Wujaszek Tom Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 31 Października 2011 I gotowe :grin: ja robię praktycznie tak samo z tą różnica , że 1. słoninę często zostawiam z przerostami. 2. czas peklowania 7-10dni ( solanka10%) 3. zamiast żelatyny przesypuję zmielonymi skórkami wieprzowymi, 4. nie wkładam do rękawa tylko owijam folią celulozową . 4. czas peklowania taki sam ale w temp. 75 stopni ( a to dlatego, że słoninę robię zawsze niejako przy okazji produkcji mielonki czy golonek prasowanych) Kolego wydaje mi się ,że wkradł się chochlik w Twoim poście. Czas peklowania w temperaturze 75 stopni. :wink: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-182517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekqba Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 31 Października 2011 nie wkradł się 5-6h dlatego , że dłużej leży w solance (7-10 dni przeważnie 10) , słonina częściowo już zmiękła , po 14 dniach w solance można spokojnie wędzić ( poza przypadkami ekstremalnymi -wyjątkowo twardą, ze starych sztuk), ( choć do wędzenia wolę peklować na sucho i przedłużyć czas nawet do 3tyg. ale w temp około 2 stopni) ) A temp. taka a nie inna bo nie chcę galaretki wokół mielonki , mielonkę wyjmuję 1h wcześniej parzę w temp 72stopnie a później dopiero zwiększam do 75 po wyjęciu mielonki . Cytuj Piotrek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-182519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 31 Października 2011 4. czas peklowania taki sam ale w temp. 75 stopni nie wkradł się 5-6h dlatego , że dłużej leży w solance (7-10 dni przeważnie 10) To zdradź sposób- jak podtrzymujesz temperaturę tego peklowania 75 st C przez 7-10dni A może chodzi o temp. i czas parzenia . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-182527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekqba Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 31 Października 2011 4. czas peklowania taki sam ale w temp. 75 stopni nie wkradł się 5-6h dlatego , że dłużej leży w solance (7-10 dni przeważnie 10) To zdradź sposób- jak podtrzymujesz temperaturę tego peklowania 75 st C przez 7-10dni A może chodzi o temp. i czas parzenia . Pozdrawiam Tak masz rację znów strzeliłem babola powinno być parzenie zamiast peklowanie tak to jest gdy się coś robi a nad głową ktoś ci wisi Dzięki za zwrócenie uwagi . Cytuj Piotrek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-182534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 7 Listopada 2011 Dzisiaj szynkowa i krakowska :grin: . Szynkowa już się wędzi :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 8 Listopada 2011 Już można jeść :wink: . Ja właśnie to robię :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 8 Listopada 2011 Już można jeść . Ja właśnie to robię Smacznego :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 8 Listopada 2011 Smacznego :grin: Dziękuję :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 8 Listopada 2011 Widać ,że "swoja" :wink: Gratulacje . :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 8 Listopada 2011 Już można jeść . Ja właśnie to robię :clap: :thumbsup: :clap: Smacznego Radku. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 8 Listopada 2011 Dzisiaj szynkowa i krakowska :grin: . Szynkowa już się wędzi :grin: . Takie wyroby to można jeść Radku...smacznego :thumbsup: i :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 8 Listopada 2011 Już można jeść :wink: . Ja właśnie to robię :grin:Niech sobie jją i się nie krępią Ps. Ten zapach czuję nad Wisłą - po wodzie niesie - aż do Gdańska . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 8 Listopada 2011 :clap: :thumbsup: :clap: Super szynkowa !!! Pewnie pyszna, tak, jak 'ładna' :thumbsup: Kiedy ja taką zrobię... :rolleyes: :blush: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 8 Listopada 2011 Już można jeść :wink: . Ja właśnie to robię :grin: Radku :clap: i smacznego :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 8 Listopada 2011 Dzisiaj szynkowa i krakowska Bardzo smacznie wyglądają te wyroby :thumbsup: i :clap: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-183953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 8 Listopada 2011 Radek., :clap: :thumbsup: :clap: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 8 Listopada 2011 Siemka zapodalbys jakies zdjecie :tongue: Cytuj greg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 8 Listopada 2011 zapodalbys jakies zdjecieNo co Ty , tylko ostatni post czytałeś ? Przecież Radek pokazuje na zdjęciach to co robi.Poczytaj cały temat. Pozdrawiam. [ Dodano: Wto 08 Lis, 2011 21:34 ]Radek, Twoje wyroby :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 9 Listopada 2011 A tu Krakowska po drugim wędzeniu :grin: Jeszcze nie można jeść , dopiero aż powiem :grin: :wink: [ Dodano: Sro 09 Lis, 2011 11:56 ]Dzisiaj popracowałem trochę :grin: . Będzie kiełbaska "Nasza" , czyli Arka i moja :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 10 Listopada 2011 "Dzisiaj popracowałem trochę" Ale masz sprzęt... :wink: ja to tylko pomarzyć o takim mogę... kiełbasy super!!! :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 14 Listopada 2011 A to dzisiejsze ślimaczki :wink: Jeszcze nie sparzone i dla tego nie można chwilowo jesć :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 14 Listopada 2011 Widzę Naszą :thumbsup: .Idę coś przegryźć :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 14 Listopada 2011 Widzę Naszą :thumbsup:Jest , jest :grin: . I to nawet sporo :wink: . Tłuściutka taka :tongue: [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 20:14 ]tak mnie ścisneło w żołądku, że pójdę do zamrażarki i wykopię kilka "białej" na kolację.Smacznego :grin: :grin: [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 20:23 ]A tu Krakowska :grin: Jutro ostatnie wędzenie. Na dwie , trzy godzinki dym i będzie można jeść . Ja powiem kiedy :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-184995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oojarasoo Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 14 Listopada 2011 panie Radku narobił Pan apetytu takie ładne ślimaczkiPozdrawiam. Cytuj Kobieta nie musi umieć gotować ale mężczyzna musi dobrze zjeść!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-185001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 14 Listopada 2011 Oj Radku, Radku... a któż za Tobą nadąży :grin: Wędlinki rewelacyjne :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/11/#findComment-185004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.