Todek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2626 Opublikowano 6 Lutego 2015 A tu instrukcje.... na przyszłość.... Charakter pisma iście doktorski. Ja nic nie odczytałem. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2627 Opublikowano 6 Lutego 2015 Ja nic nie odczytałem. Powiększ albo załóż okulary.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2628 Opublikowano 7 Lutego 2015 Charakter pisma iście doktorski. Ja nic nie odczytałem. To ja mam chyba w sobie cos z aptekarza,bo wszystko czytelne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2629 Opublikowano 7 Lutego 2015 Charakter pisma iście doktorski. Ja nic nie odczytałem. To ja mam chyba w sobie cos z aptekarza,bo wszystko czytelne No ja też wszystko przeczytalem, poza jednym ostatnia przyprawa i szynka coś tam , ale to chyba po arabsku Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2630 Opublikowano 7 Lutego 2015 albo załóż okulary.... No tak, w naszym wieku okulary są już niestety potrzebne. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2631 Opublikowano 7 Lutego 2015 przyprawy peklosól - 53gcukier - 10gpieprz - 6gkmin rzymski - 3gpieprz ziołowy - 6gkminek - 4grozmaryn - 2g Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2632 Opublikowano 7 Lutego 2015 przyprawy peklosól - 53gcukier - 10gpieprz - 6gkmin rzymski - 3gpieprz ziołowy - 6gkminek - 4grozmaryn - 2g A na górze: "szynki jeleń parmeńskie" 2.3 kg, tak?A na dole "szynka zimnowędzona" 3 kg x 20 g i cukier 1 g, tak? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2633 Opublikowano 7 Lutego 2015 U góry się zgadza, zestaw przypraw na 2,3kg mięsa, na dole też szynki do wędzenia na zimno i na kg mięsa 20g peklosoli i 1g cukru na sucho. Mam już plan na mięska jelenie, wyroby które zrobię z dodatkiem dzikiego robię bardzo rzadko, nie wiedzieć czemu. 1. kiełbasa polska - tu w składzie wp.Ikl i IIkl. oraz jeleń Ikl.2. salami - wp.Ikl, jeleń Ikl. i słonina3. metka - wp.IIkl.i jeleń Ikl.4. mortadela - wp i jeleń kl.III, wołowina kl.II, podgardle Ciekawe czy ktoś zgadnie dlaczego właśnie takie wyroby zrobię, podpowiedź - skłoniło mnie do tego lenistwo....? A dziś tatar z jelenia - + żółtko, ogórek, cebula, grzybki, sól i pieprz... osobiście posiekam.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2634 Opublikowano 7 Lutego 2015 Surowiec I kolacja... Wolny wniosek - jeleń na tatara jest dobry.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2635 Opublikowano 7 Lutego 2015 Szczęściarz!!! Załatw jelenia na tatara na Zlot w Gąsiorowie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2636 Opublikowano 7 Lutego 2015 Załatw jelenia E to nie jadę Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2637 Opublikowano 8 Lutego 2015 Foty z dziś... tatar we mgle... Mięska z jelenia na zimne jutrzejsze wędzenie... Sery w kąpieli .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2638 Opublikowano 10 Lutego 2015 1 Jeleń i serek na zimno ... 2. Farsz - salami 3. Farsz metka 4. Farsz mortadela 5. ser gouda - pierwsze podejście 6. Salami w osłonkach. 7. Mortadela nadziana wczoraj... nie miałem większych... 8. I wędzenie... 9. Po parzeniu kąpiel 10. przekrój jelenia i serka goudy wędzonego, trochę nie weszło do form... 11. I mortadella... 12. A dziś nadziałem polską i metkę... ale metki foty brak Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2639 Opublikowano 10 Lutego 2015 Piotr normalnie zaklad masarski i serowarnia Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2640 Opublikowano 11 Lutego 2015 normalnie zaklad masarski i serowarnia I browar....i bar... A dziś:1.Polska i metka z jeleniem w dymku... 2.Metka chciała dłużej... 3.Polska w trasporcie, trochę już zabrali... 4.Przekrojona na degustację.... 5.Mięsko z jelenia zamarynowane kilka dni... 6.A tu na jutro do dymu - boczek rolowany z farszem mortadeli i jeleń w ziołach 7.Trochę jelenia będzie dojrzewać... 8.A tak kwasi się salami Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2641 Opublikowano 12 Lutego 2015 I browar....i bar... No tak o tym zapomnialem, a przecież Twoje pifka są super Jeszcze tylko winka,miody, spiryt i masz wszystko Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2642 Opublikowano 12 Lutego 2015 przecież Twoje pifka są super Szkoda... że ja nie mogę napisać tego samego ... Jeszcze tylko winka,miody, spiryt Pewnie i to jest ... tylko w ciemnym lochu ... dostępnym dla nielicznych Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2643 Opublikowano 12 Lutego 2015 Szkoda... że ja nie mogę napisać tego samego ... Aniu przyjeżdżaj do Gąsiorowa tam spróbujesz Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2644 Opublikowano 12 Lutego 2015 normalnie zaklad masarski i serowarniaI browar....i bar... Już niedługo (text poniżej) , na razie chyba w kategoriach żartu ale za chwilę, któż to wie ... bo przecież dziurę budżetową trzeba załatać i dać górnikom i rolnikom i .... http://www.wykop.pl/link/2373400/bylem-wczoraj-w-urzedzie-skarbowym-bo-jadlem-jablka/najstarsze/ Zacznę od tego że hobbistycznie jestem rolnikiem, 2ha sadu(jabłka eko nie będę się truł co 2 dni opryskami) i takie tam mniejsze większe pierdoły. Jestem Vatowcem,dopłat nie brałem na maszyny jedynie zwrot vat-u.Dostałem wezwanie do us, no cóż jak wezwanie trza się stawić. No to stawiłem się 20 zł nie moje za paliwo, pani w us zaczyna ze mną rozmowę, ma pan sad, ja na to no mam. A dużo pan jabłek w roku konsumuje ja mowie nie wiem, a ile ich pan zjada? ja 2-3 dziennie, pani czyli kilo dziennie, ja staram się. Pani ni z tego i z owego zamilkła coś tam klepie do komputera, po paru minutach mi daje papirek do podpisania.A tam (wyrywki z pamięci):blebleblePodatnik przyznał się do skonsumowania 360 kg jabłek ze swojego sadu,za które nie zapłacił podatku blebleble za które podatek wynosi aż 14 zł.Wykreśliłem "ze swojego sadu" dałem parawkę i oddałem grzecznie wykształconej pani, tłumacząc że polskie jabłka dla plebsu, ja jem zagraniczne smaczniejsze są.No bardzo nie była zadowolona, ale nie wiem czy dobrze zrobiłem bo teraz jak mi urząd skarbowy zrobi zdjęcie jak jem jabłka w sadzie to przejebane, będę oszustem skarbowym. Mam też ha starego lasu, który chciałem wyciąć najtańsza legalna opcja to założenie szkółki, wczoraj się dowiedziałem więc się dziele. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2645 Opublikowano 12 Lutego 2015 Nie zrobiłem dziś wielu fotek, ale ... dymek na jeleniu i boczku rolowanym z farszem mortadelowym .... Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają.... moje pierwsze sztuki na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el A tu salami z początku tygodnia i już coś na nim, rośnie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2646 Opublikowano 12 Lutego 2015 Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają.... moje pierwsze sztuki na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el Kurde co ser to inny profesor Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2647 Opublikowano 12 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2648 Opublikowano 13 Lutego 2015 Kurde co ser to inny profesor Bo na forum jest bardzo wąska specjalizacja ale nie ma co ukrywać .... trochę mleka musiało na te kręgi zejść Różnorodność wyrobów robi wrażenie pis-u...... Z Dymnym pozdrowieniem,.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2649 Opublikowano 13 Lutego 2015 Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają.... moje pierwsze sztuki na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el Słuchaj miszcza i będziesz Pan zadowolony Na mezofilnych (np. Gouda) żeby ser był naprawdę dobry będziesz musiał czekać tak z pół roku, na termofilnych (np. Gruyere) już po miesiącu można ludzi zachwycać Oczywiście im dłużej uchowasz tym lepiej... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2650 Opublikowano 13 Lutego 2015 Wczorajszy boczek podzielony... Przekroiłem jeden ser, smak jak to młody, w przekroju - nie wiem czy dobrze wygląda na tak młody wiek jednego tygodnia... Ricotty 1,2kg z wczorajszego serów wytwarzania - a dziś miałem robić korbacze, ale mleko się nie przykwasiło..... No i przekrój metki z dodatkiem jeleniej szynki.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.