pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3926 Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) To i kilka fotek zrobiłem... w końcu... wczoraj i dziś, wycinek z produkcji na Święta... Nóżki ze świnki bez stópek.... dla hotelu **** , cztery wędzone i cztery peklowane i parzone .... Skorzystałem z okazji pakując na wiejski stół - stąd foty dziś są.... A niżej baleron i boczek rolowany... Kiełbasa chłopska i myśliwska... Kabanosy.... Salcesony, chcieli w foliach, brak widoku przekroju, wszystkie całe poszły w świat..., kaszanka też.... była... Szynka parzona, szynka wędzona i ogonówka... Polędwice wędzona i parzona... Jałowcowa i polska... i polędwiczka się jedna ostała do dziś... Parówki, parówkowa i francki, frankfurterkami szumnie nazywane.... Smacznego.... Edytowane 23 Grudnia 2017 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3927 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Pyszności Piotr w wolnej chwili, wiem że będzie ciężko, ale prosiłabym przepis na parówki Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3928 Opublikowano 23 Grudnia 2017 ale prosiłabym przepis na parówki Smakowały? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3929 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Smakowały? Bardzo Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafman Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3930 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Aż ślinka cieknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3931 Opublikowano 24 Grudnia 2017 wczoraj i dziś, wycinek z produkcji na Święta... Piotrek ..... wyroby wiadomo jakie Zdrowych i Radosnych Świąt życzę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3932 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Smacznego.... Odpocznij trochę w Święta Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3933 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Odpocznij trochę w Święta Odpoczynek będzie miał w lutym i marcu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3934 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Parówki... też robię.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3935 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3936 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Wyroby przepiękne, jak malowane Piotrze, serdeczne pozdrowienia i Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3937 Opublikowano 29 Grudnia 2017 serdeczne pozdrowienia i Szczęśliwego Nowego Roku Dziękuję Dziś ostatnie wędzenie A.D. 2017 - półgęski - wędzenie drugie. Półgęski z wiejskich gęsi wolno-biegających, przyzagrodowych w ilości sztuk czterech.W solance 8% pławiły się przez 28 dni - temp.solanki 2,5 stopnia. Wczoraj małe odsolenie, osuszenie i wędzenie ciepłym dymkiem 35-40 stopni przez nieco ponad godzinkę w komorze, kolorek jest, foty będą... Dziś dymek chłodniejszy, wędzarnia bezpośrednia - utrwalanie wyrobu. Zrobię też fotki innych wyrobów, które wczoraj zadymiłem... . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3938 Opublikowano 29 Grudnia 2017 To fotki z dzisiejszego pakowania wyrobów na eksport.... LLCkiełbasa chłopska - mojej kompozycji smakowo-technologicznej.. szynka parzona, polska, jałowcowa i myśliwska... polędwica wędzona, polędwica parzona, boczek i krakowska... szynki kulki parówkowa salceson - nie pytajcie dlaczego w poliamidzie.. półgęski, o których wspominałem wcześniej - nie wiem czy nie poprzestać na drugim wędzeniu, czy dymić je jeszcze... domowy - piwniczny kącik wyrobów dojrzewających... to tyle z wieczorka - odbiór... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3939 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Wszystko prima sort co tu więcej można powiedzieć Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3940 Opublikowano 29 Grudnia 2017 odbiór... Zadajesz pytania i nie odpowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3941 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Jejku, chyba na igrzyska świąteczne nie miałeś czasu. Wyroby super!http://www.sherv.net/cm/emoticons/hand-gestures/audience-clapping-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3942 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Piotrek tak czytam, patrzę , analizuję i powiem Ci jedno ... Wal to wszystko i rób swoje ... BRAWO !!!! Za całokształt , wytrwałość i PRAWDĘ, tę, której brakuje z każdej strony ???? Tapniete z P10 via Tapatalk Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3943 Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Zadajesz pytania i nie odpowiadasz. Zadaję pytania i nie odpowiadam.... pewnie jak zadaję, to czekam.... Miałem wczoraj zakończyć sezon, ale wczoraj w domu pytanie - gdzie jest boczek? I dziś trzeba było wędzić - fota z wędzarni, był sam w dymie - fota nieostra.... Przydał się, kawałek dla córki, reszta do Pałacu z innymi wyrobami pojechała na śniadanka... A tu salceson w czwartek zrobiony - ostał się dla mnie kawałeczek... A podczas skoków w TV zabutelkowałem 72 Dunkel Weizen , od 13 sierpnia na cichej.... i to ostatnia warka z tego roku, choć mam plan, może jutro do południa IPA warzyć, słody ześrutowane, drożdże już zastartowały.... No i Stout Milk w kolejce.... W styczniu lagery ruszą... Na focie różne butelki, takie były .... Edytowane 30 Grudnia 2017 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3944 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Stary rok wczoraj zakończyłem warzeniem IPA, a nowy, dziś, rozpocząłem warzeniem Stout Milka, zawsze robię coś w pierwszy dzień roku.... by się darzyło przez kolejne miesiące... Nastawiłem też drożdże - startery na lagery... A popołudniu wyjąłem z opakowań karkówki dojrzewające w ilości trzech sztuk i zapakowałem je w kawałkach próżniowo. Waga początkowa mięsa 6,3kg - 30 września natarte peklosolą 28g na kilogram i tak leżały w zapomnieniu w chłodzie do 24 października bez przewracania czy jakiejkolwiek ingerencji. Po znalezieniu natarłem je mieszanką - cukier, kardamon, pieprz, kolendra w ilościach mniejszych, niż to się ogólnie przyjęło na forum w wątku o dojrzewających. 2-go listopada poszły w ubranka i zawisły w piwnicy, temp. około 10 stopni - wilgotność 40-50%. Waga końcowa na dziś 3,6kg. Teraz poczekają na swoją kolej... Mam jeszcze karkówki zapakowane próżniowo na początku 2015 roku, które nigdy nie były mrożone, leżą w lodówce i czekają.... A jutro może oscypki? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3945 Opublikowano 1 Stycznia 2018 A jutro może oscypki? Piotrek .. dawaj .. dawaj . Ludziska jeszcze mają mięsiwa w lodówkach Pozdrawiam noworocznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3946 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Możesz mnie adoptować? Edytowane 2 Stycznia 2018 przez tysovia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3947 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Piotrek .. dawaj .. dawaj Zrobiłem Andrzeju, tylko z 30-tu litrów mleka (1,58 za litr), po chyba 9-ciu miesiącach przerwy w robieniu serów. Wszystko z głowy - chyba o niczym nie zapomniałem, serki w solance, ricotta w chuście ocieka - jutro wydajności i foty. Jestem zadowolony... Możesz mnie adoptować? Pewnie, że mogę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3948 Opublikowano 4 Stycznia 2018 30 litrów mleka 4,9kg sera nie wiem czy to dobry wynik? do tego ricotta - sporo się wydaje... Półgęsek cztery razy wędzony- lekko ciągnący, ale nadal surowy, puszcza różowy soczek, do tego rozpada się przy krojeniu ,nie dałem żadnego kleju, pewnie dlatego. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3949 Opublikowano 4 Stycznia 2018 30 litrów mleka 4,9kg sera nie wiem czy to dobry wynik? Bardzo dobry.To znaczy bardzo dobre mleko. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #3950 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Karkóweczki piękne, kłaniam czoło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.