Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Sprzedam kuter Hobart

 

 

Kuter dziś odjechał na wschód  :cool: 

 

 

 

Jest Twoja kiełbasa podobna do dożynkowej?

 

Nie znam przepisu na dożynkową....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-592411
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zeszły tydzień - rekord życiowy - 90 godzin w pracy i pracy....  :cool:  Nadchodzący tydzień - będzie krócej...... 

 

A dziś wystawiłem swoje wyroby na Jarmarku Wielkanocnym u nas na wsi...

przygotowałem na dziś - 37 pozycji asortymentu, czyli jakieś 60- 70 % z tego co aktualnie mam na bieżącej liście wyrobów....  :cool: 

 

 

 

szynka parzona + z tłuszczykiem ,ogonówka

szynka wędzona surowa

polędwica wędzona łososiowa

polędwica parzona sopocka

Kiełbasa polska wędzona

parówki

kiełbasa parówkowa

boczek wędzony ,boczek parzony 

kiełbasa krakowska ,żywiecka, szynkowa

metka luksusowa + cebulowa

pasztetowa

kaszanka gryczana

kiełbasa biała surowa , biała parzona

kiełbasa chłopska

salceson czarny

Krakowska z indyka

baleron , boczek rolowany faszerowany

kiełbasa jałowcowa, kiełbasa myśliwska

Kiełbasa z fileta kurczaka

kiełbasa drobiowa z udka kurczaka

polędwiczka wędzona

filet z indyka wędzony , filet w siatce z indyka

kabanosy

udko kurczaka wędzone 

smalec 250g +cebula,jabłko

Filet z kurczaka wędzony

żeberka wędzone

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593482
Udostępnij na innych stronach

Piotrze,

jak to zdołałeś ogarnąć?

(Co do czasu pracy, ostatnie 10 lat pracowałam codziennie 8 godzin : od ósmej do ósmej.

Ale to strasznie człowieka niszczy.)

Jestem pewna, że sprzedaż się udała  :)

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593486
Udostępnij na innych stronach

 

 

codziennie 8 godzin : od ósmej do ósme
oj to takie dziwne te 8 godzin - mnie wychodzi 12  ;) ​- ale każdy ma w życiu taki okres - też kilka lat  tylko sypiałem w domu - w nocy wracałem i w nocy wychodziłem - tak ,że Piotra doskonale rozumiem  :yes: ...... 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593498
Udostępnij na innych stronach

@Muski, 8 h intensywnie ..pozostale godziny EAnna lekko sie obijala :D  ;) ...ja swojego czasu pracowalam od 7 do 22 . mlody czlowiek byl i glupi , teraz to odchorowuje.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593524
Udostępnij na innych stronach

 

 

90 godzin w pracy i pracy

 

 

37 pozycji asortymentu, czyli jakieś 60- 70 % z tego co aktualnie mam na bieżącej liście wyrobów

:) To już rewiry heroizmu... :thumbsup:

Podziw Pisu, trzymaj się zdrowo... :yes::thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593673
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczoraj LP zażyczyła sobie paprykarz - dziś zrobiłem - 15 słoików różnej wielkości, na   różne okoliczności. :cool:

Makrele,szprotki, morszczuk, ryż długoziarnisty,cebula, koncentrat pomidorowy, miód gryczany,olej rzepakowy,papryka mielona słodka i ostra, ocet winny wiśniowy, sól i gotowe. :cool:

 

attachicon.gifP1040146.JPGattachicon.gifP1040146.JPG

Czy te słoiczki z paprykarzem pasteryzujesz? Jeśli tak to przez jaki czas i ile mogą później posiedzieć w chłodnym?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-594984
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy te słoiczki z paprykarzem pasteryzujesz? Jeśli tak to przez jaki czas i ile mogą później posiedzieć w chłodnym?

 

Tak, pasteryzuję - 50-60 minut - 80stopni - w chłodzie - lodówka - jest jeszcze jeden słoik, pewnie ok. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595010
Udostępnij na innych stronach

Parówki - robię pięć razy w tygodniu....   nie pytajcie dlaczego?  :cool: 

 

post-41160-0-31451500-1523815488_thumb.jpg

 

Dziś po obiadku pierwszy raz w tym roku zasiadłem za sterami roweru, w towarzystwie najstarszej córki, 10 kilometrów - 25 minut, pełny luzik, zero zmęczenia,  jest forma. Może to był pierwszy i ostatni raz - zobaczy się...  :cool:  Po tym w butelki poszedł pils czeski, warka nr 75. :cool:  

 

post-41160-0-67291600-1523815539_thumb.jpg

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595414
Udostępnij na innych stronach

 

 

10 kilometrów - 25 minut,

Czyli średnia prędkość 24 km/h .

Hm ... co tu napisać ... podziwim córkę  :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595422
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czyli średnia prędkość 24 km/h .

 

Piękny asfalt, piękna pogoda, w jedną stronę jechałem pierwszy, z powrotem córka - jechała szybciej, widziałem to na liczniku....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595434
Udostępnij na innych stronach

A masz gdzie trzymać tą warkę 75. Bo jak nie to mogę podjechać i zabrać na przechowanie do swojej. :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595482
Udostępnij na innych stronach

A masz gdzie trzymać tą warkę 75. Bo jak nie to mogę podjechać i zabrać na przechowanie do swojej. :D

Podłączam się do pytania. Jak masz problem z miejscem chętnie go rozwiążę:).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595508
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Można przepis ?

 

Solanka 11% - 24 godziny - używam peklosoli - większa trwałość, wędzenie = 1-2 godziny, ciepły dym, parzenie do 72 stopni w środku wyrobu

:cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-600399
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Metka cebulowa

 

Mięso wp. kl.II 90/10 5kg - z szynki, 20-21g/kg peklosól - peklowanie 48 do 120godzin 2-3stopnie

 

Sitko 5mm

Przyprawy na kg mięsa:

 

Cebula suszona 4g -rozdrobniona - młynek do kawy....

Pieprz czarny mielony - 3g

Mieszanie - zmielone mięso, pieprz, cebula, woda- 0,4litra - krótko.

Napełnić osłonki poliamidowe - do metki.

Pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin, metka z szarej, zrobi się intensywnie czerwona. Po tym do lodówki

-trwałość 7 dni w temp do 4 stopni. :cool:

Można użyć cebuli świeżej- 5g/kg, trwałość nieco krótsza. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601015
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mięso wp. kl.II 90/10
 

Takie chude?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601018
Udostępnij na innych stronach

Jak dla mnie to za chuda to metka. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601059
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie też za chuda. :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601061
Udostępnij na innych stronach

Chyba że weźmiemy mięso ze starszej sztuki z bardzo dużą ilością tłuszczu śródmięśniowego bo jak sądzę te 10% to tłuszcz zewnętrzny.Tylko problem polega na tym gdzie znaleźć taką świnkę bo obecne są wyścigowe beztłuszczowe.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601067
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.