@halusia@ Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4376 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Twoje wyroby super się ogląda Piotrze, ale jeszcze lepiej się konsumuje Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-735718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4377 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Cytuj Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-735986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4378 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4379 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Chorizo wygląda zabójczo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4380 Opublikowano 9 Grudnia 2021 (edytowane) By nie było monotonnie, czasem i z innej beczki porobię dla wprawy... Kiełbaski - jeleń, dzik z odrobiną wieprzowiny... -od górymyśliwskaleśnawiejska Kabanosy I jeleń + II tłusta dzik ... półgęski .... Edytowane 9 Grudnia 2021 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4381 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Nuuuda. Ciągle te same perfekcyjne wędzonki :clap: Jak robisz/przygotowujesz te półgęski? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4382 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Jak robisz/przygotowujesz te półgęski? Pływają w "peklosolance" lekkiej 10 dni, osuszanie, wędzenie, konsumpcja.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4383 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Pływają w "peklosolance" lekkiej 10 dni, osuszanie, wędzenie, konsumpcja.... 7% wystarczy? (wiem że słoność to pojęcie względne) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-737140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4384 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Miód dla oczu. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-737149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4385 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Coś na Sylwestra, to już tuż, tuż.... kabanosy polska szynka w przyprawach Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-740779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4386 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Pewnie ostatnie parówki, parówkowa i chłopska w tym roku..... Jutro jeszcze trochę i koniec zabawy... ruszam w nowy ład.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-740813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4387 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Wczoraj dla relaksu zrobiłem słoninę w przyprawach z praski i słoninę mieloną z praski. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grim_reefer Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4388 Opublikowano 31 Grudnia 2021 słoninę mieloną z praski. Coś Ci zzieleniała, czyżby z tego zielonej eko-świnki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes7908 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4389 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Kolego pis67, a do tej mielonej słoniny dodawałeś żelatyny? I na jakich oczkach ją mieliłeś. Zaciekawiła mnie słonina w takim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #4390 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Coś Ci zzieleniała, czyżby z tego zielonej eko-świnki Tak, ze świnki zielononóżki niedźwiedziej... do tej mielonej słoniny dodawałeś żelatyny? I na jakich oczkach ją mieliłeś. Dodawałem żelatyny, 10g/kg, słonina z solanki, sitko 8mm. Lud pracujący zza wschodniej granicy zaakceptował smak i konsystencję.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes7908 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #4391 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Muszę taką popełnić.Dzięki.A jaki zestaw przypraw zastosowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #4392 Opublikowano 2 Stycznia 2022 A jaki zestaw przypraw zastosowałeś. Warstwa czerwona - papryka słodka, ostra, cukier, czosnek.warstwa zielona - pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #4393 Opublikowano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Dziś dla odmiany ... Edytowane 7 Stycznia 2022 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-742980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #4394 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Dziś dla odmiany ... Dawno tu nie zaglądałam.Fajny sposób na wieszanie ryb Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #4395 Opublikowano 8 Stycznia 2022 laska super Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #4396 Opublikowano 11 Stycznia 2022 .ccolabottegasiciliana - dostałem zlecenie na wykonanie takiego dziwa z Scylli, przepis podano mi telefonicznie z Włoch, ale jak to ubrać i jak to wygląda nie wiem. Może ktoś to gdzieś dostrzeże i podrzuci linka - jak to wygląda. Z góry dziękuję za pomoc dobrym ludziom. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #4397 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Ale co to jest za przepis. Po polsku piccola bottega siciliana to mały sycylijski sklepik. Może nazwę źle podałeś? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #4398 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Po polsku piccola bottega siciliana to mały sycylijski sklepik Tak masz rację, przysłali mi nazwę sklepu gdzie kupują, a nie nazwę wyrobu. mają sprostować . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #4399 Opublikowano 11 Stycznia 2022 To mam co potrzebuję poczynić : salame di mugnano Salame lardellato Recchi fatto a mano nostrano senza conservanti Teraz pozostaje poszukać tłumaczeń przepisów i do dzieła, mam trzy miesiące. Dodam, że z włoskiego to znam parę kawałków, nic więcej Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-744065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #4400 Opublikowano 12 Stycznia 2022 salame di mugnano Będzie trudno qruca bomba bo cyt. : Sekretny składnik tego salami tkwi w fazie suszenia: po przetworzeniu zgodnie z tradycją pozostawia się je do wyschnięcia na świeżym powietrzu, aby zebrać aromaty buków zamieszkujących lasy otaczające dolinę Mugnanese. Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-744122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.