averoy Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1976 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Radek,slicznie dziekuje Pozdrawiam. Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1977 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dzisiaj rano spałaszowaliśmy kiełbaskę na gorąco. Złego słowa nie powiem . No i te dodatki... Chrzan, to tam za potokiem rośnie. Buraczki na ćwikłę to na Klinie. Najlepszy chlebek to moja Hania piecze. A kiełbaska z Bukowiny . No bo skąd ??? Można się w niej zakochać, na caałe życie :laugh: A tu prawie Tyniecka, po ponad trzytygodniowym suszeniu i chyba ma dość. Nie kroję, bo w takim stanie ma doczekać Świąt . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1978 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dzisiaj rano spałaszowaliśmy kiełbaskę na gorąco. Złego słowa nie powiem . No i te dodatki... Wszystko super wygląda ....... jak napisałeś , nic złego nie powiesz czyli po młodzieżowemu .... gitara . :clap: Pozdrowionka Wam ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1979 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Chrzan, to tam za potokiem rośnie. Buraczki na ćwikłę to na Klinie. Najlepszy chlebek to moja Hania piecze. A kiełbaska z Bukowiny . No bo skąd ??? Można się w niej zakochać, na caałe życie Jak pięknie to ująłeś Radku, oboje jesteście bardzo pracowici jak mróweczki. Tylko szkoda, że tak daleko mieszkacie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1980 Opublikowano 12 Grudnia 2018 jak napisałeś , nic złego nie powiesz czyli po młodzieżowemu .... gitara . Andrzejku gitara :D . oboje jesteście bardzo pracowici jak mróweczki. Halinko pięknie dziękujemy :D . Możliwość pracy, a w szczególności robienia tego co się lubi, jest bezcenna... . Tylko szkoda, że tak daleko mieszkacie Teraz świat się skurczył i wszędzie blisko . Serdecznie pozdrawiamy !!! Dzisiaj drugi raz w ciągu kilku dni, używam Zelmerka mojej Mamy. Po blisko dwudziestoletnim przestoju i małym remoncie chodzi super, tylko sitka i nożyk muszę kupić nowe. Do konserw słoikowych będzie jak znalazł Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1981 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Dzisiaj mielonka . W składzie boczek, karczek, łopatka i ciut słoniny. A przypraw dzisiaj wyjątkowo dużo. Oprócz peklosoli – pieprz biały, pieprz ziołowy, czosnek, miażdżone ziele angielskie, gałka muszkatałowa, żelatyna, woda i skrobia. Dwa batony już się prasują, a słoiki w tandylizacji.Jutro jemy . Zapewne w zimowej scenerii . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-616987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1982 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Wygląda super. Radku dobrze widzę że do 6 słoików wyciągałeś i brudziłeś nadziewarkę? W ogóle w jakim celu? Żeby powietrza nie było? Widoki masz zajefajne Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1983 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Radku dobrze widzę że do 6 słoików wyciągałeś i brudziłeś nadziewarkę? Dobrze . 6 słoików, plus 2 batony W ogóle w jakim celu? Żeby powietrza nie było? Razem około 3,5 kg. Wszystko trwało niewiele ponad 10 min. Czyste, nie zatłuszczone ranty słoików, bez ugniatania, bez powietrza Moja nadziewarka ma 20cm wysokości i 12 cm szerokości, więc umycie jej nie zabiera więcej niż jakieś 3 min . Widoki masz zajefajne Tak. Ale najbardziej to się cieszę z widoku gminnego pługu koło bramy . Już można jeść, ale ja to gdzieś tak za godzinkę . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1984 Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Tylko nie wal Radku obsługi pługa łapatą po łbie bo połamiesz. ???? Powietrze z kół im spuść .????????Albo poczęstunek swoją dobrocią +% i będziesz miał najlepiej odśnieżony wjazd w całych Tatrach ???? i Karkonoszach ???????? Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1985 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Tylko nie wal Radku obsługi pługa łapatą po łbie bo połamiesz. ???? Powietrze z kół im spuść .???????? Broń Boże . Bywają takie dni, że pług jest witany chlebem i solą, a powietrza to sam bym dopompował , (jak mi się nie chce samemu wsiąść o 6 rano na pług i odśnieżać ). Albo poczęstunek swoją dobrocią +% i będziesz miał najlepiej odśnieżony wjazd w całych Tatrach ???? i Karkonoszach ???????? Poczęstunek jak najbardziej, ale... umiesz liczyć, licz na siebie. Zawsze się sprawdza Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1986 Opublikowano 17 Grudnia 2018 W sobotę takie ciasteczka jedliśmy . Przypomniały się dawne czasy. Te były z kminkiem. Najlepsze na ciepło .Ponieważ „wyszły” mi wszystkie słoiki, to zawieszam robotę na czas Świąt, Nowego Roku i pewnie zimy . Tutaj karkówka z pieprzem, czosnkiem, majerankiem, smalcem i odrobiną żelatyny. Teraz już w garnku. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1987 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Pamiętam takie ciastka, jeszcze gdzieś mam taką "foremkę" w kształcie motyla. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1988 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Takie ciastka u nas sa bardzo popularne, na Swieta. nazywaja sie "struvor ", z tym ze jak sa gorace to obsypuje sie je cukrem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-617670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1989 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Takie ciastka u nas sa bardzo popularne, na Swieta. nazywaja sie "struvor ", z tym ze jak sa gorace to obsypuje sie je cukrem Niezaprzeczalną ”zaletą” tych ciasteczek, jest ich lekkość. Można sporo zjeść . No a oprócz tego, są baardzo dobre . Wczoraj był trzeci etap tyndalizacji, ale nie wiem kiedy słoik otworzę, bo innych wyrobów jest trochę . Spodobały mi się te konserwy słoikowe. Nie wiem, czy nie skończy się ręczną zamykarką do puszek, tylko może trochę poczekam z tematem, aż kurz całkiem opadnie . Fajnie byłoby mieć jakiś mały, zgrabny komplecik zamykarka – szybkowar. Ale jeszcze pomyślę, czy na pewno mi to do szczęścia jest potrzebne . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-618110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1990 Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Tutaj karkówka z pieprzem, czosnkiem, majerankiem, smalcem i odrobiną żelatyny. Teraz już w garnku. Super konserwa .... tak pod kielicha . Pozdrowionka dla Was ślę . :flowers: :santa: Edytowane 20 Grudnia 2018 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-618124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1991 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Super konserwa .... tak pod kielicha . To ona będzie czekała Serdecznie pozdrawiamy spod samiuśkich Tater :santa: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-618253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1992 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Będzie smalec ze skwareczkami . Nie dodam jabłuszka, czosnku, pieprzu ani papryki . Trzeba jeść tłusto, żeby mieć siłę do łopaty, bo w Bukowinie taka sytuacja... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-619857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #1993 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Radku przyślij trochę smalcu do Kościeliska bo tutaj taka sytuacja.... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-619863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #1994 Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Radku nie wiem ale jakoś mi tak się skojarzyło. Najwieksza siłę to ma ???? a je trawę i korzonki????. No ale będzie majeranek to chyba???? będzie krzepił Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-619865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1995 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Radku przyślij trochę smalcu do Kościeliska bo tutaj taka sytuacja.... No to smalec musowo i do tego jakiś grzaniec by się przydał . Radku nie wiem ale jakoś mi tak się skojarzyło. Najwieksza siłę to ma ???? a je trawę i korzonki????. Na trawie i korzonkach, to ja daleko nie ujadę . Jak sobie podjem, to idę na łopatę . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-619919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #1996 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Na trawie i korzonkach, to ja daleko nie ujadę . Masz racje RAdku, koza nie jestes, aby jesc trawe. A smalec to i dla mnie by sie przydal, bo trawe musze kosic, rosnie teraz jak na zdrozdzach. Co tydzien z kosiarka musze gonic Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-619967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #1997 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Na trawie i korzonkach, to ja daleko nie ujadę Radku masz rację smalec to super smarowidło .. ja czasami nawet smaruję serek wędzony Oczywiście pozdrowionka Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-619968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1998 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Masz racje RAdku, koza nie jestes, aby jesc trawe. . A smalec to i dla mnie by sie przydal, bo trawe musze kosic, rosnie teraz jak na zdrozdzach. Co tydzien z kosiarka musze gonic Aniu, za 5 miesięcy u nas będzie tak samo . Tydzień w tydzień trawa rośnie jak głupia i bez treściwego jedzenia sił zbraknie na koszenie . smalec to super smarowidło .. ja czasami nawet smaruję serek wędzony Andrzejku spróbuję . To musi być dobre . Serdecznie Was pozdrawiam z zaśnieżonej Bukowiny Właśnie zaczęło znowu sypać Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-620004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #1999 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Widoki piękne ,ale nie zazdroszczę Tobie pracy przy odśnieżaniu. Właśnie zaczęło znowu sypać A u mnie tylko mżawka i temperatura na plusie. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-620007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #2000 Opublikowano 8 Stycznia 2019 A smalec to i dla mnie by sie przydal, bo trawe musze kosic, rosnie teraz jak na zdrozdzach. Co tydzien z kosiarka musze gonic Annam tylko zakupic owieczki beda trawe kosily ..psy juz do zaganiania masz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/80/#findComment-620008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.