Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje wyroby super się ogląda Piotrze, ale jeszcze lepiej się konsumuje   :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-735718
Udostępnij na innych stronach

By nie było monotonnie, czasem i  z innej beczki porobię dla wprawy...  :cool:

 

Kiełbaski - jeleń, dzik z odrobiną wieprzowiny...

 

-od góry

myśliwska

leśna

wiejska

 

post-41160-0-06065800-1639062847_thumb.jpg

 

Kabanosy I jeleń + II tłusta dzik ...

 

 

post-41160-0-23422300-1639062866_thumb.jpg

 

 

półgęski   ....   :cool:

 

 

post-41160-0-68955800-1639062891_thumb.jpg

 

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736540
Udostępnij na innych stronach

Nuuuda. Ciągle te same perfekcyjne wędzonki :D

:clap: :clap: :clap::thumbsup:

Jak robisz/przygotowujesz te półgęski?

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736707
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak robisz/przygotowujesz te półgęski?

 

Pływają w "peklosolance"  lekkiej  10 dni, osuszanie, wędzenie, konsumpcja....  :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-736932
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pływają w "peklosolance" lekkiej 10 dni, osuszanie, wędzenie, konsumpcja.... :cool:

7% wystarczy? (wiem że słoność to pojęcie względne)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-737140
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Coś na Sylwestra, to już tuż, tuż....  :cool:

 

kabanosy

 

post-41160-0-14619100-1640782607_thumb.jpg

 

 

polska

 

post-41160-0-47347800-1640782620_thumb.jpg

 

szynka w przyprawach

 

post-41160-0-83864200-1640782632_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-740779
Udostępnij na innych stronach

Pewnie ostatnie parówki, parówkowa i chłopska w tym roku.....:cool: 

Jutro jeszcze trochę i koniec zabawy...  ruszam w nowy ład.... :cool:

 

post-41160-0-79059200-1640791068_thumb.jpg

 

post-41160-0-37806700-1640791055_thumb.jpg

 

post-41160-0-70517500-1640791086_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-740813
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj dla relaksu zrobiłem słoninę w przyprawach z praski i słoninę mieloną z praski.  :cool:

post-41160-0-41290600-1640957593_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741231
Udostępnij na innych stronach

 

 

Coś Ci zzieleniała, czyżby z tego zielonej eko-świnki 

 

Tak, ze świnki zielononóżki niedźwiedziej...    :cool:

 

 

 

do tej mielonej słoniny dodawałeś żelatyny? I na jakich oczkach ją mieliłeś.

 

Dodawałem żelatyny, 10g/kg, słonina z solanki, sitko 8mm. :cool:  

 

Lud pracujący zza wschodniej granicy  zaakceptował smak i konsystencję....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741598
Udostępnij na innych stronach

 

 

A jaki zestaw przypraw zastosowałeś.

 

Warstwa czerwona - papryka słodka, ostra, cukier, czosnek.

warstwa zielona - pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi

 

:cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-741674
Udostępnij na innych stronach

Dziś dla odmiany ...  :cool:

 

 

post-41160-0-82733700-1641571162_thumb.jpg

 

 

 

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-742980
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziś dla odmiany ... 
 

 

Dawno tu nie zaglądałam.

Fajny sposób na wieszanie ryb  :rolleyes:  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743051
Udostępnij na innych stronach

.ccolabottegasiciliana - dostałem zlecenie na wykonanie takiego dziwa z Scylli, przepis podano mi telefonicznie z Włoch, ale jak to ubrać i jak to wygląda nie wiem. Może ktoś to gdzieś dostrzeże i podrzuci linka - jak to wygląda. :cool:  

Z góry dziękuję za pomoc dobrym ludziom. :)  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743926
Udostępnij na innych stronach

Ale co to jest za przepis. Po polsku piccola bottega siciliana to mały sycylijski sklepik. Może nazwę źle podałeś?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743936
Udostępnij na innych stronach

 

 

Po polsku piccola bottega siciliana to mały sycylijski sklepik

 

Tak masz rację, przysłali mi nazwę sklepu gdzie kupują, a nie nazwę wyrobu. mają sprostować  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-743965
Udostępnij na innych stronach

To mam co potrzebuję poczynić :

 

salame di mugnano

 

Salame lardellato Recchi fatto a mano nostrano senza conservanti

 

 

Teraz pozostaje poszukać tłumaczeń przepisów i do dzieła, mam trzy miesiące. Dodam, że z włoskiego to znam parę kawałków, nic więcej :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-744065
Udostępnij na innych stronach

 

 

salame di mugnano
Będzie trudno qruca bomba bo cyt.  : Sekretny składnik tego salami tkwi w fazie suszenia: po przetworzeniu zgodnie z tradycją pozostawia się je do wyschnięcia na świeżym powietrzu, aby zebrać aromaty buków zamieszkujących lasy otaczające dolinę Mugnanese.

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/176/#findComment-744122
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.