Skocz do zawartości

Radek robi.....


Radek.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wstawia się takich zdjęć :thumbsup: :pycha: w porze przedobiadowej, człek się męczy.

Hahaha :grin: . Jak przestygnie to zrobię zdjęcia przekroju :wink:

 

[ Dodano: Nie 29 Sie, 2010 12:15 ]

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hahaha :grin: . Jak przestygnie to zrobię zdjęcia przekroju :wink:

Po tym co widzę, na pewno będę wędził słoninkę :thumbsup: :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Moje pierwsze kabanosy . Przepis z 16 . Czytając uważnie DZIADKA zmodyfikowałem rozdrobnienie. I na sitku 10 , a II na 8. Wędzę w Borniaku. Mam 5.5 kg wsadu. Podzieliłem to na pół. O 17 puszczam dym . Pierwsze koty za płoty .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Radek_57,

do jakich jelit nadziewałeś te kabanosy?

Wyglądają mi na dosyć masywne.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

do jakich jelit nadziewałeś te kabanosy?

Jelita baranie od miro - 22mm . Ale zdarzały się na pewno takie , które nie miały 20 mm. Rzeczywiście na foto wyglądają masywnie.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak się zastanawiam

To może ja kuriera podeśle ...... bo szkoda żeby tak to wisiało :( .... ;) no ok po cześć tylko i przywiezie piwko bo jak do jutra wyschnie to będziesz musiał popić .....

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gryzłem :grin: . Niebo w gębie :wink:

:thumbsup: też bym pogryzł... ale mam za daleko na Podhale :devil:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

też bym pogryzł... ale mam za daleko na Podhale :devil:

No fakt. Do mnie blisko to jest tylko z Zakopanego :grin: Tak sobie myślę coby nie wyjść z wprawy i nie powtórzyć całej operacji :wink: . To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparceluje :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparceluje

W 100 % potwierdzam, robię zawsze z 4 - 6 kg mięska i nawet na tydzień nie wystarcza :grin:

nie powtórzyć całej operacji

Ja jestem "zmuszany" do robienia kabanosów przynajmniej raz w miesiącu :cool:

Zbój Madej napisał/a:

Radzio jak tam, gryzłeś już kabanosa??

 

Gryzłem . Niebo w gębie

Najlepsze są gorące prosto z wędzarni po podpieczeniu :thumbsup: :thumbsup:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O To teraz Andrzejk ma niedaleko

Tylko w tej chwili chyba nie ma dostępu do neta - pewnie będzie żałował .

Niech żałuje :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Palce lizać!! Ale bomba z cholesterolu !!

Ja wędziłem normalnie na gorąco przez 4 godziny razem z wędlinami i była pyszna. Niestety wtedy jeszcze nie robiłem dokumentacji foto a szkoda. Tylko przy wędzeniu na gorąco trzeba uważać na wieszanie słoniny, zrobiłem za duży płat i jedna mi spadała !! Co prawda mój pies był prze szczęśliwy bo odrazu ją spałaszował.

 

Ale następnym razem spróbuję twojego przepisu może z odrobiną przypraw.

Co nas nie zabije to nas wzmocni!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja słoninkę wędziłem przed świętami wielkanocnymi i mam do dzisiaj. Poza tym, że trochę obsycha w miejscu krojenia to reszta jest ok. Po kawałku jest krojona i dodawana do niektórych potraw.

A może Macie przepis na sadło suszone?

Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie. Takie sadełko idealnie komponowało się w kapuśniaku.

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

cyt.

 

Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie.

 

 

Ja kiedyś też robiłem tylko bez gazy . Sadło nacierałem solą i czosnkiem . Zajadałem tak w plastrach jak salceson :lol:

 

 

Pozdrawiam

 

 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.