paszeko Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4351 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Obiecany przepis na kwas z buraczków. 2kg buraczków - używam z własnej uprawy.3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego.3 gożdziki Buraczki umyć, obrać i pokroić w plasterki.Wkładamy je do słoja, dorzucamy zmiażdżony czosnek i resztę przypraw i zalewamy trzema litrami ciepłej wody z solą - 14g/litr .Trzymam otulone polarkiem w kotłowni na piecu, temperatura wahała się w granicach 26,5 - 29 stopni. Po tygodniu zlany zakwas,a buraczki zalane kolejną porcją wody z solą... dwa razy zalewasz?jest taki sam jak pierwszy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-687730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4352 Opublikowano 12 Grudnia 2020 jest taki sam jak pierwszy? No właśnie nie jest, pierwszy jest mocny, silnie esencjonalny, drugi - taki sobie, lekki w smaku, można zupkę ugotować. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-687735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4353 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Ja zalałem drugi raz i na tym koniec , czyli już więcej tego nie robię . To takie przepłukanie buraczków jak owoców z nalewki . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-687743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4354 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Drukuję etykietki , słucham : Wczoraj rozlew.: pigwowiec z miętą, sosna, pigwowiec, karmelówka domowa, karmelówka z miętą, dziś zrobiłem adwocaata i likier kokosowo kawowy, foty będą.... Wszak nie samą wędlinką człowiek żyje..... , ale i lekarstwem na covida..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-687949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4355 Opublikowano 13 Grudnia 2020 to są... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-688015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4356 Opublikowano 13 Grudnia 2020 to są... Żyjesz jeszcze? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-688030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4357 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Żyjesz jeszcze? Minęła 75-ta godzina pracy w tym tygodniu... a tu dopiero kończę wędzenie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-688976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4358 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Minęła 75-ta godzina pracy w tym tygodniu.. Piotr trzymaj się, ale takie tempo to do czasu Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-688979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4359 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Kilka fotek, zacznijmy od kurczaczka..... Halusia, piszę ku przestrodze, by fantaści, którzy chcą robić własnoręcznie wędliny, przeanalizowali temat otwarcia masarni...,nie jest to lekka praca... są lepsze zawody.... Tu nie ma wolnego, covid, grypa , lock-down, ebola, bezrobocie i inne takie nie przeszkadzają, lud pracujący miast i wsi lubi dobrze pojeść.... Jeszcze ze dwa lata, przeminie pandemia, a wtedy ..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-688988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4360 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Halusia, piszę ku przestrodze, by fantaści, którzy chcą robić własnoręcznie wędliny, przeanalizowali temat otwarcia masarni...,nie jest to lekka praca... są lepsze zawody.... Zgadzam w 100% z Halusią i ... nie tylko. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-689081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #4361 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Wczoraj zdążyłem pstrągi uwędzić, dziś jeszcze łosoś i szyneczka na domowy użytek.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-689584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4362 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgodnie z moją noworoczną tradycją napełniłem dziś parę buteleczek - na covida.... na ten rok, i drożdże do lagerów zaktywowałem, z piwkami trzeba ruszyć. :cool;: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-690842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #4363 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Jaki ładny widok i jak równiutko i zdyscyplinowanie stoją w szeregu Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-690843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #4364 Opublikowano 2 Stycznia 2021 A jaki asortyment:- stacjonarne; - podróżne ... i ... - spacerowe. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-690877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4365 Opublikowano 2 Stycznia 2021 A jaki asortyment: - stacjonarne; - podróżne ... i ... - spacerowe. 1. 500ml - futura - na imprezy, których może doczekamy latoś...2. 700ml - na podarunki dla dobrych ludzi....3. Monopol 200ml - dla klientów... na degustację...4. Monopol 100ml - popularna majster-flaszka, na każdą okazję... Miód już gotowy - nastawię kolejną partię, może się przyda.... kiedyś. Dziś lub jutro pilsa uwarzę .... drożdże chodzą... 2308 Munich Lager Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-690905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4366 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Wczoraj zrobiłem kiełbaski śniadaniowe, ze trzy lata trwała przerwa w produkcji.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-691891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4367 Opublikowano 29 Maja 2021 W maju zrobiłem rekordową kiełbaskę w kategorii waga - 9,5kg po obróbce termicznej, nazywa się rolada niedźwiedzia i na stałe zagościła w repertuarze naszych wyrobów... Pracuję, pracuję pracuję.... i ... Co robię , jak zwykle..... , a wyroby można zobaczyć u Pana Wędlinki.... , posmakować i ocenić zapewne też.... https://www.facebook.com/pages/category/Health---Wellness-Website/Pan-W%C4%99dlinka-116971813331252/ Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-709339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grim_reefer Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #4368 Opublikowano 29 Maja 2021 W maju zrobiłem rekordową kiełbaskę w kategorii waga - 9,5kg po obróbce termicznej, nazywa się rolada niedźwiedzia Konkretny rozmiar . A niedźwiedzia, bo użyte jelito z niedźwiedzia? Choc bardziej mi to wygląda jakbyś nabił skórę z pytona i uwędził Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-709343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #4369 Opublikowano 29 Maja 2021 W maju zrobiłem rekordową kiełbaskę w kategorii waga - 9,5kg Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczysz Piotrze Widziałam w przekroju u Pana Wędlinki, wygląda smakowicie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-709371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #4370 Opublikowano 29 Maja 2021 rolada niedźwiedzia Widziałam w przekroju u Pana Wędlinki, Czosnek niedźwiedzi Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-709372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #4371 Opublikowano 29 Maja 2021 wyroby można zobaczyć u Pana Wędlinki.... , posmakować i ocenić zapewne też.... Się było i się testowało... i ciągle było mało Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-709378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4372 Opublikowano 26 Listopada 2021 (edytowane) Długo nic nie publikowałem, ale dziś trochę dla relaksu i odświeżenia , na początek kabanosy i "francki" z jelenia. Edytowane 26 Listopada 2021 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-734147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4373 Opublikowano 27 Listopada 2021 Jeszcze z wczoraj... pasztety filety leśna krakowska z jelenia Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-734274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4374 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Chorizo po wstępnej fazie dojrzewania. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-735351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4375 Opublikowano 3 Grudnia 2021 piękne Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/175/#findComment-735381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.