Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

miałby mieć formę zbliżoną do trójkąta

Moim zdaniem bingo :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162027
Udostępnij na innych stronach

Wiem że jestem upierdliwy :devil:, ale ta mizdra nie daje mi spokoju, po co składać polędwice mizdrą do środka, skoro wiadomo że mizdra zapobiega w znacznym stopniu przed wysuszeniem polędwicy podczas wędzenia? Wkładamy polędwice w osłonkę (która też w pewnym stopniu zabezpiecza mięsko przed wysuszeniem) a potem perforujemy ją igłą :!:

Nic nie rozumiem :sad: Przecież zależy nam na wyrobach soczystych, a nie wiórowatych.

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162028
Udostępnij na innych stronach

Tutaj kłania się klasyfikacja mięs i właściwości mięs każdej klasy. Do jakiej klasy zaliczymy mizdrę i dlaczego ta klasa mięsa ma takie właściwości a nie inne . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162032
Udostępnij na innych stronach

Czyżby przekrój polędwic (gotowego wyrobu) miałby mieć formę zbliżoną do trójkąta?

polędwice są wkładane do osłonki więc nabiorą kształtu okrągłego :cool: (no prawie :wink: )

Do jakiej klasy zaliczymy mizdrę i dlaczego ta klasa mięsa ma takie właściwości a nie inne .

zgadza się ... do III :blush: rozumiemy że mizdra w całości. ładnie połączy się z inną mizdrą ....

 

no to trzeba będzie spróbować :cool:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162041
Udostępnij na innych stronach

hmmmm. kolega z takim stażem jeszcze nie wie???? oj wstyd :tongue:

w najprostszym języku, mizdra (w masarstwie!) to rodzaj ścięgnistej, włóknistej błony oddzielającej mięso polędwicy/schabu od okrywy tłuszczowej, występuje ona tylko po jednej stronie omawianego elementu :lol:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162043
Udostępnij na innych stronach

A w sumie przeczowalem ze mlodszy kolega z o wiele wiekrzym stażem i wiedza , pokaze mi jezor :grin: :grin:

 

Abratku kochany.. nawet najwiecej sarkastyczna uwaga z Twojej strony jest mi na wage zlota..Powaznie !!!

 

Myslalem o tej sciegnistej błonie , ale wolalem dopytac..

 

Mialbym jeszcze kilka innych pytanek co do owej , ale , hmm...poczytam lepiej dalej :-)

 

mile pozdrowionka ;-)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162044
Udostępnij na innych stronach

nawet najwiecej sarkastyczna uwaga z Twojej strony

oj tam zaraz sarkastyczna :blush: ja już tak mam że czasem lubię się podrażnić :lol:

 

jeśli nie znajdziesz odpowiedzi możesz śmiało pytać... jak nie tu to na PW :cool:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162045
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Fotki pasztetowej smarownej podwędzanej i leśnej, podwędzanie zimnym dymem to wyczyn nie lada w obecnej sytuacji pogodowej.

-osuszanie

-wędzenie

-chłodzenie

 

:cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163384
Udostępnij na innych stronach

Super pasztetowa... na razie nie mam czasu na produkcję ..ale niedługo "poszaleję" :grin:

No i fajna sztaplarka :grin:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163389
Udostępnij na innych stronach

No i fajna sztaplarka

możecie mnie uświadomić o co biega ?

 

kurcze pis-ie, daj jeszcze fotki tej pasztetowej juz w "akcji".... ale mi smaka narobiłeś... a przepis na tą pasztetową to wcześniej jest ? tylko znając

ciebie... cholera skąd ja jakiegoś dzika wytrzasne ??? :shock:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163414
Udostępnij na innych stronach

Małgoś napisał/a:

No i fajna sztaplarka

 

możecie mnie uświadomić o co biega ?

Wózek widłowy Ty widział ?

Po czesku to : Vysokozdvižný vozík

 

A po niemiecku : Gabelstapler

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163415
Udostępnij na innych stronach

Wózek widłowy Ty widział ?

:shock: :shock: :shock: :mellow: :tongue:

 

Kurde, ja nawet uprawnienia mam na takie sprzety... ale sztaplarka? :wink:

Dzieki Henio :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163416
Udostępnij na innych stronach

skoro widlakiem wstawiasz towar. :grin:

 

Na wózku osuszam, na widły i kilka metrów w górę, tam lepiej dmucha i szybko wyrób gotowy(suchy). Fota druga przedstawia jedną z dziesięciu, jaką zjadam na śniadanie, wszystkie z pasztetową. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163464
Udostępnij na innych stronach

A wczesnym wieczorkiem przy kufelku pilsa, zrobiłem klops, pieczenią rzymską zwany. :cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163668
Udostępnij na innych stronach

Daj skosztować, please !!!

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163725
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj kupiłem tylną ćwiartkę, podzieliłem, zapeklowałem i wkrótce zrobimy trochę paszy...

Chłodno było wczesnym wieczorkiem, muchy wstrzymały loty, wiec na świeżym powietrzu w altance sobie kroiłem. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163999
Udostępnij na innych stronach

Dziś żywiecką sprawiłem, a wieczorkiem korzystając z ochłodzenia, kaszanki 12kg zrobiłem, właśnie się parzy. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-164367
Udostępnij na innych stronach

Pięknie to wygląda :lol: i :thumbsup: :thumbsup:

Masz jakąś miarkę, że takie równe pętka Ci wychodzą ?

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-164368
Udostępnij na innych stronach

Masz jakąś miarkę, że takie równe pętka Ci wychodzą ?

Pozory mylą. :grin: Na dworze 11 stopni, kaszaneczka już wystudzona w lodówce, a jutro delikatne podwędzenie, LP wydała nakaz wędzenia. No i sprzęty umyte, sukces to nie lada. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-164372
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.