniej, trochę po północy... Wyglada bardzo smakowicie zjadlbym na sniadanie Dobry pomysł, jutro pomimo piątku posmakuję....... będzie na grilla...... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3520 Opublikowano 2 Maja 2016 Zaległe foty kaszany... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #3521 Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Ale kaszana... Edytowane 2 Maja 2016 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3522 Opublikowano 3 Maja 2016 Wczoraj przed północą zrobiłem trochę grillowej, chudziutka skubana..... A dziś kiedy dym na nią puściłem udałem się na łąkę i nazrywałem kwiatki z pierwszego kwitnienia na syrop.... działa.... Przepis gdzieś mi wcięło i szukam.... ? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #3523 Opublikowano 3 Maja 2016 Piotrze, ja robiłem tak: * około 500 kwiatów - następnie oberwałem same płatki* 1 litr wody* 1kg cukru* 2 cytryny Pierwsze gotowanie (płatki + woda + sok z cytryn) około 40 minut; przecedzić... drugie gotowanie około 1h - cukier dodawałem stopniowo żeby się rozpuścił... Przelać do słoików i zakręcić. Gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #3524 Opublikowano 3 Maja 2016 nazrywałem kwiatki z pierwszego kwitnienia na syrop dobrze jest takie kwiatki na biały papier rozłożyć żeby czarne ( paskudy) z nich wyszły przed gotowaniem. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3525 Opublikowano 4 Maja 2016 Dziś wędziłem - reprezentacja na zdjęciu... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-495039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.