Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

To trochę wyrobów z wczoraj i przedwczoraj - było jeszcze tego trochę, ale....  :cool:

 

Boczek faszerowany...  rolowanym zwany

 

post-41160-0-56678800-1521198161_thumb.jpg

 

salceson, baleron i leberka

 

post-41160-0-49031200-1521198192_thumb.jpg

 

Filet z kurczaka wędzony i parzony

 

post-41160-0-61476200-1521198315_thumb.jpg

 

Kaszanka

 

post-41160-0-43549100-1521198418_thumb.jpg

 

parówkowa

 

post-41160-0-83491700-1521198517_thumb.jpg

 

cebulowa

 

post-41160-0-28482100-1521198631_thumb.jpg

 

polska

 

post-41160-0-54702900-1521198671_thumb.jpg

 

frankfurterki

 

post-41160-0-46735900-1521198709_thumb.jpg

 

polędwica wędzona

 

post-41160-0-76587700-1521198748_thumb.jpg

 

jałowcowa 

 

post-41160-0-42980900-1521198830_thumb.jpg

 

biesiadna

 

post-41160-0-99431700-1521198883_thumb.jpg

 

boczek wędzony 

 

post-41160-0-64227400-1521198938_thumb.jpgpost-41160-0-81836200-1521198978_thumb.jpg

 

 

Kiełbasa z fileta

 

 

post-41160-0-40785200-1521199008_thumb.jpg

 

Krakowska z fileta indyka

 

post-41160-0-66993600-1521199079_thumb.jpg

 

 

I to tak z grubsza - czy więcej fotek zrobić? :cool:  dziś mam wolne od wędlinek...

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592247
Udostępnij na innych stronach

Wyroby i klasa. :tongue::clap:     Piotrek jak możesz to podaj przepis na metkę cebulową. Możesz na PW. :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592254
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piotrek jak możesz to podaj przepis na metkę cebulową.

 

Mięso - 20g/kg peklosól - 48h, sitko 5mm, pieprz 2g/ kg, cebula 3g/kg, krótko wymieszać z 5% zimnej wody i przyprawami, nadziać w poliamid,. powiesić   w cieple na kilka godzin, by kolorek złapała, po czym do chłodu....  i jeść...  :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592266
Udostępnij na innych stronach

Piotrek, wędliny pierwsza klasa,  :thumbsup:  :clap:  :clap:

Czy "biesiadna" to Twój konstrukt? Czy można przepis znaleźć na forum?

 

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592290
Udostępnij na innych stronach

Pysznie wyglądające wyroby. Baleron, frankfurterki, żużel czy boczuś mistrzostwo. Jakbyś się podzielił przepisem na boczek to byłbym wdzięczny.

Edytowane przez Woytas
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592294
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy "biesiadna" to Twój konstrukt? Czy można przepis znaleźć na forum?

 

Mój konstrukt - kiełbaska wieprzowo-drobiowa - 25% indyk, przepisu na forum nie ma....  :cool:

 

 

 

Piotrze mogę prosić Cię o przepis na farsz do boczku

 

Alinka - farsz od kiełbaski, jaki akurat zostanie + gorczyca, majeranek, pieprz i odrobina żelatyny. :cool:

 

 

 

Jakbyś się podzielił przepisem na boczek to byłbym wdzięczny.

 

Chodzi o boczek czy boczek rolowany?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592318
Udostępnij na innych stronach

 

 

przepisu na forum nie ma..
 

Dzięki Piotrze za odpowiedz,

Pozdrowionka

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592331
Udostępnij na innych stronach

 

Czy "biesiadna" to Twój konstrukt? Czy można przepis znaleźć na forum?

 

Mój konstrukt - kiełbaska wieprzowo-drobiowa - 25% indyk, przepisu na forum nie ma....  :cool:

 

 

 

Piotrze mogę prosić Cię o przepis na farsz do boczku

 

Alinka - farsz od kiełbaski, jaki akurat zostanie + gorczyca, majeranek, pieprz i odrobina żelatyny. :cool:

 

 

 

Jakbyś się podzielił przepisem na boczek to byłbym wdzięczny.

 

Chodzi o boczek czy boczek rolowany?  :cool:

 

Tak, rolowany. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592332
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mięso - 20g/kg peklosól - 48h, sitko 5mm

Masz na myśli boczek ?

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592338
Udostępnij na innych stronach

 

 

Masz na myśli boczek ?

 

Do cebulowej używam II chudą....  bez boczku....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592362
Udostępnij na innych stronach

Piotrze, jeszcze jedno pytanie do kiełbasy biesiadnej. Jest Twoja kiełbasa podobna do dożynkowej?

 

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592393
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sprzedam kuter Hobart

 

 

Kuter dziś odjechał na wschód  :cool: 

 

 

 

Jest Twoja kiełbasa podobna do dożynkowej?

 

Nie znam przepisu na dożynkową....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-592411
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zeszły tydzień - rekord życiowy - 90 godzin w pracy i pracy....  :cool:  Nadchodzący tydzień - będzie krócej...... 

 

A dziś wystawiłem swoje wyroby na Jarmarku Wielkanocnym u nas na wsi...

przygotowałem na dziś - 37 pozycji asortymentu, czyli jakieś 60- 70 % z tego co aktualnie mam na bieżącej liście wyrobów....  :cool: 

 

 

 

szynka parzona + z tłuszczykiem ,ogonówka

szynka wędzona surowa

polędwica wędzona łososiowa

polędwica parzona sopocka

Kiełbasa polska wędzona

parówki

kiełbasa parówkowa

boczek wędzony ,boczek parzony 

kiełbasa krakowska ,żywiecka, szynkowa

metka luksusowa + cebulowa

pasztetowa

kaszanka gryczana

kiełbasa biała surowa , biała parzona

kiełbasa chłopska

salceson czarny

Krakowska z indyka

baleron , boczek rolowany faszerowany

kiełbasa jałowcowa, kiełbasa myśliwska

Kiełbasa z fileta kurczaka

kiełbasa drobiowa z udka kurczaka

polędwiczka wędzona

filet z indyka wędzony , filet w siatce z indyka

kabanosy

udko kurczaka wędzone 

smalec 250g +cebula,jabłko

Filet z kurczaka wędzony

żeberka wędzone

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-593482
Udostępnij na innych stronach

Piotrze,

jak to zdołałeś ogarnąć?

(Co do czasu pracy, ostatnie 10 lat pracowałam codziennie 8 godzin : od ósmej do ósmej.

Ale to strasznie człowieka niszczy.)

Jestem pewna, że sprzedaż się udała  :)

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-593486
Udostępnij na innych stronach

 

 

codziennie 8 godzin : od ósmej do ósme
oj to takie dziwne te 8 godzin - mnie wychodzi 12  ;) ​- ale każdy ma w życiu taki okres - też kilka lat  tylko sypiałem w domu - w nocy wracałem i w nocy wychodziłem - tak ,że Piotra doskonale rozumiem  :yes: ...... 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-593498
Udostępnij na innych stronach

@Muski, 8 h intensywnie ..pozostale godziny EAnna lekko sie obijala :D  ;) ...ja swojego czasu pracowalam od 7 do 22 . mlody czlowiek byl i glupi , teraz to odchorowuje.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-593524
Udostępnij na innych stronach

 

 

90 godzin w pracy i pracy

 

 

37 pozycji asortymentu, czyli jakieś 60- 70 % z tego co aktualnie mam na bieżącej liście wyrobów

:) To już rewiry heroizmu... :thumbsup:

Podziw Pisu, trzymaj się zdrowo... :yes::thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-593673
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczoraj LP zażyczyła sobie paprykarz - dziś zrobiłem - 15 słoików różnej wielkości, na   różne okoliczności. :cool:

Makrele,szprotki, morszczuk, ryż długoziarnisty,cebula, koncentrat pomidorowy, miód gryczany,olej rzepakowy,papryka mielona słodka i ostra, ocet winny wiśniowy, sól i gotowe. :cool:

 

attachicon.gifP1040146.JPGattachicon.gifP1040146.JPG

Czy te słoiczki z paprykarzem pasteryzujesz? Jeśli tak to przez jaki czas i ile mogą później posiedzieć w chłodnym?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/161/#findComment-594984
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.