Skocz do zawartości

Wyroby Pis67 & Co.


pis67

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

Charakter pisma iście doktorski. Ja nic nie odczytałem.
 

 To ja mam chyba w sobie cos z aptekarza,bo wszystko czytelne  :laugh:

 

 

 

No ja też wszystko przeczytalem, poza jednym ostatnia przyprawa i szynka coś tam , ale to chyba po arabsku :D

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przyprawy

 

peklosól - 53g

cukier - 10g
pieprz - 6g
kmin rzymski - 3g
pieprz ziołowy - 6g
kminek - 4g
rozmaryn - 2g

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

przyprawy

 

peklosól - 53g

cukier - 10g
pieprz - 6g
kmin rzymski - 3g
pieprz ziołowy - 6g
kminek - 4g
rozmaryn - 2g

 

A na górze: "szynki jeleń parmeńskie" 2.3 kg, tak?

A na dole "szynka zimnowędzona" 3 kg x 20 g i cukier 1 g, tak?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U góry się zgadza, zestaw przypraw na 2,3kg mięsa, na dole też szynki do wędzenia na zimno i na kg mięsa 20g peklosoli i 1g cukru na sucho. :cool:

 

Mam już plan na mięska jelenie, wyroby które zrobię z dodatkiem dzikiego robię bardzo rzadko, nie wiedzieć czemu. :cool:

 

1. kiełbasa polska - tu w składzie wp.Ikl i IIkl. oraz jeleń Ikl.

2. salami - wp.Ikl, jeleń Ikl. i słonina

3. metka - wp.IIkl.i jeleń Ikl.

4. mortadela - wp i jeleń kl.III, wołowina kl.II, podgardle

 

Ciekawe czy ktoś zgadnie dlaczego właśnie takie wyroby zrobię, podpowiedź - skłoniło mnie do tego lenistwo....? :cool:

A dziś tatar z jelenia - + żółtko, ogórek, cebula, grzybki, sól i pieprz... osobiście posiekam.... :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szczęściarz!!! Załatw jelenia na tatara na Zlot w Gąsiorowie ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 Jeleń i serek na zimno ...

 

 

post-41160-0-20046800-1423604265_thumb.jpg

 

 

2. Farsz - salami

 

 

post-41160-0-15252700-1423604279_thumb.jpg

 

 

3. Farsz metka 

 

 

post-41160-0-66385700-1423604317_thumb.jpg

 

 

4. Farsz mortadela

 

 

 

post-41160-0-91132000-1423604333_thumb.jpg

 

 

5. ser gouda - pierwsze podejście

 

post-41160-0-65845500-1423604356_thumb.jpg

 

 

6. Salami w osłonkach.

 

 

post-41160-0-40010500-1423604375_thumb.jpg

 

 

7. Mortadela nadziana wczoraj... nie miałem większych... 

 

 

post-41160-0-22016100-1423604395_thumb.jpg

 

 

8. I wędzenie...

 

 

post-41160-0-06373900-1423604410_thumb.jpg

 

 

9. Po parzeniu kąpiel  

 

 

post-41160-0-86161700-1423604438_thumb.jpg

 

 

10. przekrój jelenia i serka goudy wędzonego, trochę nie weszło do form...

 

 

post-41160-0-30817400-1423604478_thumb.jpg

 

 

11. I mortadella...  :cool:

 

 

  post-41160-0-89405200-1423604496_thumb.jpg

 

 

12. A dziś nadziałem polską i metkę... ale metki foty brak  

 

 

post-41160-0-36541100-1423604517_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

normalnie zaklad masarski i serowarnia

 

 

I browar....i bar... :cool:

 

A dziś:

1.Polska i metka z jeleniem w dymku...

 

 

post-41160-0-44341600-1423692308_thumb.jpg

 

 

2.Metka chciała dłużej...

 

 

post-41160-0-62867200-1423692323_thumb.jpg

 

3.Polska w trasporcie, trochę już zabrali...

 

 

post-41160-0-15381600-1423692342_thumb.jpg

 

 

4.Przekrojona na degustację....

 

 

post-41160-0-87771500-1423692360_thumb.jpg

 

 

5.Mięsko z jelenia zamarynowane  kilka dni...

 

 

post-41160-0-13082500-1423692384_thumb.jpg

 

 

6.A tu na jutro do dymu - boczek rolowany z farszem mortadeli i jeleń w ziołach

 

 

post-41160-0-76864200-1423692408_thumb.jpg

 

7.Trochę jelenia będzie dojrzewać...

 

 

post-41160-0-76121700-1423692430_thumb.jpg

 

 

8.A tak kwasi się salami :cool: 

 

 

post-41160-0-70319100-1423692449_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

przecież Twoje pifka są super

Szkoda... że ja nie mogę napisać tego samego ... :D

 

 

Jeszcze tylko winka,miody, spiryt

Pewnie i to jest ... tylko w ciemnym lochu ... dostępnym dla nielicznych :cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

normalnie zaklad masarski i serowarnia

I browar....i bar... :cool:

 

Już niedługo (text poniżej) :devil:, na razie chyba w kategoriach żartu ale za chwilę, któż to wie ... bo przecież dziurę budżetową trzeba załatać i dać górnikom i rolnikom i ....

 

http://www.wykop.pl/link/2373400/bylem-wczoraj-w-urzedzie-skarbowym-bo-jadlem-jablka/najstarsze/

 

Zacznę od tego że hobbistycznie jestem rolnikiem, 2ha sadu(jabłka eko nie będę się truł co 2 dni opryskami) i takie tam mniejsze większe pierdoły. Jestem Vatowcem,dopłat nie brałem na maszyny jedynie zwrot vat-u.

Dostałem wezwanie do us, no cóż jak wezwanie trza się stawić. No to stawiłem się 20 zł nie moje za paliwo, pani w us zaczyna ze mną rozmowę, ma pan sad, ja na to no mam. A dużo pan jabłek w roku konsumuje ja mowie nie wiem, a ile ich pan zjada? ja 2-3 dziennie, pani czyli kilo dziennie, ja staram się. Pani ni z tego i z owego zamilkła coś tam klepie do komputera, po paru minutach mi daje papirek do podpisania.

A tam (wyrywki z pamięci):

blebleble

Podatnik przyznał się do skonsumowania 360 kg jabłek ze swojego sadu,za które nie zapłacił podatku blebleble za które podatek wynosi aż 14 zł.

Wykreśliłem "ze swojego sadu" dałem parawkę i oddałem grzecznie wykształconej pani, tłumacząc że polskie jabłka dla plebsu, ja jem zagraniczne smaczniejsze są.

No bardzo nie była zadowolona, ale nie wiem czy dobrze zrobiłem bo teraz jak mi urząd skarbowy zrobi zdjęcie jak jem jabłka w sadzie to przejebane, będę oszustem skarbowym.

 

Mam też ha starego lasu, który chciałem wyciąć najtańsza legalna opcja to założenie szkółki, wczoraj się dowiedziałem więc się dziele.

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie zrobiłem dziś wielu fotek, ale ... dymek na jeleniu i boczku rolowanym z farszem mortadelowym ....

 

 

post-41160-0-39183400-1423778090_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-83577500-1423778107_thumb.jpg

 

 

Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają....  moje pierwsze sztuki   na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el

 

 

post-41160-0-32229600-1423778133_thumb.jpg

 

 

A tu salami z początku tygodnia i już coś na nim, rośnie....  :cool: 

 

post-41160-0-62510000-1423778150_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Kurde co ser to inny profesor

 

Bo na forum jest bardzo wąska specjalizacja :facepalm:  :laugh: 

 

ale nie ma co ukrywać .... trochę mleka musiało na te kręgi zejść :clap: 

Różnorodność wyrobów robi wrażenie pis-u...... :thumbsup: 

 

Z Dymnym pozdrowieniem,.... 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają....  moje pierwsze sztuki   na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el
Słuchaj miszcza i będziesz Pan zadowolony   :cool: Na mezofilnych (np. Gouda) żeby ser był naprawdę dobry będziesz musiał czekać tak z pół roku, na termofilnych (np. Gruyere) już po miesiącu można ludzi zachwycać  :D Oczywiście im dłużej uchowasz tym lepiej...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczorajszy boczek podzielony... :cool:

 

post-41160-0-53254800-1423858733_thumb.jpg

 

 

Przekroiłem jeden ser, smak jak to młody, w przekroju - nie wiem czy dobrze wygląda na tak młody wiek jednego tygodnia...  :cool:

 

 

post-41160-0-51134400-1423858767_thumb.jpg

 

 

Ricotty  1,2kg  z  wczorajszego serów wytwarzania - a dziś miałem robić korbacze, ale mleko się nie przykwasiło.....

 

 

post-41160-0-33639100-1423858787_thumb.jpg

 

No i przekrój metki z dodatkiem jeleniej szynki....

 

 

post-41160-0-22417300-1423858808_thumb.jpg

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.