Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chrust na wczoraj...  czekał od soboty - podsychał... 

 

post-41160-0-39964200-1518165682_thumb.jpg

 

 

No i nóżka wczoraj sprawiona...  czas parzenia 7,5 godziny  ... ubytek wagi 22%..  :cool:  

 

post-41160-0-78527400-1518165724_thumb.jpg

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-588191
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Sprzedam kuter Hobart - dlaczego?  Był u mnie ostatnio w mojej domowej masarni kolega z forum i mówi - sprzedaj ten kuter - masz przecież większy. I ma rację - nie używam go już chyba z 1,5 roku, jest w pełni sprawny, dwa noże, zakupiony w 2011 roku w Holandii, dzięki uprzejmości i pomocy kolegów z forum. Stoi na solidnym  wózku z kółeczkami, stanowi oddzielny, mobilny i  solidny mebel, nie trzeba go nosić - waży sporo. Do mycia prosty - misa,  pokrywa i noże w zlewie w ciągu minuty....  :cool:  Z tego co pamiętam to na raz można kutrować  około 5kg farszu, może nieco więcej...  Misa solidna, trzyma chłód.... Używałem go kilka razy do roku, jak naszła chęć na parówki, mortadelę czy salami....   I znów foty nie mogę postawić właściwie....

 

post-41160-0-48013400-1518896420_thumb.jpg post-40040-0-06131700-1518898390_thumb.jpg

 

 

THE HOBART MFG. CO.
TROY OHYO
MODEL 84181D
H.P.1
R.P.H. 2850
VOLTS 230

 

 

Edytowane przez EAnna
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-589192
Udostępnij na innych stronach

 

 

a ile ma przynieść tobie ten kuter bo właśnie czegoś takiego szukam

 

Niech przyniesie ile się da ...  a cena z wózkiem 4500zł.....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-589195
Udostępnij na innych stronach

Podaj jeszcze prosze parametry zasilania i ew. wymiary podstawy wózka.

(zdjecie postawione :D )

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-589202
Udostępnij na innych stronach

 

 

Podaj jeszcze prosze parametry zasilania i ew. wymiary podstawy wózka.

 

Podstawa wózka 45cmx71cm zasilnie

 

VOLTS 230

jednofazowe :cool: Misa wystaje poza zarys wózka  :cool: 

 

 

 

(zdjecie postawione :D )

Dziękuję.

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-589300
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Parówki....  robię je zawsze w poniedziałek, wtorek, środę i czwartek..... 

 

 

:cool: druga fota - ciepłe...  na kolację....

post-41160-0-76769200-1520107387_thumb.jpg

post-41160-0-14892800-1520107440_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-590758
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

To trochę wyrobów z wczoraj i przedwczoraj - było jeszcze tego trochę, ale....  :cool:

 

Boczek faszerowany...  rolowanym zwany

 

post-41160-0-56678800-1521198161_thumb.jpg

 

salceson, baleron i leberka

 

post-41160-0-49031200-1521198192_thumb.jpg

 

Filet z kurczaka wędzony i parzony

 

post-41160-0-61476200-1521198315_thumb.jpg

 

Kaszanka

 

post-41160-0-43549100-1521198418_thumb.jpg

 

parówkowa

 

post-41160-0-83491700-1521198517_thumb.jpg

 

cebulowa

 

post-41160-0-28482100-1521198631_thumb.jpg

 

polska

 

post-41160-0-54702900-1521198671_thumb.jpg

 

frankfurterki

 

post-41160-0-46735900-1521198709_thumb.jpg

 

polędwica wędzona

 

post-41160-0-76587700-1521198748_thumb.jpg

 

jałowcowa 

 

post-41160-0-42980900-1521198830_thumb.jpg

 

biesiadna

 

post-41160-0-99431700-1521198883_thumb.jpg

 

boczek wędzony 

 

post-41160-0-64227400-1521198938_thumb.jpgpost-41160-0-81836200-1521198978_thumb.jpg

 

 

Kiełbasa z fileta

 

 

post-41160-0-40785200-1521199008_thumb.jpg

 

Krakowska z fileta indyka

 

post-41160-0-66993600-1521199079_thumb.jpg

 

 

I to tak z grubsza - czy więcej fotek zrobić? :cool:  dziś mam wolne od wędlinek...

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592247
Udostępnij na innych stronach

Wyroby i klasa. :tongue::clap:     Piotrek jak możesz to podaj przepis na metkę cebulową. Możesz na PW. :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592254
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piotrek jak możesz to podaj przepis na metkę cebulową.

 

Mięso - 20g/kg peklosól - 48h, sitko 5mm, pieprz 2g/ kg, cebula 3g/kg, krótko wymieszać z 5% zimnej wody i przyprawami, nadziać w poliamid,. powiesić   w cieple na kilka godzin, by kolorek złapała, po czym do chłodu....  i jeść...  :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592266
Udostępnij na innych stronach

Piotrek, wędliny pierwsza klasa,  :thumbsup:  :clap:  :clap:

Czy "biesiadna" to Twój konstrukt? Czy można przepis znaleźć na forum?

 

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592290
Udostępnij na innych stronach

Pysznie wyglądające wyroby. Baleron, frankfurterki, żużel czy boczuś mistrzostwo. Jakbyś się podzielił przepisem na boczek to byłbym wdzięczny.

Edytowane przez Woytas
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592294
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy "biesiadna" to Twój konstrukt? Czy można przepis znaleźć na forum?

 

Mój konstrukt - kiełbaska wieprzowo-drobiowa - 25% indyk, przepisu na forum nie ma....  :cool:

 

 

 

Piotrze mogę prosić Cię o przepis na farsz do boczku

 

Alinka - farsz od kiełbaski, jaki akurat zostanie + gorczyca, majeranek, pieprz i odrobina żelatyny. :cool:

 

 

 

Jakbyś się podzielił przepisem na boczek to byłbym wdzięczny.

 

Chodzi o boczek czy boczek rolowany?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592318
Udostępnij na innych stronach

 

 

przepisu na forum nie ma..
 

Dzięki Piotrze za odpowiedz,

Pozdrowionka

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592331
Udostępnij na innych stronach

 

Czy "biesiadna" to Twój konstrukt? Czy można przepis znaleźć na forum?

 

Mój konstrukt - kiełbaska wieprzowo-drobiowa - 25% indyk, przepisu na forum nie ma....  :cool:

 

 

 

Piotrze mogę prosić Cię o przepis na farsz do boczku

 

Alinka - farsz od kiełbaski, jaki akurat zostanie + gorczyca, majeranek, pieprz i odrobina żelatyny. :cool:

 

 

 

Jakbyś się podzielił przepisem na boczek to byłbym wdzięczny.

 

Chodzi o boczek czy boczek rolowany?  :cool:

 

Tak, rolowany. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592332
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mięso - 20g/kg peklosól - 48h, sitko 5mm

Masz na myśli boczek ?

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592338
Udostępnij na innych stronach

 

 

Masz na myśli boczek ?

 

Do cebulowej używam II chudą....  bez boczku....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592362
Udostępnij na innych stronach

Piotrze, jeszcze jedno pytanie do kiełbasy biesiadnej. Jest Twoja kiełbasa podobna do dożynkowej?

 

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/157/#findComment-592393
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.