Henio Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 27 Września 2010 No i tu mamy część przepisu na Rosyjskie SAŁO . Czegoś takiego nie kupimy w "rzeżniku " Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-126051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Października 2010 Tak coby z wprawy nie wyjść :wink: . Druga część w wędzarni. Długi wieczór mi się zapowiada :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Października 2010 Radek rewelacja :clap: Ale zlituj się proszę :grin: o tej porze takie pyszności :thumbsup: Szkoda że tak daleko mieszkasz . Pozdrawiam Halusia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 13 Października 2010 Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin: Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 13 Października 2010 Tylko zabieraj większą porcję , myślę że będziesz miał długą kolejkę . :smile:Mam kilka słoiczków żurawiny do Twoich oscypków . Możemy mieć dużo koleżanek :grin: . No i kolegów rzecz jasna :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 13 Października 2010 Mam kilka słoiczków żurawiny do twoich oscypków . Możemy mieć dużo koleżanek :grin: . No i kolegów rzecz jasna :wink: :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 13 Października 2010 Ale smaku mi narobiłeś. :thumbsup: Nie cierpię nadziewania kabanosów, ale się chyba za nie wezmę, dawno nie robiłem. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 13 Października 2010 Ale smaku mi narobiłeś. :thumbsup: Nie cierpię nadziewania kabanosów, ale się chyba za nie wezmę, dawno nie robiłem.Dziadek opracował patent , ale ja pojechałem z marszu i jeszcze nie zmałpowałem drobiazgu :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 13 Października 2010 Tak coby z wprawy nie wyjść :wink:No gościu :grin: ja po warzywach z ryżem i herbacie z senesem, a Ty mi na noc takie rzeczy pokazujesz?? :thumbsup: :thumbsup: Jak mi znowu coś nie stanie na przeszkodzie , to na zlot dowiozę :grin:Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie Tylko zabieraj większą porcjęDużo większą niż... większą :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 13 Października 2010 Trzymam kciuki cobyś przyjechał, a Ty trzymaj za mnie andrzej k napisał/a: Tylko zabieraj większą porcję Dużo większą niż... większą :grin:No ma się rozumieć :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszeks2555 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 13 Października 2010 z dokręcaniem to prawda też to praktykowałem Cytuj zbyszeks2555 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-127911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 19 Października 2010 Wczoraj zrobiłem :grin: Zdjęcia troszkę ciemne... Ale ćwiczę :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-128591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 19 Października 2010 Wczoraj zrobiłem :grin:Moje skromne oko widzi, że bardzo jadalne :thumbsup: :grin: Zdjęcia troszkę ciemne... Ale ćwiczę :wink:Ćwicz Radzio, ćwicz :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-128605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 3 Listopada 2010 Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 3 Listopada 2010 Sadło nacierałem solą i czosnkiem . Zajadałem tak w plastrach jak salceson :lol:no Andrzejku nie ma to jak biała szyneczka :wink: żona dziś przeprosiła się ze słoninką i zabrała kawałek do kapustki zasmażanej :wink: nawet nie wiesz jak chodzi za mną murzyn z kapuchą ,a nie ma kiedy go zrobić. Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink:Radek w dobrą stronę poszłeś,gratuluje :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 3 Listopada 2010 :thumbsup: :clap: Bardzo smacznie to wszystko wygląda!Gratulacje kol. Radku :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 3 Listopada 2010 Wczoraj wędziłem , prasowałem , parzyłem :grin: . A dzisiaj jadłem :wink: Radku pięknie uwędziłeś, prasowałeś , parzyłeś i na pewno bardzo smakowało :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 3 Listopada 2010 Takie miłe komentarze nakręcają do pracy :wink: Dzięki :grin: Jutro zaczynam Krakowską . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 3 Listopada 2010 Radek_57, Oj, rozkręciłeś się smacznie :thumbsup: .Tak trzymaj. :clap: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 4 Listopada 2010 Takie miłe komentarze nakręcają do pracy :wink:To jeszcze ja Cię "nakręcę" :grin: wygląd wyrobów extra, o smak nie pytam bo być musi, prasowanki wędzone ciekawy pomysł, muszę i ja kiedyś spróbować tak zrobić Jutro zaczynam Krakowską .Powodzenia :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 4 Listopada 2010 To jeszcze ja Cię "nakręcę" :grin: wygląd wyrobów extra, o smak nie pytam bo być musi, prasowanki wędzone ciekawy pomysł, muszę i ja kiedyś spróbować tak zrobić Dzięki Zbóju :grin: Z tego " nakręcenia " , pięknie się dzisiaj dźgnąłem nożem , chociaż zawsze staram się bardzo uważać :grin: . Muszę pomyśleć nad rękawicą :wink: . Co do prasowania wędzonek , to sprawa jest prozaiczna. Mam małą wędzarnie i przy 8 kg robi się bardzo ciasno. Jak baleron jest już podwędzony , to wyjmuję go i wkładam do praski. W wędzarni jest luźniej , a tak zrobiony baleron jest :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 4 Listopada 2010 Z tego " nakręcenia " , pięknie się dzisiaj dźgnąłem nożemTeż często "ranny" jestem :lol: Jak baleron jest już podwędzony , to wyjmuję go i wkładam do praski.I parzysz?? :rolleyes: :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 4 Listopada 2010 I parzysz?? :rolleyes: :smile:Tak. Do 70* wewnątrz i luzuję nacisk o jeden ząbek. Praktycznie bez żadnych wycieków. Wszystko pięknie się wchłonie , a baleronik soczysty :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 5 Listopada 2010 Dzisiaj Krakowska :grin: . Przepis ze strony głównej WB. Troszkę drobniej pokroiłem słoninę. O 15 zaczynam wędzić. Ostatnie wędzenie zrobię w przyszłą sobotę. Bo w niedzielę Krakowska będzie się przemieszczać po Polsce :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 6 Listopada 2010 Dzisiaj był drugi etap. 10 godzin wędzenia zimnym dymem. Temperatura cały czas około 25*. Krakowska wisi sobie w spiżarni . W następną sobotę podwędzę jeszcze ze trzy godzinki. Mam nadzieję , że będzie dobrze :rolleyes: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/3/#findComment-130897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.