Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda ,że jednego batonu nie podwędziłaś.Można by wtedy porównać,. która lepsza

Jeszcze to zrobię.

Skład mięsny jest za mocny na podwędzanie, do wędzenia lepsze są tłuściutkie farsze, ale o tym kiedyś..... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-601755
Udostępnij na innych stronach

I dlatego z boczku będzie akurat.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-601759
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Tak się ułożyło że kilka dni urlopu udało mi się spędzić na pojezierzu Brodnickim.

I nie mogłem przegapić takiej okazji by spróbować osobiście wyrobów Piotra .

I przyznam że po zdjęciach spodziewałem się pysznych wyrobów  ale rzeczywistość przerosła moje oczekiwania .

Metka , pasztetowa , kiełbasa  biwakowa i indyk naprawdę pyszne i co najważniejsze subtelność smaków , żaden aromat nie był zbyt dominujący .

Kto będzie w tamtych stronach niech odwiedzi i sam spróbuje , gorąco polecam 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-605287
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kto będzie w tamtych stronach niech odwiedzi i sam spróbuje , gorąco polecam

 

Tak się składa że sporo osób z forum miała okazję próbować Piotrka wyrobów, na zlotach i nie tylko.

Jego wyroby  wyśmienite w każdym calu . :)

Poza tym z tego co wiem Piotr umożliwiał innym degustacje tychże wyrobów poprzez wysyłkę , Teraz nie wiem jak to wygląda bo Piotr zatracił się w czasie  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-605302
Udostępnij na innych stronach

Teraz nie wiem jak to wygląda bo Piotr zatracił się w czasie

Zatraciłem się w pracy, ale i na relaks jest czas, właśnie wróciłem z Kujaw z Połajewa, gdzie w gronie 11-stu bywalców Zlotów w Rytychbłotach od piątku degustowaliśmy wyroby

domowe... płynne i stałe. :cool: Od jutra znów tworzymy wędlinki... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-605413
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

 

możesz napisać dokładnie z jakiego mięsa robiłaś?

(Piotr robi tę metkę z szynki.)

 

1. chuda biodrówka "I"  - 50%

2. Karkówka dokładnie obrana z błon i "twardego" IIA - 50%

3. Peklosól - 20g/kg

4. pieprz - 3g/kg

5. cebula suszona domowa  6g/kg

 

Pieprz mam bardzo dobrej jakości.

 

Można link, nie mogę znaleźć  .... tego Piotra  ;)

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-607379
Udostępnij na innych stronach

 

 

Można link, nie mogę znaleźć .... tego Piotra ;)

 

Chyba o ten przepis i tego Piotra chodzi :)  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/?view=findpost&p=601015

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-607596
Udostępnij na innych stronach

Dużo o boczku na forum ostatnio, ja lubię faszerowany rolowany, na focie z farszem od kiełbaski bratwurst

 

paprykowego. :cool:

post-41160-0-43767500-1538320384_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-608082
Udostępnij na innych stronach

Kochani, ja mam pytanie związane z metką,mianowicie, jak to jest z tą surową wieprzowiną? Jeść czy nie? Robiłam kilka razy wg wskazówek Pis-a i była smaczna.Przyszła mi jednak na myśl taka mała wątpliwość.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-608107
Udostępnij na innych stronach

 

 

mam pytanie związane z metką,mianowicie, jak to jest z tą surową wieprzowiną? Jeść czy nie?

Jeśli jest wykonana prawidłowo ( przebadane mięso, prawidłowo wystudzone, zapewnienie ciągu chłodniczego oraz higieniczne wykonanie) to jeść.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-608121
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

W październiku gąski szły i pierwsze półgęski na próbę....  :cool:  były - następne już w solance....  tym razem więcej...  :cool:

 

post-41160-0-52902900-1541353691_thumb.jpg

 

A tu zeszłotygodniowe salcesoniki...  :cool: 

 

post-41160-0-49936100-1541353723_thumb.jpg

 

Pasztetowa z piątku - przypadkowy rekord długości - ta krótsza ma 67cm.......  :cool: 

 

post-41160-0-18188500-1541353761_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-611947
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

 

W sobotę zrobiłem trzy "chłodne" foty... :cool:

 

 

Piotrek ... widać że do świąt coraz bliżej :thumbsup::clap:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-617576
Udostępnij na innych stronach

Wymieniasz towar na bilety NBP ? :)

Całkowicie legalnie .... :cool:

 

Jak zdobyć to , co zrobisz ?

Da się zdobyć, niestety nie wysyłam, zdobywcy najczęściej odwiedzają mnie osobiście albo wysyłają posłańców... :cool:

Od jutra zaczyna się najdłuższy tydzień, armagedon, będziemy walczyć z zamówieniami... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-617584
Udostępnij na innych stronach

I kończy się rok,czas na małe podsumowanie. Grudzień jeszcze trwa, już rekordowy jeśli chodzi o sprzedaż. Mimo ciągłego braku rąk i głów do pracy

uporaliśmy się z zamówieniami. W tym roku bawiliśmy się głównie w wyroby z wieprzowiny,były też kurczaczki, od września trochę gęsiny

i coraz więcej wyrobów z indyka. Wpadek jakościowych nie było, innych też nie.

Od stycznia dołożymy do oferty wyroby z dzika i jelenia, no i pewnie w nadchodzącym półroczu coś z wołowiną i cielęciną. Do obecnej oferty

dodam parę nowych wyrobów, których w mijającym roku nie było czasu robić. Nie było czasu też na zbyt wiele fotek, może będzie lepiej w tym względzie,

nawet zbyt wiele nie pisałem na forum, brak napomnień i ostrzeżeń jest dla mnie nowym doświadczeniem.

Myślę też o stronie i innych mediach społecznościowych... ale to jeszcze trochę.... potrwa. :cool:

W mijającym roku ceny mięsa wieprzowego były niższe niż w 2017, natomiast drób poszedł w górę. :cool:

Kontroli przeróżnych jest sporo, głownie czystości zakładu , jakości i składu wędlin, przechowalniczych itp. itd., ale to kwestia przyzwyczajenia. :cool:

Teraz kilka dni odpoczynku, czwartek i piątek pełna para, zamówienia sylwestrowe i dla pracujących za granicą.

To tyle w wielkim skrócie... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/160/#findComment-618526
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.