mamuśka Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3601 Opublikowano 24 Listopada 2024 Radku, a w jakim kalibrze jelit robisz cukierki ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3602 Opublikowano 24 Listopada 2024 24 minuty temu, mamuśka napisał(a): Radku, a w jakim kalibrze jelit robisz cukierki ? Używam dokładnie tych https://swojskiwyrob.pl/jelita-baranie/384-jelita-baranie-naturalne-kal24-26-extra-91m.html Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3603 Opublikowano 24 Listopada 2024 Dziękuję za informacje 😊. Ja mam rozmiar mniejszy u siebie (JELITA BARANIE NATURALNE 22-24 (18/20mm) EXTRA 91m) to przy okazji wędzenia w takich zrobię, to chyba nie będzie przestępstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3604 Opublikowano 24 Listopada 2024 1 godzinę temu, mamuśka napisał(a): Ja mam rozmiar mniejszy u siebie (JELITA BARANIE NATURALNE 22-24 (18/20mm) EXTRA 91m) to przy okazji wędzenia w takich zrobię, to chyba nie będzie przestępstwo? Absolutnie nie będzie Dość luźno nadziewaj, żeby nie pękały przy wiązaniu 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3605 Opublikowano 24 Listopada 2024 Trochę praktyki mam z kabanosami, to wiem jaka będzie zabawa.😜 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3606 Opublikowano 24 Listopada 2024 2 minuty temu, mamuśka napisał(a): Trochę praktyki mam z kabanosami, to wiem jaka będzie zabawa.😜 No to już wiesz, że tylko spokój może nas uratować 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3607 Opublikowano 24 Listopada 2024 Mnie lekko trafia, jak nie mogę w baranich otworzyć dla pilota początku jelita 😜, a jak coś liczyć do 10 i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3608 Opublikowano 24 Listopada 2024 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Mnie lekko trafia, jak nie mogę w baranich otworzyć dla pilota początku jelita 😜, a jak coś liczyć do 10 i do roboty. Mnie szlag trafił jak namoczyłem jelita po ich rozplataniu, to te wredoty się w wodzie samoistnie poplątały.😁 Samo założenie na lejek to dla mnie pikuś pomimo tego, że nie mam palców jak pianista. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3609 Opublikowano 25 Listopada 2024 3 godziny temu, quadro555 napisał(a): namoczyłem jelita po ich rozplataniu, to te wredoty się w wodzie samoistnie poplątały. Jak ja je rozplącze to nawijam jelitko na czterech palcach, pilnuję początku. W takim stanie nawiniętym trafiają do wody, a początek na brzeg miseczki czy głębokiego talerza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-970780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3610 Opublikowano 27 Listopada 2024 Dzisiaj kiełbasa w kątnicy baraniej. Po uwędzeniu będzie podsuszana. Myślę, że na Święta będzie dobra Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3611 Opublikowano 27 Listopada 2024 Już uwędzona 1 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3612 Opublikowano 27 Listopada 2024 Bardzo ładna, muszę się przekonać do tych kątnic... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3613 Opublikowano 28 Listopada 2024 13 godzin temu, szrekPL napisał(a): Bardzo ładna, muszę się przekonać do tych kątnic... Dzięki Taka ciekawostka. Kątnice były przechowywane w lodówce 4,5 roku i tylko jedna z nich nie nadawała się do użytku. Miała dziurę jak 2 zł 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3614 Opublikowano 28 Listopada 2024 Dobra podpowiedź z oznaczeniem , dzięki wykorzystam to przy swoich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3615 Opublikowano 28 Listopada 2024 Radku, a kątnice baranie skąd masz? Swojskie wyroby? Kolejny twój wyrób cud, miód, palce lizać. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3616 Opublikowano 28 Listopada 2024 46 minut temu, szrekPL napisał(a): Dobra podpowiedź z oznaczeniem , dzięki wykorzystam to przy swoich 27 minut temu, mamuśka napisał(a): Radku, a kątnice baranie skąd masz? Swojskie wyroby? Tak. Wszystkie zakupy wędzarnicze, robię w https://swojskiwyrob.pl/. Rzetelna FIRMA ! 27 minut temu, mamuśka napisał(a): Kolejny twój wyrób cud, miód, palce lizać. 😄 Bardzo miło czytać Dziękuję 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3617 Opublikowano 28 Listopada 2024 Mi jest jeszcze milej, bo kogo podglądać. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3618 Opublikowano 28 Listopada 2024 35 minut temu, mamuśka napisał(a): Mi jest jeszcze milej, bo kogo podglądać. 😄 Remanent w zamrażarce zrobiony... Remanent w osłonkach też. Białe i czerwone wytrawne mam. Kiełbasę muszę suszyć. Więc dlaczego nie w kontrolowanych warunkach Uruchomiłem dojrzewalnię, a dalej zobaczę Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-971579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3619 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Jak już napisałem, po kilku latach uruchomiłem dojrzewalnię. Nie lubię zostawiać niedokończonych w pełni spraw, bo nikt nie zna dnia... Średnio mnie interesuje, czy już wiecie Państwo, że salami np. Fuet, można jeść ze skórką i pleśnią, bo generalnie mam to w dupie. Ale podpowiem. Można. Serek Brie i Camembert też można. Jak jest w Ameryce, to nie wiem. Pokazałem Wam wtedy dobrą pleśń, którą zaszczepiam swoje wyroby i takiej używajcie. Nic jest szkodliwa, a poprawicie walory smakowe. Wtedy byliście w amoku nagonki, to może nie zwróciliście na to uwagi. Szkoda tylko, że na lata załatwiliście temat wędlin dojrzewających. Na szczęście nie całkiem skutecznie. Począwszy od postu 2748, u mnie nic się nie zmieniło i ani ja Państwu, ani Wy mnie – nie powiecie nic nowego. Życzę udanych wyrobów. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-972342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3620 Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, Radek. napisał(a): Jak już napisałem, po kilku latach uruchomiłem dojrzewalnię. Zastanawiałem się czemu nie publikujesz swoich wyrobów dojrzewajacych, zrozumiałem to po przeczytaniu wcześniejszych postów. Cieszę się, że wracasz do wyrobu dojrzewek 👍ponieważ w produkcji tych właśnie wędlin leży bardzo duży potencjał rozwoju intelektualnego wykonawcy. Robiąc od wielu lat z przyjacielem wędliny dojrzewające ciągle odkrywamy coś nowego ciągle zgłębiam wiedzę związana z mikrobiologią mięsa, bakteriami, enzymami itd.... "endless road". Godzinę temu, Radek. napisał(a): Średnio mnie interesuje, czy już wiecie Państwo, że salami np. Fuet, można jeść ze skórką i pleśnią Jestem ciekawy czy osoby które kupują Fuet w sklepie ściągają z niego skórę pokrytą bielą pn. Obecnie prowadzimy experyment w trzech warjacjach smakowych wzorowany na Fuecie. Po zakończeniu opublikujemy efekty. Godzinę temu, Radek. napisał(a): Pokazałem Wam wtedy dobrą pleśń, którą zaszczepiam swoje wyroby i takiej używajcie. Nic jest szkodliwa, a poprawicie walory smakowe. Walory smakowe to jeden z aspektów poza innymi. Nie będę się rozpisywał nt. pleśni co i jak tylko ogólnie nawiązując podpowiem, że można robić mieszanki pleśni celem poprawy walorów smakowych. Godzinę temu, Radek. napisał(a): Szkoda tylko, że na lata załatwiliście temat wędlin dojrzewających. Na szczęście nie całkiem skutecznie. Czas zakopać topory nikomu nic nie musisz udowadniać. Bardzo duża jakość Twoich wyrobów mówi sama za siebie, na jakim poziomie je robisz, wielu może się od Ciebie uczyć👏. Jak sam zapewne zauważyłeś temat wędlin dojrzewających na forum "umiera". Wracasz do produkcji a my cierpliwie czekamy na wyniki, publikacje oraz na Twoje przemyślenia i wnioski👍. Fajnie się zapowiada powodzenia i udanych produkcji życzę. Edytowane 1 Grudnia 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-972358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3621 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Godzinę temu, Radek. napisał(a): Średnio mnie interesuje, czy już wiecie Państwo, że salami np. Fuet, można jeść ze skórką i pleśnią, bo generalnie mam to w dupie Godzinę temu, Radek. napisał(a): ani ja Państwu, ani Wy mnie – nie powiecie nic nowego. No konkretnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-972360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3622 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Nie jestem w temacie toporów itd ale bardzo chętnie popatrzę na Twoje wyroby bo jak pisał Grzewlod jakość ich jest na wysokim poziomi i godna naśladowania, dobra koniec cukrowania bierę się za dalsze studiowanie forum może kiedyś do was dołączę...☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-972361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3623 Opublikowano 1 Grudnia 2024 1 minutę temu, szrekPL napisał(a): bierę się za dalsze studiowanie forum może kiedyś do was dołączę...☺️ Mamy nadzieję działaj👍. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-972364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3624 Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) Radku, przelała się czara goryczy. Nie wiem o co chodzi. Proszę Cię, działaj dalej 😚 Podziwiam Twoje dokonania. Edytowane 1 Grudnia 2024 przez mamuśka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-972371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3625 Opublikowano 1 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Radek. napisał(a): Średnio mnie interesuje, czy już wiecie Państwo, że salami np. Fuet, można jeść ze skórką i pleśnią, bo generalnie mam to w dupie. Nie uważasz ze trochę przesadziłeś, a może za dużo "poczytałeś" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/145/#findComment-972372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.