karolszymczak Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1976 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Oj Radku to chyba się wnuczęta zjeżdżają. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1977 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Golonka jak się patrzy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1978 Opublikowano 9 Grudnia 2018 I tak trzymaj Radku, bo lepiej wydać na jedzenie jak na lekarza I TO JEST ŚWIĘTA RACJA !!! :thumbsup: Oj Radku to chyba się wnuczęta zjeżdżają. Karolku i to nawet cała czwórka Golonka jak się patrzy. Dziękuję Pozdrowionka Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1979 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dzisiaj kiełbaska „Do chrzanu” . Tzn. mam nadzieję, że do takiego chrzanu o jakim myślę . Hania za każdym razem jak sięgała po coś głębiej do zamrażarki, to natrafiała na siatkę z mięsem i musiała ją wyjmować. Po co ma się kobieta za każdym razem męczyć ? Ciach, ciach i jest kiełbaska. Będzie taka z wody i do tego chrzanik, albo ćwikła... Może nawet musztarda... :rolleyes: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1980 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Za parę minut kiełbaska idzie do letniej wody, a wieczorem jemy . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1981 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Chrzanu pewnie nie zabraknie . Chlebek Hania upiekła. Jeszcze ciepły . Dla siebie urwałem kawałek, ale mogę pokroić . No to jemy . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1982 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Góral to nie może bezczynnie siedzieć! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1983 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Radek, jezeli to nie tajemnica,to prosilbym o przepis na rolade lazdijajska.Wyglada oblednie i pewnie tak smakuje Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1984 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Góral to nie może bezczynnie siedzieć! Karolku, taki przyszywany . No ale w Bukowinie poczęty i wiem to z najbardziej wiarygodnych ust :D. Radek, jezeli to nie tajemnica,to prosilbym o przepis na rolade lazdijajska.Wyglada oblednie i pewnie tak smakuje Bardzo dziękuję, ale autorem przepisu jest Beiot, nasz forumowy kolega. Zaraz poszukam. Ja tylko troszkę zmodyfikowałem przepis jeżeli chodzi o rozdrobnienie. W oryginale jest mięso krojone, a ja przepuszczam na szarpaku. Po wędzeniu długo parzę. Nawet do 7 h. No i przyprawy różne dawałem. Teraz tylko pieprz i czosnek.[Dodano: 10 gru 2018 - 19:59]https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4230-rolada-lazdijajska/?hl=rolada+lazdijajska Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1985 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Radek,slicznie dziekuje Pozdrawiam. Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1986 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dzisiaj rano spałaszowaliśmy kiełbaskę na gorąco. Złego słowa nie powiem . No i te dodatki... Chrzan, to tam za potokiem rośnie. Buraczki na ćwikłę to na Klinie. Najlepszy chlebek to moja Hania piecze. A kiełbaska z Bukowiny . No bo skąd ??? Można się w niej zakochać, na caałe życie :laugh: A tu prawie Tyniecka, po ponad trzytygodniowym suszeniu i chyba ma dość. Nie kroję, bo w takim stanie ma doczekać Świąt . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1987 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dzisiaj rano spałaszowaliśmy kiełbaskę na gorąco. Złego słowa nie powiem . No i te dodatki... Wszystko super wygląda ....... jak napisałeś , nic złego nie powiesz czyli po młodzieżowemu .... gitara . :clap: Pozdrowionka Wam ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1988 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Chrzan, to tam za potokiem rośnie. Buraczki na ćwikłę to na Klinie. Najlepszy chlebek to moja Hania piecze. A kiełbaska z Bukowiny . No bo skąd ??? Można się w niej zakochać, na caałe życie Jak pięknie to ująłeś Radku, oboje jesteście bardzo pracowici jak mróweczki. Tylko szkoda, że tak daleko mieszkacie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1989 Opublikowano 12 Grudnia 2018 jak napisałeś , nic złego nie powiesz czyli po młodzieżowemu .... gitara . Andrzejku gitara :D . oboje jesteście bardzo pracowici jak mróweczki. Halinko pięknie dziękujemy :D . Możliwość pracy, a w szczególności robienia tego co się lubi, jest bezcenna... . Tylko szkoda, że tak daleko mieszkacie Teraz świat się skurczył i wszędzie blisko . Serdecznie pozdrawiamy !!! Dzisiaj drugi raz w ciągu kilku dni, używam Zelmerka mojej Mamy. Po blisko dwudziestoletnim przestoju i małym remoncie chodzi super, tylko sitka i nożyk muszę kupić nowe. Do konserw słoikowych będzie jak znalazł Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1990 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Dzisiaj mielonka . W składzie boczek, karczek, łopatka i ciut słoniny. A przypraw dzisiaj wyjątkowo dużo. Oprócz peklosoli – pieprz biały, pieprz ziołowy, czosnek, miażdżone ziele angielskie, gałka muszkatałowa, żelatyna, woda i skrobia. Dwa batony już się prasują, a słoiki w tandylizacji.Jutro jemy . Zapewne w zimowej scenerii . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1991 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Wygląda super. Radku dobrze widzę że do 6 słoików wyciągałeś i brudziłeś nadziewarkę? W ogóle w jakim celu? Żeby powietrza nie było? Widoki masz zajefajne Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1992 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Radku dobrze widzę że do 6 słoików wyciągałeś i brudziłeś nadziewarkę? Dobrze . 6 słoików, plus 2 batony W ogóle w jakim celu? Żeby powietrza nie było? Razem około 3,5 kg. Wszystko trwało niewiele ponad 10 min. Czyste, nie zatłuszczone ranty słoików, bez ugniatania, bez powietrza Moja nadziewarka ma 20cm wysokości i 12 cm szerokości, więc umycie jej nie zabiera więcej niż jakieś 3 min . Widoki masz zajefajne Tak. Ale najbardziej to się cieszę z widoku gminnego pługu koło bramy . Już można jeść, ale ja to gdzieś tak za godzinkę . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1993 Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Tylko nie wal Radku obsługi pługa łapatą po łbie bo połamiesz. ???? Powietrze z kół im spuść .????????Albo poczęstunek swoją dobrocią +% i będziesz miał najlepiej odśnieżony wjazd w całych Tatrach ???? i Karkonoszach ???????? Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1994 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Tylko nie wal Radku obsługi pługa łapatą po łbie bo połamiesz. ???? Powietrze z kół im spuść .???????? Broń Boże . Bywają takie dni, że pług jest witany chlebem i solą, a powietrza to sam bym dopompował , (jak mi się nie chce samemu wsiąść o 6 rano na pług i odśnieżać ). Albo poczęstunek swoją dobrocią +% i będziesz miał najlepiej odśnieżony wjazd w całych Tatrach ???? i Karkonoszach ???????? Poczęstunek jak najbardziej, ale... umiesz liczyć, licz na siebie. Zawsze się sprawdza Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1995 Opublikowano 17 Grudnia 2018 W sobotę takie ciasteczka jedliśmy . Przypomniały się dawne czasy. Te były z kminkiem. Najlepsze na ciepło .Ponieważ „wyszły” mi wszystkie słoiki, to zawieszam robotę na czas Świąt, Nowego Roku i pewnie zimy . Tutaj karkówka z pieprzem, czosnkiem, majerankiem, smalcem i odrobiną żelatyny. Teraz już w garnku. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1996 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Pamiętam takie ciastka, jeszcze gdzieś mam taką "foremkę" w kształcie motyla. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1997 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Takie ciastka u nas sa bardzo popularne, na Swieta. nazywaja sie "struvor ", z tym ze jak sa gorace to obsypuje sie je cukrem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1998 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Takie ciastka u nas sa bardzo popularne, na Swieta. nazywaja sie "struvor ", z tym ze jak sa gorace to obsypuje sie je cukrem Niezaprzeczalną ”zaletą” tych ciasteczek, jest ich lekkość. Można sporo zjeść . No a oprócz tego, są baardzo dobre . Wczoraj był trzeci etap tyndalizacji, ale nie wiem kiedy słoik otworzę, bo innych wyrobów jest trochę . Spodobały mi się te konserwy słoikowe. Nie wiem, czy nie skończy się ręczną zamykarką do puszek, tylko może trochę poczekam z tematem, aż kurz całkiem opadnie . Fajnie byłoby mieć jakiś mały, zgrabny komplecik zamykarka – szybkowar. Ale jeszcze pomyślę, czy na pewno mi to do szczęścia jest potrzebne . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-618110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1999 Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Tutaj karkówka z pieprzem, czosnkiem, majerankiem, smalcem i odrobiną żelatyny. Teraz już w garnku. Super konserwa .... tak pod kielicha . Pozdrowionka dla Was ślę . :flowers: :santa: Edytowane 20 Grudnia 2018 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-618124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #2000 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Super konserwa .... tak pod kielicha . To ona będzie czekała Serdecznie pozdrawiamy spod samiuśkich Tater :santa: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-618253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.