Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

niżej opisane, to co siedzi w środku...

Pozycja po kl.III to słonina?

(trudno odczytać receptę  panie doktorze  :D )

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493039
Udostępnij na innych stronach

Chyba wołowina  :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493044
Udostępnij na innych stronach

Pozycja po kl.III to słonina? (trudno odczytać receptę panie doktorze

 

 

No wołowina.....  :cool:

 

Sprawdzenie fotek - flaszka po lewej łatwię... 0,5litra - cena na razie nie znana....  będą dwie palety....  :cool:

 

post-41160-0-96556100-1461505163_thumb.jpg

 

A po dzisiejszym ważeniu...  prawie..

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493187
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze jedno słówko, Kolego.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493222
Udostępnij na innych stronach

Kolego, ostatni raz Ci powtarzam: tematu nie ma już na forum. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to pisz sobie lub dzwoń do osób zainteresowanych. Myślę, że to dawno uzgodniliśmy, ale dalej nie możesz tego zrozumieć. Ta sprawa nie dotyczy w jakikolwiek sposób naszego forum.

Jeśli jeszcze raz do niej w jakikolwiek sposób nawiążesz na forum, to wylatujesz. Pamiętaj.   

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493230
Udostępnij na innych stronach

Parę ujęć... z wczoraj ..

 

Udka wędzone i pieczone w wędzarni - nie cierpię  parzenia i potem dymienia drobiu - profanacja...  :cool: 

 

post-41160-0-88704800-1461526630_thumb.jpg

 

Krakowska w wędzarni....

 

 

post-41160-0-90960900-1461526646_thumb.jpg

 

Na rozsadę pomidorów weszło coś.... 

 

 

post-41160-0-37427800-1461526685_thumb.jpg

 

Krakowska w podróży....

 

 

post-41160-0-16391400-1461526708_thumb.jpg

 

Zaczyna się chłodzić...

 

post-41160-0-91520300-1461526721_thumb.jpg

 

A tu już zimna..... w altanie wisi sobie czekając świtu..,

 

post-41160-0-52317400-1461526750_thumb.jpg

 

 

Wczoraj też sery robiłem, ricotty 1,7 kg - gorącą wkładam do prasy i max nacisk stosuję...

 

post-41160-0-47590600-1461526771_thumb.jpg

 

Oscypki  - 31 sztuk.....   jutro dym...

 

post-41160-0-66346000-1461526793_thumb.jpg

 

No i roladki na obiad .... przed pieczeniem.....

 

 

post-41160-0-53342200-1461526814_thumb.jpg

 

 

Na ten tydzień kaszanka i grillowa w planach, wkrótce maj...  :cool: 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493279
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

Jak zwykle zacnie Piotrze....  :clap:  :clap:  :clap:

 

 

 

 

nie cierpię  parzenia i potem dymienia drobiu - profanacja... 

 

Pamiętam jeszcze Gąsiorkowską "kłótnie" o wyższości pieczenia nad parzeniem....  chyba trzeba będzie zrobić na Gąsiorkowo trochę ćwiartek kurzęcych celem weryfikacji komisyjnej  :cool:  :laugh:

 

Z Dymnym pozdrowieniem... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493331
Udostępnij na innych stronach

Jak zwykle zacnie Piotrze....  :clap:  :clap:  :clap:

 

 

 

 

nie cierpię  parzenia i potem dymienia drobiu - profanacja... 

 

Pamiętam jeszcze Gąsiorkowską "kłótnie" o wyższości pieczenia nad parzeniem....  chyba trzeba będzie zrobić na Gąsiorkowo trochę ćwiartek kurzęcych celem weryfikacji komisyjnej  :cool:  :laugh:

 

Z Dymnym pozdrowieniem... 

Zrób - będziemy porównywać ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493413
Udostępnij na innych stronach

Część oscypków pozowała do zdjęcia....   :cool:  

 

post-41160-0-14299100-1461615837_thumb.jpg

 

Rozkroiłem ser z września 2015 - ostry, wilgotny, łatwo się kroi i się nie kruszy.....

 

 

post-41160-0-02176500-1461615854_thumb.jpg  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493504
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zrób - będziemy porównywać ;)

Bardzo dobry pomysł, tym bardziej, że jeszcze drobiu nie robiliśmy ;)


 

 

Dziś polędwice wędziłem, szynki, ogonówka i baleron po parzeniu. :cool:

Piotrze jak zwykle piękne :)  :clap: :clap: , normalnie nudno ;) ;) 

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-493928
Udostępnij na innych stronach

Kaszanę dziś umieszałem i zgodnie z sugestią Tusiaczka napiszę co nieco, tzn. co i jak po łebkach :

 

Mięsko, skórki, płucka, wątroba w kostkę po ugotowaniu i mięsko po rozdrobnieniu na sitku 6mm - 4,15kg

cebula - 0,6kg

krew świeża - 1,7kg

Kasza gryczana  biała   - 2kg + wywar -4,4 litra

przyprawy - sól,pieprz, ziele, goździki, majeranek, zioło.... 

 

I farsz w garnku ...

 

 

post-41160-0-44601500-1461877589_thumb.jpg

 

I kaszana się studzi....  :cool: 

 

post-41160-0-88990600-1461877603_thumb.jpg

 

12,5kg - dziś delikatnie po pracy na spokojnie, dobrze, że nie podwoiłem ilości....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494098
Udostępnij na innych stronach

 

 

zgodnie z sugestią Tusiaczka napiszę co nieco,
Ale że co? Ale że jak? Tak podane na tacy bez karteczki? To się nie liczy...  :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494101
Udostępnij na innych stronach

Powiedz od razu że Ci się pisać nie chciało  :laugh:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494103
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak podane na tacy bez karteczki? To się nie liczy...

 

Karteczka wyświechtana, od kilku lat ta sama ....  nic nie zmieniam w swoich kaszanach od lat - foty nie ma...

 

 

 

 

A Ty wstales juz czy jeszcze sie nie polozyles spac.

 

Położę się dziś wcześniej, trochę po północy...  :cool: 

 

 

 

 

Wyglada bardzo smakowicie zjadlbym na sniadanie

 

 

Dobry pomysł, jutro pomimo piątku posmakuję.......  będzie na grilla......  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494106
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj przed północą zrobiłem trochę  grillowej, chudziutka skubana.....  :cool:

 

 

post-41160-0-80238500-1462290636_thumb.jpg

 

A dziś kiedy dym na nią puściłem udałem się na łąkę i nazrywałem kwiatki z pierwszego kwitnienia na syrop....  działa....  :cool:  

Przepis gdzieś mi wcięło i szukam....  ?  :cool:

 

 

post-41160-0-71919100-1462290656_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494859
Udostępnij na innych stronach

Piotrze, ja robiłem tak:

 

* około 500 kwiatów - następnie oberwałem same płatki

* 1 litr wody

* 1kg cukru

* 2 cytryny

 

Pierwsze gotowanie (płatki + woda + sok z cytryn) około 40 minut; przecedzić... drugie gotowanie około 1h - cukier dodawałem stopniowo żeby się rozpuścił... Przelać do słoików i zakręcić.

Gotowe :cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-494871
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.