pis67 Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4076 Opublikowano 4 Maja 2019 czyli jak np bym chciala kupic baranine u znajomego pana co sprzedaje mieso na bazarku( Baraniny na grilla nie polecam, jagnięcinę i owszem, z bazarku może być. Ricotta - wydajność większa niż poprzednia 1,8kg z 30 litrów, oscypków też więcej, ale jeszcze ochładzają się.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4077 Opublikowano 4 Maja 2019 wydajność większa niż poprzednia 1,8kg z 30 litrów, oscypków też więcej, Ricotta- 1,5kg, nie odjąłem miski, oscypki 4,4kg - czyli z 30 litrów praktycznie zawsze ta sama wydajność Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4078 Opublikowano 4 Maja 2019 @pis67, mialam na mysli jagniecine Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4079 Opublikowano 4 Maja 2019 Kurczę trochę zazdroszczę własnego nabiału. Piękne serki, w blokowisku niestety w sferze marzeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4080 Opublikowano 4 Maja 2019 Piękne serki, w blokowisku niestety w sferze marzeń.. A to dlaczego?Nie musisz od razu robić z 30l mleka. Zacznij od 10-15l - w zależności od garnka, którym dysponujesz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4081 Opublikowano 5 Maja 2019 @Woytas, da sie ja robilam juz z 4 l bo akurat mam garnek taki 5 l i mleko dostepne w 2l kanistrach , robilam a'la oscypek . Wiadomo ze to zabawa , jak robisz z 30 l to jedno mycie jedno wedzenie , ale ja traktuje to jak hobby wiec nie musze od razu pokazac 30 szt, a np 3 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4082 Opublikowano 6 Maja 2019 Kurcze może bym i spróbował. Tylko skąd mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4083 Opublikowano 6 Maja 2019 @Woytas, zacznij od swiezego mleka ze sklepu , niskopasteryzowane np piatnica wiejskie , czy jakie tam masz u siebie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-630824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4084 Opublikowano 28 Lipca 2019 Wczoraj oscypki skleciłem, wydajność oscypków i ricotty mniejsza niż awykle, nie wiedzieć czemu? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-636271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #4085 Opublikowano 28 Lipca 2019 wydajność oscypków i ricotty mniejsza niż awykle, nie wiedzieć czemu? Obecnie panująca susza zmniejszyła wartość trawy na pastwiskach.Obserwuję pogorszenie się jakości masła w skali niesłychanej jak na tę porę roku. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-636274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #4086 Opublikowano 29 Lipca 2019 Moja wiedza na temat jakości mleka... krowy jako paszę zasadniczą mają kiszonkę żytnią... to powoduje mniejszą ilość białka w mleku...A zarazem mniejszą wydajność... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-636290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4087 Opublikowano 10 Września 2019 Przeszukałem forum i nic - pieprzówka, taka kiełbaska z pieprzem surowa ,mi się marzy, a przepisu brak. Może ktoś namiary naprzepis mi poda. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4088 Opublikowano 10 Września 2019 Piotr, tutaj:(Daj so przetlumaczyc) https://www.raeucherwiki.de/pfefferwurst/ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4089 Opublikowano 10 Września 2019 Na kilo mięsa 8g pieprzu szatańska kiełbacha Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4090 Opublikowano 10 Września 2019 Piotr, tutaj: (Daj so przetlumaczyc) https://www.raeucher...e/pfefferwurst/ Dzięki, namiastka jest, jutro działam. Z 5 kilo na początek.... Jeszcze jedno, świnki wietnamskie - roczne, około 40kg sztuka - co z nich zrobić, na rożen się nadaje? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4091 Opublikowano 10 Września 2019 Przeszukałem forum i nic - pieprzówka, taka kiełbaska z pieprzem surowa ,mi się marzy, a przepisu brak. Może ktoś namiary naprzepis mi poda. Z pieprzem czarnym czy zielonym? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4092 Opublikowano 11 Września 2019 Pieprzówka zrobiona, trochę się przegrzała przy wędzeniu, ma moc, w piątek podejście nr.2. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4093 Opublikowano 12 Września 2019 Też niedawno robiłem, tylko w innym wydaniu:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13647-pieprz%C3%B3wka/ Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4094 Opublikowano 12 Września 2019 (edytowane) Pieprzówka zrobiona, trochę się przegrzała przy wędzeniu, ma moc, w piątek podejście nr.2. [Dodano: 12 wrz 2019 - 23:05] Mozna zobaczyc.? Edytowane 12 Września 2019 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4095 Opublikowano 13 Września 2019 Mozna zobaczyc.? Jutro fotę zrobię, dzisiejsza już ok, te 8g pieprzu nie zwala z nóg.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-640458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4096 Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) Mozna zobaczyc.?Dziś fota - małe opóźnienie.... pieprzówka A na deser foty z chłodni - przygotowane na dziś i poniedziałek. Edytowane 28 Września 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-641752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4097 Opublikowano 28 Września 2019 A na deser foty z chłodni Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-641761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4098 Opublikowano 28 Września 2019 Te długie to leberki. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-641763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4099 Opublikowano 28 Września 2019 Te długie to leberki. Te to leberki, raczej lebery, klient kupuje na sztuki... lubi duże.... rozmiary... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-641765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #4100 Opublikowano 30 Września 2019 Grubą to robiłem, z ziezielonym pieprzem... nawet smakowała...bardzo...Projekt sukcesem się zakończył... Lokalna masarynka robi taką "pieprzówkę" w cienkim jelicie, podsuszana, ziarna całe...Sporo ich jest, tych ziarenek ale jakoś szczególnie "nie pierna" ta kiełba...Jak sobie życzysz to na najbliższe spotkanie zwiozę...sam ocenisz... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/164/#findComment-642016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.