pis67 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3926 Opublikowano 17 Marca 2018 Sprzedam kuter Hobart Kuter dziś odjechał na wschód Jest Twoja kiełbasa podobna do dożynkowej? Nie znam przepisu na dożynkową.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-592411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3927 Opublikowano 25 Marca 2018 Zeszły tydzień - rekord życiowy - 90 godzin w pracy i pracy.... Nadchodzący tydzień - będzie krócej...... A dziś wystawiłem swoje wyroby na Jarmarku Wielkanocnym u nas na wsi...przygotowałem na dziś - 37 pozycji asortymentu, czyli jakieś 60- 70 % z tego co aktualnie mam na bieżącej liście wyrobów.... szynka parzona + z tłuszczykiem ,ogonówka szynka wędzona surowa polędwica wędzona łososiowa polędwica parzona sopocka Kiełbasa polska wędzona parówkikiełbasa parówkowa boczek wędzony ,boczek parzony kiełbasa krakowska ,żywiecka, szynkowa metka luksusowa + cebulowa pasztetowa kaszanka gryczana kiełbasa biała surowa , biała parzonakiełbasa chłopska salceson czarny Krakowska z indyka baleron , boczek rolowany faszerowany kiełbasa jałowcowa, kiełbasa myśliwska Kiełbasa z fileta kurczaka kiełbasa drobiowa z udka kurczakapolędwiczka wędzona filet z indyka wędzony , filet w siatce z indyka kabanosy udko kurczaka wędzone smalec 250g +cebula,jabłkoFilet z kurczaka wędzony żeberka wędzone Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #3928 Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Piotrze,jak to zdołałeś ogarnąć?(Co do czasu pracy, ostatnie 10 lat pracowałam codziennie 8 godzin : od ósmej do ósmej.Ale to strasznie człowieka niszczy.)Jestem pewna, że sprzedaż się udała Edytowane 25 Marca 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #3929 Opublikowano 26 Marca 2018 codziennie 8 godzin : od ósmej do ósme oj to takie dziwne te 8 godzin - mnie wychodzi 12 - ale każdy ma w życiu taki okres - też kilka lat tylko sypiałem w domu - w nocy wracałem i w nocy wychodziłem - tak ,że Piotra doskonale rozumiem ...... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #3930 Opublikowano 26 Marca 2018 @Muski, 8 h intensywnie ..pozostale godziny EAnna lekko sie obijala ...ja swojego czasu pracowalam od 7 do 22 . mlody czlowiek byl i glupi , teraz to odchorowuje. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #3931 Opublikowano 27 Marca 2018 90 godzin w pracy i pracy 37 pozycji asortymentu, czyli jakieś 60- 70 % z tego co aktualnie mam na bieżącej liście wyrobów To już rewiry heroizmu... Podziw Pisu, trzymaj się zdrowo... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-593673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3932 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Śniadanko - delikatne.... dziś Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-594826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3933 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Śniadanko - delikatne.... dziś No fakt .... delikatne Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-594838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tysovia Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3934 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wczoraj LP zażyczyła sobie paprykarz - dziś zrobiłem - 15 słoików różnej wielkości, na różne okoliczności. Makrele,szprotki, morszczuk, ryż długoziarnisty,cebula, koncentrat pomidorowy, miód gryczany,olej rzepakowy,papryka mielona słodka i ostra, ocet winny wiśniowy, sól i gotowe. P1040146.JPGP1040146.JPGCzy te słoiczki z paprykarzem pasteryzujesz? Jeśli tak to przez jaki czas i ile mogą później posiedzieć w chłodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-594984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3935 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Czy te słoiczki z paprykarzem pasteryzujesz? Jeśli tak to przez jaki czas i ile mogą później posiedzieć w chłodnym? Tak, pasteryzuję - 50-60 minut - 80stopni - w chłodzie - lodówka - jest jeszcze jeden słoik, pewnie ok. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3936 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Parówki - robię pięć razy w tygodniu.... nie pytajcie dlaczego? Dziś po obiadku pierwszy raz w tym roku zasiadłem za sterami roweru, w towarzystwie najstarszej córki, 10 kilometrów - 25 minut, pełny luzik, zero zmęczenia, jest forma. Może to był pierwszy i ostatni raz - zobaczy się... Po tym w butelki poszedł pils czeski, warka nr 75. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3937 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 jest forma I tak trzymaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3938 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 pis67, Jesteś niesamowity - w produjkcji i nie tylko! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3939 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 10 kilometrów - 25 minut, Czyli średnia prędkość 24 km/h .Hm ... co tu napisać ... podziwim córkę Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3940 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Czyli średnia prędkość 24 km/h . Piękny asfalt, piękna pogoda, w jedną stronę jechałem pierwszy, z powrotem córka - jechała szybciej, widziałem to na liczniku.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3941 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 A masz gdzie trzymać tą warkę 75. Bo jak nie to mogę podjechać i zabrać na przechowanie do swojej. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3942 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 A masz gdzie trzymać tą warkę 75. Bo jak nie to mogę podjechać i zabrać na przechowanie do swojej. Podłączam się do pytania. Jak masz problem z miejscem chętnie go rozwiążę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-595508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #3943 Opublikowano 17 Czerwca 2018 (edytowane) Filet z kurczaka wędzony i parzony Właśnie taki potrzebuję Można przepis ? Edytowane 17 Czerwca 2018 przez rarytasik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-600355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3944 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Można przepis ? Solanka 11% - 24 godziny - używam peklosoli - większa trwałość, wędzenie = 1-2 godziny, ciepły dym, parzenie do 72 stopni w środku wyrobu Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-600399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #3945 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Dziękuję, tak chyba zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-600400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3946 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Metka cebulowa Mięso wp. kl.II 90/10 5kg - z szynki, 20-21g/kg peklosól - peklowanie 48 do 120godzin 2-3stopnie Sitko 5mm Przyprawy na kg mięsa: Cebula suszona 4g -rozdrobniona - młynek do kawy.... Pieprz czarny mielony - 3g Mieszanie - zmielone mięso, pieprz, cebula, woda- 0,4litra - krótko. Napełnić osłonki poliamidowe - do metki. Pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin, metka z szarej, zrobi się intensywnie czerwona. Po tym do lodówki -trwałość 7 dni w temp do 4 stopni. Można użyć cebuli świeżej- 5g/kg, trwałość nieco krótsza. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #3947 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Mięso wp. kl.II 90/10 Takie chude? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #3948 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak dla mnie to za chuda to metka. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #3949 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Dla mnie też za chuda. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #3950 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Chyba że weźmiemy mięso ze starszej sztuki z bardzo dużą ilością tłuszczu śródmięśniowego bo jak sądzę te 10% to tłuszcz zewnętrzny.Tylko problem polega na tym gdzie znaleźć taką świnkę bo obecne są wyścigowe beztłuszczowe. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/158/#findComment-601067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.