Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To i kilka fotek zrobiłem...  w końcu...  :cool:  wczoraj i dziś, wycinek z produkcji na Święta...

 

Nóżki ze świnki bez stópek....  dla hotelu ****  , cztery wędzone i cztery peklowane i parzone ....

 

post-41160-0-46494300-1514066558_thumb.jpg

post-41160-0-12627800-1514066583_thumb.jpg

 

 

Skorzystałem z okazji pakując na wiejski stół - stąd foty dziś są....  :cool:

A niżej baleron i boczek rolowany...  

 

post-41160-0-40626400-1514066605_thumb.jpg

 

Kiełbasa chłopska i myśliwska...

 

post-41160-0-92119200-1514066624_thumb.jpg

 

Kabanosy....

 

post-41160-0-15474300-1514066645_thumb.jpg

 

Salcesony, chcieli w foliach, brak widoku  przekroju, wszystkie całe poszły w świat..., kaszanka też.... była...

 

post-41160-0-49264500-1514066661_thumb.jpg

 

Szynka parzona, szynka wędzona i ogonówka...

 

post-41160-0-84055800-1514066678_thumb.jpg

 

Polędwice wędzona i parzona...

 

post-41160-0-23654700-1514066706_thumb.jpg

 

Jałowcowa i polska... i polędwiczka się jedna ostała do dziś...

 

post-41160-0-04850000-1514066734_thumb.jpg

 

Parówki, parówkowa i francki, frankfurterkami szumnie nazywane.... 

 

 

post-41160-0-98524400-1514066750_thumb.jpg

 

 

Smacznego....  :cool:  

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581277
Udostępnij na innych stronach

Pyszności  :clap: 

Piotr w wolnej chwili, wiem że będzie ciężko, ale prosiłabym przepis na parówki  :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581280
Udostępnij na innych stronach

 

 

wczoraj i dziś, wycinek z produkcji na Święta...

 

Piotrek ..... wyroby  wiadomo jakie :D:thumbsup::clap:

 

Zdrowych i Radosnych Świąt życzę .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581355
Udostępnij na innych stronach

 

 

Odpocznij trochę w Święta

Odpoczynek będzie miał w lutym i marcu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581500
Udostępnij na innych stronach

Wyroby przepiękne, jak malowane  :thumbsup:  :clap:

 

Piotrze, serdeczne pozdrowienia i Szczęśliwego Nowego Roku 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581874
Udostępnij na innych stronach

 

 

serdeczne pozdrowienia i Szczęśliwego Nowego Roku

 

Dziękuję :cool:

 

Dziś ostatnie wędzenie A.D. 2017 - półgęski - wędzenie drugie. Półgęski z wiejskich gęsi wolno-biegających, przyzagrodowych w ilości sztuk czterech.

W solance 8% pławiły się przez 28 dni - temp.solanki 2,5 stopnia. Wczoraj małe odsolenie, osuszenie i wędzenie ciepłym dymkiem 35-40 stopni przez nieco ponad godzinkę w komorze, kolorek jest, foty będą...  Dziś dymek chłodniejszy, wędzarnia bezpośrednia - utrwalanie wyrobu. 

Zrobię też fotki innych wyrobów, które wczoraj zadymiłem...  :cool:     .

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581896
Udostępnij na innych stronach

To fotki z dzisiejszego pakowania wyrobów na eksport....  :cool:  LLC

kiełbasa chłopska - mojej kompozycji smakowo-technologicznej..

 

post-41160-0-91221400-1514581285_thumb.jpg

 

szynka parzona, polska, jałowcowa i myśliwska...

 

post-41160-0-31486600-1514581306_thumb.jpg

 

polędwica wędzona, polędwica parzona, boczek i krakowska...

 

post-41160-0-30822600-1514581325_thumb.jpg

 

szynki kulki

 

post-41160-0-86434800-1514581345_thumb.jpg

 

parówkowa 

 

post-41160-0-10850000-1514581364_thumb.jpg

 

salceson  - nie pytajcie dlaczego w poliamidzie..

 

post-41160-0-51066200-1514581383_thumb.jpg

 

półgęski, o których wspominałem wcześniej - nie wiem czy nie poprzestać na drugim wędzeniu, czy dymić je jeszcze...

 

 

post-41160-0-87657300-1514581407_thumb.jpg

 

domowy - piwniczny kącik wyrobów dojrzewających... 

 

 

post-41160-0-69457300-1514581429_thumb.jpg

 

 

to tyle z wieczorka - odbiór...  :cool:

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581982
Udostępnij na innych stronach

Wszystko prima sort   :yes:  co tu więcej można powiedzieć :rolleyes:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-581990
Udostępnij na innych stronach

Piotrek tak czytam, patrzę , analizuję i powiem Ci jedno ... Wal to wszystko i rób swoje ... BRAWO !!!! Za całokształt , wytrwałość i PRAWDĘ, tę, której brakuje z każdej strony ????

 

Tapniete z P10 via Tapatalk

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582003
Udostępnij na innych stronach

Zadajesz pytania i nie odpowiadasz.

 

 

Zadaję pytania i nie odpowiadam....  pewnie jak zadaję, to czekam....    :cool:

 

Miałem wczoraj zakończyć sezon, ale wczoraj w domu pytanie - gdzie jest boczek?  I dziś trzeba było wędzić - fota z wędzarni, był sam w dymie - fota nieostra....  :cool:

Przydał się, kawałek dla córki, reszta do Pałacu z innymi wyrobami pojechała na śniadanka...  :cool:

 

post-41160-0-27202400-1514667858_thumb.jpg

 

 

A tu salceson w czwartek zrobiony - ostał się dla mnie kawałeczek...

 

 

post-41160-0-53510500-1514667879_thumb.jpg

 

 

A podczas skoków w TV zabutelkowałem 72 Dunkel Weizen , od 13 sierpnia na cichej....    i to ostatnia warka z tego roku, choć mam plan, może jutro do południa IPA warzyć, słody ześrutowane, drożdże już zastartowały....  No i Stout Milk w kolejce....  W styczniu lagery ruszą...   :cool:

Na focie różne butelki, takie były ....  :cool:

 

 

post-41160-0-18805500-1514667897_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582116
Udostępnij na innych stronach

Stary rok  wczoraj zakończyłem warzeniem IPA, a nowy, dziś,  rozpocząłem warzeniem Stout Milka, zawsze robię coś w pierwszy dzień roku....  by się darzyło przez kolejne miesiące...  :cool:  Nastawiłem też drożdże - startery na lagery...   :cool:  

 

A popołudniu  wyjąłem z opakowań karkówki dojrzewające w ilości trzech sztuk i zapakowałem je w kawałkach próżniowo.  Waga początkowa mięsa 6,3kg - 30 września natarte peklosolą 28g na kilogram i  tak leżały w zapomnieniu w chłodzie do 24 października bez przewracania czy jakiejkolwiek ingerencji. Po znalezieniu natarłem je mieszanką - cukier, kardamon, pieprz, kolendra w ilościach mniejszych, niż to się ogólnie przyjęło na forum w wątku o dojrzewających. 2-go listopada poszły w ubranka i zawisły w piwnicy, temp. około 10 stopni - wilgotność 40-50%. Waga końcowa na dziś 3,6kg. Teraz poczekają na swoją kolej...  Mam jeszcze karkówki zapakowane próżniowo  na początku 2015 roku, które nigdy nie były mrożone, leżą w lodówce i czekają....  :cool:  

 

 

post-41160-0-62045700-1514835211_thumb.jpg

 

A jutro może oscypki?  :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582347
Udostępnij na innych stronach

 

 

A jutro może oscypki? :cool:

 

 

 Piotrek .. dawaj .. dawaj  :D  . Ludziska jeszcze mają mięsiwa w lodówkach :D

 

 

 Pozdrawiam noworocznie

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582349
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piotrek .. dawaj .. dawaj

 

Zrobiłem Andrzeju, tylko z 30-tu litrów mleka (1,58 za litr),  po chyba 9-ciu miesiącach przerwy w robieniu serów. Wszystko z głowy - chyba o niczym nie zapomniałem, serki w solance, ricotta w chuście ocieka - jutro wydajności i foty.

 

Jestem zadowolony...  :cool: 

 

 

 

Możesz mnie adoptować?

 

Pewnie, że mogę....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582486
Udostępnij na innych stronach

30 litrów  mleka 4,9kg sera   nie wiem czy to dobry wynik?

 

post-41160-0-42402100-1515099746_thumb.jpg

 

do tego ricotta - sporo się wydaje...

 

post-41160-0-76642500-1515099778_thumb.jpg

 

post-41160-0-42146700-1515099805_thumb.jpg

 

Półgęsek cztery razy wędzony- lekko ciągnący, ale nadal surowy, puszcza różowy soczek, do tego rozpada się przy krojeniu ,nie dałem żadnego kleju, pewnie dlatego. :cool:

 

post-41160-0-13316600-1515099826_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582844
Udostępnij na innych stronach

 

 

30 litrów  mleka 4,9kg sera   nie wiem czy to dobry wynik?

Bardzo dobry.

To znaczy bardzo dobre mleko. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-582855
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.