Radek. Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1876 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 No i właśnie takiej mi się chciało . Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1877 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Apetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1878 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 No i właśnie takiej mi się chciało Kiełbaska z wyglądu jak zawsze Radku to już zapewne na Bory Jak nie dasz rady samemu to dzwoń do mnie pomogę Pozdrowionka ślę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1879 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Radku taka w rękaw i na spacer! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1880 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Na spacerze to Mania by jemu zjadla aka kielbase Ale zacna z musztarda ,mniam. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1881 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Apetyczna. Dziękuję Radku to już zapewne na Bory Andrzejku, taka do lasu . Jak nie dasz rady samemu to dzwoń do mnie pomogę Będę wołał pomocy . Radku taka w rękaw i na spacer! Karolku, a w drugi rękaw bułkę . Na spacerze to Mania by jemu zjadla aka kielbase Aniu dziękuję Mania na spacerze dostaje psie ciasteczka LOLO, ale kiełbaskę też bardzo lubi . Nie przeszkadza mi w robocie, bo wie że swoją dolę dostanie . Pozdrowionka dla wszystkich spod samiuśkich Tater Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1882 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Klasa sama w sobie. Sery i kiełba pysznie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1883 Opublikowano 1 Września 2018 Sery i kiełba pysznie wyglądają. Dziękuję i pozdrawiam . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-605793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1884 Opublikowano 11 Września 2018 Pstrągi jak zwykle od Sitarza z Zakopanego . Dwa na filety, a sześć uwędzę. Jutro dym . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-606512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #1885 Opublikowano 11 Września 2018 Lubię to! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-606520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #1886 Opublikowano 11 Września 2018 Pstrągi jak zwykle od Sitarza z Zakopanego Radku , już myślałem że złowiłeś w Borach . Zazdraszczam pozytywnie takich rybek i pozdrowionka ślę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-606521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1887 Opublikowano 12 Września 2018 Lubię to! O tak. Dobry pstrąg, to jest TO . Radku , już myślałem że złowiłeś w Borach Andrzejku, jestem w blokach startowych . Inne rybki na mnie czekają, bo pstrągi już w okresie ochronnym . No i uwędzone . Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-606571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #1888 Opublikowano 12 Września 2018 Śliczne ..... szkoda że nie mam takich możliwości nabycia ..... może za bardzo się nie staram Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-606572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1889 Opublikowano 15 Października 2018 może za bardzo się nie staram Przyjedziesz Andrzejku, to się postaramy razem :D .Serdecznie pozdrawiam Zadymiłem wieczorkiem . Parzyć będę jutro, bo nie chce mi się siedzieć do nocy . Szyneczka prasowana już stygnie . Ooo. Widzę, że jednemu boczęciu (jak mówi Zbójaszek ) oczko się "przymkło" . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1890 Opublikowano 15 Października 2018 Przyjedziesz Andrzejku, to się postaramy razem :D . O dzięki Radku ...... widzę że już jesteś w Bukowinie . Super kolorek , zresztą jak zawsze . Pozdrowionka dla Was ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1891 Opublikowano 15 Października 2018 Super kolorek , zresztą jak zawsze . Dziękuję . Przypomniało mi się, że niedawno dostałem taką słoninkę . Uwędziłem, przyprószyłem papryką i podzieliłem się z darczyńcą . Słoninka była już solona. Jedna obsypana kminkiem i dwie pietruszką. Wystarczyło uwędzić . Mięciutka jak masełko . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1892 Opublikowano 16 Października 2018 Napisano 28 sie 2018 - 18:19 No i właśnie takiej mi się chciało . Już można jeść . Załączone miniatury Kiełbasa bardzo smakowicie wygląda Radku. Możesz zdradzić w/g jakiego przepisu robiłeś?Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1893 Opublikowano 16 Października 2018 Wszystko piekne :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1894 Opublikowano 16 Października 2018 Radku, podaj może jakiś bliższy opis czy recepturkę na tą śliczniutką "Kiełbaskę do rękawa" ? Słoninka też jest "cóś wspaniałego" , nabyłem toto drogą zakupu na Alledrogo i obżeram się "tom delicjom" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1895 Opublikowano 16 Października 2018 witt, eli, sverige . „Kiełbasa do rękawa” ( tak ją nazwał Karol ) Ja miałem całą szynkę 4,5 kg. Dodałem około 30% słoniny, tj około 1,3 – 1,4 kg.Szynkę bez klasyfikacji i słoninę rozdrobniłem na fi 10 mm. Może być na fi 8 mm, jeśli ktoś woli. Mieszana ciut dłużej niż na kabanosy. Peklosól 18g/kgPieprz 1g/kgCzosnek 3g/kg Peklowana z przyprawamiJa peklowałem 48 h Nabite w jelita około 30-32 mmOsadzanie mniej niż godzina.Nie osuszana, tylko od razu dym około 50 *CWędzona do koloru.Parzenie w 72-75 *C przez około 25 min.Po wyjęciu schłodzona w letniej wodzie, przez około 10 – 15 min. Właściwie to nadaje się od razu do jedzenia. Smacznego . Pozdrawiam Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1896 Opublikowano 16 Października 2018 Witam kolegę z Podhala. A gdzie jakieś foto bo już po opisie ślinka cieknie. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1897 Opublikowano 16 Października 2018 Dzięki Radku z przepis na "Kiełbaskę do rękawa", a tą sało, słoninkę "Ukraińską" na cztery palce, to ktoś z twych znajomych jest producentem że Ci ją podesłał, a Ty po dalszej obróbce odesłałeś do degustacji i oceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1898 Opublikowano 16 Października 2018 Podhalańskie wędlinki jak zawsze super.Jak dobrze widzę to słonina z tej firmy:http://supersmak.com.pl/wyroby-surowe/Nie spotkałem tych wyrobów na wielkopolskim rynku. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1899 Opublikowano 16 Października 2018 Witam kolegę z Podhala. A gdzie jakieś foto bo już po opisie ślinka cieknie. Również witam i pozdrawiam. Fotka w poście 1885. słoninkę "Ukraińską" na cztery palce, to ktoś z twych znajomych jest producentem że Ci ją podesłał, a Ty po dalszej obróbce odesłałeś do degustacji i oceny ? Słonina trafiła do mnie z Podlasia via Toruń razem z darczyńcą . Uwędziłem i smakowało . Ja prawdę mówiąc wolę robić wszystko od początku do końca sam. Kminku i pietruszki bym nie dawał. Ale co kto lubi.Zjadłem plasterek i starczy. Moja słonina chociaż cienka, to . Podhalańskie wędlinki jak zawsze super. Jak dobrze widzę to słonina z tej firmy: http://supersmak.com.pl/wyroby-surowe/ Nie spotkałem tych wyrobów na wielkopolskim rynku. Dzięki Wirus . To jest właśnie ta słonina. Ja u nas też nie spotkałem się z tym wyrobem. Pozdrowionka Rano kupiłem kapustę. Hania już "depcze". Pogoda zwariowała i jest jak w sierpniu. No ale kiedyś trzeba zakisić . Winko jeszcze w gąsiorach . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1900 Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Radku, ja też robię sam różne różniste słoninki jak pewnie zauważyłeś, ale teraz kupiłem tą słoninkę "Ukraińską" na cztery palce, i powiem szczerze jako koneser tego typu wyrobów że nawet bez żadnych dodatkowych zabiegów smakuje wybornie, i konsystencję ma znakomitą. W firmie, bo już dzwoniłem i rozmawiałem, kosztuje 11,20 za 1 kg. plus ew. wysyłka. Pakowana próżniowo w w paczuszki ok. 1 kg. Uważam że to bardzo dobra cena za tej jakości i grubości słoninkę z Podlasia.A tak wyglądają moje własne "cymesy" . Edytowane 16 Października 2018 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/76/#findComment-609620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.