Pontiak Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3451 Opublikowano 22 Marca 2016 po przeglądzie Twojej ,,produkcji,, ślinotok nie ustaje, w sobotę będę wędzić mięsko i pstrągi, ale przy okazji jak będę w Kurzętniku to się chyba wproszę Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-486755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3452 Opublikowano 23 Marca 2016 Opis oscypków po południowemu zamieszczę przy następnej produkcji - po Świętach.... A tu foty - kolacyjne francki na ciepło i z cyklu - dzisiejsza zadyma: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3453 Opublikowano 23 Marca 2016 A tu foty - kolacyjne francki na ciepło i z cyklu - dzisiejsza zadyma: Cholerka jakie apetyczne a ja już głodna siedzę Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3454 Opublikowano 23 Marca 2016 Opis oscypków po południowemu zamieszczę przy następnej produkcji - po Świętach.... Leń... Ale Ty zawsze miałeś wstręt do pisania przepisów wszelakich Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3455 Opublikowano 25 Marca 2016 Ale Ty zawsze miałeś wstręt do pisania przepisów wszelakich Miałem i mam, wszystko, no prawie z dyńki idzie, żadnych przepisów i tabelek nie używam i do przodu.... To i może jakieś foty - wczorajsze szynki, balerony i boczki faszerowane-rolowane... Trochę w przekroju - na razie poszczę.... Pasztety - drobiowo-wieprzowe - 14 upiekłem... , przekrój poprzeczny będzie..... No i białej 36 kilo - zeszło do 2-giej w nocy.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3456 Opublikowano 26 Marca 2016 Mam chwilę, napiszę o produkcji oscypków w Zakopanem na zlocie, jak pani sero-warka to czyniła, w tzw. międzyczasie... kiedy to gniotła sery smakowe w formy opowiadając o tym gapiom, wśród nich też byłem... -10 litrów mleka w garnku - odpalony gaz pod nim - duży - bez mieszania, w garnku termometr...- po dobrej chwili sprawdzenie temperatury, niecałe 50 stopni - niech trochę przestygnie- stwierdziła, jako dobry uczeń, pilnie słuchałem..- temperatura spadła, 45 stopni - zadana podpuszczka strzykawką - 1ml, bez żadnego rozcieńczania, po zadaniu i zamieszaniu, ruch mleka nie został zatrzymany...- po około 10-ciu minutach był skrzep, pani wzięła drewniany widelec, którym dość intensywnie rozdrobniła zawartość gara...- po kolejnych kilku minutach zawartość wylądowała w durszlaku, po kolejnych kilku zostały formowane sery... Cała operacja trwała może z pół godziny. Można? Mam foty..... dokumentalne Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3457 Opublikowano 26 Marca 2016 Pisu, Ciekawe... https://www.youtube.com/watch?v=mPyCZ-nGSIc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3458 Opublikowano 27 Marca 2016 Cała operacja trwała może z pół godziny. Można? Czasami należy coś pokazać żeby więcej towaru sprzedać . Im więcej podpuszczki dodasz tym szybciej skrzep otrzymasz . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3459 Opublikowano 27 Marca 2016 Cała operacja trwała może z pół godziny. Można? Czasami należy coś pokazać żeby więcej towaru sprzedać . Im więcej podpuszczki dodasz tym szybciej skrzep otrzymasz . :D ale i ta kobieta podobno mleko podgrzewała do 45stopni - chyba po to aby się szybciej mleko ścięło. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-487965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3460 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dziś wędziłem kiełbaski.... foty brak, zostały w pracy, szynki prawie zimno wędzone, foty brak i reszta - są foty.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-488851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3461 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Piotr napisz że masz środowisko plazmy w wędzarni wytwarzane przez magrav Keshe i samo się wędzi....piękne wyroby.p.s.ostatnio wkręciłem się w Keshe im bardziej w to wchodzę to bardziej mnie kręci3-maj sie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-488881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3462 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Kilka zdjęć z dziś.... Szynki wędzone nocowały w wędzarni. Potem jest kiełbasa eksportowa pieczona, baleron i szyneczki bez ubranek.... i cięty.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-488947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3463 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Wczoraj oscypki z 50 l mleka zrobiłem wieczorkiem, dziś waga ricotty po wyciśnięciu w prasie - 2kg. Jutro wędzenie.... A dziś warzyłem ostatniego lagera - Pils czeski. Teraz Ale piwka będą na tapecie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3464 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Wczoraj oscypki z 50 l mleka zrobiłem wieczorkiem, Gdzie Wy to wszystko sprzedajecie Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3465 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Gdzie Wy to wszystko sprzedajecie Krzysiu , pytanie na które nie ma odpowiedzi . :D Tajemnica handlowa Pozdrowionka ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3466 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Wczoraj oscypki z 50 l mleka zrobiłem wieczorkiem, dziś waga ricotty po wyciśnięciu w prasie - 2kg. Jutro wędzenie.... A dziś warzyłem ostatniego lagera - Pils czeski. Teraz Ale piwka będą na tapecie..... Niezmiernie mnie Pisu zadziwiasz ilością produkcji... a o różnorodności to już nie wspomnę.... czapki z głów.... http://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gif W Gąsiorowie mam nadzieję że załapię się na jakieś Twoje jedno piwko.... ostatnio było wyborne i może dzięki niemu zaszczepię w ojczulku chęć swojej produkcji.... Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3467 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W Gąsiorowie mam nadzieję że załapię się na jakieś Twoje jedno piwko.... ostatnio było wyborne i może dzięki niemu zaszczepię w ojczulku chęć swojej produkcji.... Mojego Zbyszka Piotr z Kurpiem zarazili .Piwka się warzą Niestety po spróbowaniu piwa robionego dla siebie piwa koncernowe już nie smakują Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3468 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Mojego Zbyszka Piotr z Kurpiem zarazili .Piwka się warzą Powiem szczerze że na to liczę w przypadku mojego ojczulka w Gąsiorowie..... Niestety po spróbowaniu piwa robionego dla siebie piwa koncernowe już nie smakują A to jest fakt bez dwóch zdań .... a jeżeli się swoich nie warzy to trzeba się ratować jakimiś piwami rzemieślniczymi..... zawsze to o niebo lepiej niż koncernowy "szit".... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3469 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W Gąsiorowie mam nadzieję że załapię się na jakieś Twoje jedno piwko.... Przeważnie przywożę 80-siąt, to może i na dwa się załapiesz..... A to serki dziś wędzone ... 7,2kg z 50 litrów..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3470 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 pis67, Twoje wyroby są piękne, ale ilości mnie osłabiają (pozytywnie) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3471 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Przeważnie przywożę 80-siąt, to może i na dwa się załapiesz..... Trzymam Cię chłopie za "słowo".... mam zamiar już w środę pod wieczór przyjechać więc może się załapie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-489444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3472 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Wczoraj wczesną nocą kiełbaskę budowlaną zrobiłem... z 17kg..... dziś zadyma była i pieczenie , na koniec muśnięcie jałowcem teraz chłodzi się ...... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-490220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3473 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Piotr "pikna" , co będę Ci cukrował.Areczku , dobrze powiem to na głos (chłopaki mnie dojada) zlot zaczyna się w czwartek Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-490244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3474 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) To będę Wujaszku na Was czekał z "czerwonym dywanem" ???? a PiS-owi każda para rąk się przyda przy przygotowaniach...???????? Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-490266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3475 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 parówki zrobiłem w trzech odsłonach osłonkowych i smakowych.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/139/#findComment-491016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.