arkadiusz Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 4 Czerwca 2011 miałby mieć formę zbliżoną do trójkąta Moim zdaniem bingo :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Wiem że jestem upierdliwy :devil:, ale ta mizdra nie daje mi spokoju, po co składać polędwice mizdrą do środka, skoro wiadomo że mizdra zapobiega w znacznym stopniu przed wysuszeniem polędwicy podczas wędzenia? Wkładamy polędwice w osłonkę (która też w pewnym stopniu zabezpiecza mięsko przed wysuszeniem) a potem perforujemy ją igłą :!:Nic nie rozumiem :sad: Przecież zależy nam na wyrobach soczystych, a nie wiórowatych. Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Tutaj kłania się klasyfikacja mięs i właściwości mięs każdej klasy. Do jakiej klasy zaliczymy mizdrę i dlaczego ta klasa mięsa ma takie właściwości a nie inne . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Czyżby przekrój polędwic (gotowego wyrobu) miałby mieć formę zbliżoną do trójkąta?polędwice są wkładane do osłonki więc nabiorą kształtu okrągłego (no prawie :wink: ) Do jakiej klasy zaliczymy mizdrę i dlaczego ta klasa mięsa ma takie właściwości a nie inne .zgadza się ... do III :blush: rozumiemy że mizdra w całości. ładnie połączy się z inną mizdrą .... no to trzeba będzie spróbować Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Sorki ze sie wtracam...Ale....Co to jest MIZDRA ??? pozdro :-) Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 4 Czerwca 2011 hmmmm. kolega z takim stażem jeszcze nie wie???? oj wstyd :tongue: w najprostszym języku, mizdra (w masarstwie!) to rodzaj ścięgnistej, włóknistej błony oddzielającej mięso polędwicy/schabu od okrywy tłuszczowej, występuje ona tylko po jednej stronie omawianego elementu :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 4 Czerwca 2011 A w sumie przeczowalem ze mlodszy kolega z o wiele wiekrzym stażem i wiedza , pokaze mi jezor :grin: :grin: Abratku kochany.. nawet najwiecej sarkastyczna uwaga z Twojej strony jest mi na wage zlota..Powaznie !!! Myslalem o tej sciegnistej błonie , ale wolalem dopytac.. Mialbym jeszcze kilka innych pytanek co do owej , ale , hmm...poczytam lepiej dalej :-) mile pozdrowionka ;-) Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 4 Czerwca 2011 nawet najwiecej sarkastyczna uwaga z Twojej stronyoj tam zaraz sarkastyczna :blush: ja już tak mam że czasem lubię się podrażnić :lol: jeśli nie znajdziesz odpowiedzi możesz śmiało pytać... jak nie tu to na PW Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-162045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Fotki pasztetowej smarownej podwędzanej i leśnej, podwędzanie zimnym dymem to wyczyn nie lada w obecnej sytuacji pogodowej. -osuszanie -wędzenie -chłodzenie Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Super pasztetowa... na razie nie mam czasu na produkcję ..ale niedługo "poszaleję" :grin: No i fajna sztaplarka :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 15 Czerwca 2011 No i fajna sztaplarkamożecie mnie uświadomić o co biega ? kurcze pis-ie, daj jeszcze fotki tej pasztetowej juz w "akcji".... ale mi smaka narobiłeś... a przepis na tą pasztetową to wcześniej jest ? tylko znając ciebie... cholera skąd ja jakiegoś dzika wytrzasne ??? :shock: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Małgoś napisał/a: No i fajna sztaplarka możecie mnie uświadomić o co biega ? Wózek widłowy Ty widział ? Po czesku to : Vysokozdvižný vozík A po niemiecku : Gabelstapler Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Wózek widłowy Ty widział ? :shock: :shock: :shock: :mellow: :tongue: Kurde, ja nawet uprawnienia mam na takie sprzety... ale sztaplarka? :wink: Dzieki Henio Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Pewnie Pokemonku w twojej czesci kraju inaczej sie mowi a ja ze z Kaszub to tez znam sztaplarka Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Pisu, chyba musiałeś rozbudować wędzarnię, skoro widlakiem wstawiasz towar. :grin: Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 16 Czerwca 2011 skoro widlakiem wstawiasz towar. :grin: Na wózku osuszam, na widły i kilka metrów w górę, tam lepiej dmucha i szybko wyrób gotowy(suchy). Fota druga przedstawia jedną z dziesięciu, jaką zjadam na śniadanie, wszystkie z pasztetową. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 18 Czerwca 2011 A wczesnym wieczorkiem przy kufelku pilsa, zrobiłem klops, pieczenią rzymską zwany. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Fota pieczeni, dość krucha, IIIkl. to tylko mizdra z jednej polędwicy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Daj skosztować, please !!! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Wczoraj kupiłem tylną ćwiartkę, podzieliłem, zapeklowałem i wkrótce zrobimy trochę paszy... Chłodno było wczesnym wieczorkiem, muchy wstrzymały loty, wiec na świeżym powietrzu w altance sobie kroiłem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-163999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dziś żywiecką sprawiłem, a wieczorkiem korzystając z ochłodzenia, kaszanki 12kg zrobiłem, właśnie się parzy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-164367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Pięknie to wygląda :lol: i :thumbsup: :thumbsup: Masz jakąś miarkę, że takie równe pętka Ci wychodzą ? Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-164368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Masz jakąś miarkę, że takie równe pętka Ci wychodzą ? Pozory mylą. :grin: Na dworze 11 stopni, kaszaneczka już wystudzona w lodówce, a jutro delikatne podwędzenie, LP wydała nakaz wędzenia. No i sprzęty umyte, sukces to nie lada. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-164372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Kaszanka ...http://emotikona.pl/emotikony/pic/12icon_faja.gif Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-164607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 1 Lipca 2011 Kilka drobiazgów dziś wędziłem i podpiekłem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/25/#findComment-165221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.