Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dobrym przykładem jest Kindziuk ..... z naturalnych osłon czasem wykorzystuje się grube jelita wieprzowe, dodaje się odpowiednie kultury startowe i dodatki wspomagające cały proces ... ;) ...

Masz racje. Ciekawią mnie pewne możliwe oddziaływanie resztek "natywnej flory jelitowej" na zawartość kiełbasy.

Mam na myśli samoistne/od jelitowe "zarażenie" taka florą zawartości kiełbasy,

co powoduje powstawanie podczas dojrzewania WALORÓW tej kiełbasy. :cool:

 

Oczywiście wielkie pole do eksperymentów mamy stosując kultury startowe.

Sposób postępowania z tymi kulturami, będzie stanowił zapewne

klucz do pozyskania zupełnie nowych rodzajów kiełbas. :cool:

 

Moim zdaniem właśnie w taki sposób otrzymamy

kiełbasę, która będzie miała bardzo pozytywny wpływ na zdrowie

oraz niejako "przy okazji" atrakcyjny smak. :thumbsup:

 

BTW

Badania idą pełną para!

KMWTW :wink:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-137985
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Mam na myśli samoistne/od jelitowe "zarażenie" taka florą zawartości kiełbasy,

co powoduje powstawanie podczas dojrzewania WALORÓW tej kiełbasy.

Dobrym przykładem takiego oddziaływania jest kiełbasa szlachty, robiona w kątnicach wieprzowych. Właśnie te naturalne osłonki nadają jej chrakterystyczny, niepowtarzalny smak.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-137996
Udostępnij na innych stronach

Według mnie gumowate jelita ( po wędzeniu) są wtedy, gdy kiełbasy nie da się złamać ani ugryźć tylko trzeba skórkę ściągnąć.

Zrobiłam znowu białą kiełbaskę,

Haniaf

Jaki niby mają być wg Ciebie jelita przy białej kiełbasie ?

Co oznacza "gumowate" ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138028
Udostępnij na innych stronach

Witam,

miło by było gdyby dały się przeżuć, to co mi wychodzi jest po prostu jak guma, trudno to nawet naciąć nożem, po prostu trzeba zdjąć i wyrzucić.

pozdrawiam

odezwę się po kolejnej porcji, pewnie będzie lepiej

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138053
Udostępnij na innych stronach

Są dwie szkoły jedzenia kielbasy cienkiej w jelitach naturalnych . Jedni jedzą z osłonką inni bez osłonki . Ci pierwsi uważają ze to profanacja kielbasy. Ci drudzy twierdzą że to są chciwusy że przy nich to nawet kot się nie pożywi .. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138060
Udostępnij na innych stronach

miło by było gdyby dały się przeżuć, to co mi wychodzi jest po prostu jak guma, trudno to nawet naciąć nożem, po prostu trzeba zdjąć i wyrzucić.

Pierwszy raz słyszę o gumowych jelitach. A zakupy u Miro robię bardzo często i jestem zawsze zadowolona.

Co to znaczy gumowe jelita????

Co do białej kiełbasy to u mnie musi osłonka schodzić bo wtedy wiem że mięsko na kiełbasę było dobrze wyrobione.

 

Czasami nie szukasz ''dziury'' której nie ma??

 

Jeśli uważasz żę kupiłaś wadliwy towar dlaczego nie oddasz??...nie reklamujesz.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138070
Udostępnij na innych stronach

Co do białej kiełbasy to u mnie musi osłonka schodzić

A ja należę do tej grupy co to kot się przy mnie nie pożywi :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138072
Udostępnij na innych stronach

A to teraz wiem w czym tkwi problem.

 

Jeśli chcesz przy białej kiełbasie nie nie mieć gumowatego jelita to ją uwędź, upiecz albo przygotuj na grillu.

Tylko nie miej do mnie pretensji, że nie jesz białej kiełbasy !!

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138073
Udostępnij na innych stronach

Jelita - kiełbaśnice -temat rzeka . Zdarzają się różne . Nawet w najlepszych w jednym pęczku sa takie słabe że nie można w nie nadziać ,pękają wzdłuż jest ich przeważnie dwa odcinki. Jelita chińskie przeważnie są mocne twarde ale pięknie sie w nie nadziewa bez strat . Kupując jelita trzeba patrzeć na kolor. Jasne przeważnie świeże ale mogą byc bardzo słabe . Są i lekko jasno brązowe i tu również loteria. Z doświadczenia nie kupujcie jelit w pęczkach po 25 -50 metrów w tych pęczkach jest bardzo dużo krótkich kawalków o różnej średnicy.Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138077
Udostępnij na innych stronach

"Faktycznie, to wina jelit z Tomexu czy sklepu wyroby-domowe.pl.

Sprzedajemy jelita wyłącznie z gumowatych świń"

 

 

Pozostaje przeprosić sklep Tomex za gumowe jelita.

Świnie natomiast macie chińskie a jak wszystkim wiadomo produkty chińskie poza ceną budzą wiele zastrzeżeń. Na tak zacnej stronie, przy przy polskich tradycjach wędliniarskich, łatwym dostępie do wieprzowiny itd pojawienie się chińskich jelit w waszym sklepie budzi zdziwienie, nie wspomnę już że kupując nie było przy produkcie info o kraju pochodzenia. Dopiero w domu przeżyłam lekki szok. Jak się zrobiła guma - pierwsze co pomyślałam - kolejny chiński bubel - czy kogoś to dziwi?

pozdrawiam sklepik ale w przyszłości skorzystam z lokalnych ubojni

Termometr od was natomiast jest super.

Jak się zrobiła guma - pierwsze co pomyślałam - kolejny chiński bubel - czy kogoś to dziwi?

To stwierdzenie mówi wszystko na temat Twojej wiedzy na temat jelit.

 

Fakt masz rację, Chińczycy potrafią podrabiać oryginalne świnie !!

Najlepszy dowcip jaki ostatnio czytałem !!!

 

Droga haniaf wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński !!!

Ale wiesz te chińskie podróbki świń są tak kiepskie, że wszyscy je używają.

 

Zanim coś napiszesz to pomyśl.

Czepiasz się biełej kiełbasy przy której przeważnie jelito idzie do śmietnika.

Może mi jeszcze napiszesz, że nie da się ich użyć drugi raz !!

 

Poczytaj, naucz się robić wyroby a dopiero potem szkaluj sprzedawcę !!

 

Jeśli jeszcze nie rozumiesz co do Ciebie piszę to zapamiętaj, że świnia to nie plastikowa podróbka, tylko zwierzę, a tego jeszcze nikt nie podrobił !!

 

ale w przyszłości skorzystam z lokalnych ubojni

Dopiero będzie jazda na krawędzi, ale życzę powodzenia :)

Zapewniam, że te będą przy białej kiełbasie owędzone i nie będą gumowate.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138081
Udostępnij na innych stronach

Ja tam w tym temacie jestem szczypiorek , ale pamiętam wiejskie świniobicia i jelita do kiełbas były szlamowane ( tak to się mówiło ) przy pomocy takiego drewnianego niby noża .

Jelita były odwracane i czyszczone - ach ten zapaszek :grin:

Natomiast do wyrobów podrobowych chyba nie :rolleyes: .

Ktoś bardzie kompetentny może mnie poprawić.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138083
Udostępnij na innych stronach

jelita do kiełbas były szlamowane ( tak to się mówiło ) przy pomocy takiego drewnianego niby noża .

Tak dobrze tu prawisz. :cool:

Jelita były odwracane i czyszczone

Jęśli tu piszesz o jelitach grubych i kątnicach to też dobrze prawisz. :cool:

Natomiast do wyrobów podrobowych chyba nie

Oj chyba tak. :cool:

 

wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński

Ja używam tej 0,01. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138086
Udostępnij na innych stronach

miro napisał/a:

wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński

 

A jesteś pewny tego 0,01% ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138101
Udostępnij na innych stronach

W latach 70-tych jelita chińskie to był rarytas wszyscy tylko chcieli w nie nadziewać .Jelita z prywatnych ubojni to przeważnie ładnie zapakowane po 25- 50 m. Jakie mam zdanie o nich to wiecie a ich cena to zagadka - a raczej żdzierstwo . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138103
Udostępnij na innych stronach

A jesteś pewny tego 0,01%

Chłopaki zza płota czyszczą mi kiedy potrzeba i jakie trzeba. We wiadrze już powoli się kończą, bo nie kupuję na metry czy pęczki, przynajmniej tych naturalnych. A problemy typu gumowate, pękające, krótkie, dziurawe są na razie mi obce. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138112
Udostępnij na innych stronach

Chłopaki zza płota czyszczą mi kiedy potrzeba i jakie trzeba.

Ciesz się tym ale nie pisz o tym . Dlaczego - to może być Twój problem . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138119
Udostępnij na innych stronach

Pozwólcie, że się wtrącę do tego wątku gumowych jelit na białej kiełbasie.

 

Jak już ktoś wyżej napisał, że przed napełnieniem jelit , jelita muszą być włożone do ciepłej wody aby zmiękły i aby się poddały podczas nadziewania.

A to podobny proces jak parzenie białej kiełbasy.

 

Biała parzona kiełbasa zawsze ma gumowate jelita. Ale niekiedy mi nie smakują to też ich wtedy nie jem. Jeśli chodzi o białą kiełbasę nawet bez jelit to uważam że są :thumbsup:

 

Czy tzn. że jeśli za bardzo przypieczesz kiełbasę na grillu lub na ognisku będziesz miała pretensję że jelita się kruszą czy pękają ?

 

Sądzę, ze problem wynikł tylko z niewiedzy.

 

Według mnie padło niesłuszne oskarżenie na Firmę Tomex

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138345
Udostępnij na innych stronach

Witam,

zrobiłam kolejna porcję białej i za radą Weterana wypłukałam w ciepłej wodzie - teraz są super. Dziękuję zatem życzliwym osobom, które pomogły rozwiązać problem "gumowych jelit". Zrobiłam wpis na forum dla początkujących a zatem o jelitach mam prawo nie mieć pojęcia, cieszę się natomiast, że są ludzie którzy pomagają początkującym. Osobista uwaga do P. Mirka - stare przysłowie (mam nadzieję, że nie chińskie) mówi "klient nasz pan" - zamiast zabawiać się w prześmiewcę warto zastanowić się nad uwagami klienta. Wnioski są dla Pana.

Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim cudownych Świąt Bożego Narodzenia, oby nie były tylko ucztą dla podniebienia ale i dla Ducha :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138908
Udostępnij na innych stronach

Witam,

zrobiłam kolejna porcję białej i za radą Weterana wypłukałam w ciepłej wodzie - teraz są super. Dziękuję zatem życzliwym osobom, które pomogły rozwiązać problem "gumowych jelit". Zrobiłam wpis na forum dla początkujących a zatem o jelitach mam prawo nie mieć pojęcia, cieszę się natomiast, że są ludzie którzy pomagają początkującym. Osobista uwaga do P. Mirka - stare przysłowie (mam nadzieję, że nie chińskie) mówi "klient nasz pan" - zamiast zabawiać się w prześmiewcę warto zastanowić się nad uwagami klienta. Wnioski są dla Pana.

Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim cudownych Świąt Bożego Narodzenia, oby nie były tylko ucztą dla podniebienia ale i dla Ducha :grin:

Szanowna haniaf

 

Żeby nie było niejasności, to ja zawsze, od kiedy prowadzę sklep jestem frontem do klienta.

Jednak musisz przyznać, że to nie była wina jelit, ale sposobu ich przygotowania.

Skoro kupiłaś jelita w moim sklepie i miałaś z nimi problemy trzeba było zapytać, zadzwonić lub wysłać e-mail czemu są gumowate, a nie takie jakbyś chciała.

 

Nigdy (jak piszesz) nie prześmiewam się z klienta, ale staram się pomóc kiedy klient zwróci się o pomoc.

Ferowanie wyroków, że to wina jelit bo są chińskie, jak sama widzisz okazała się błędna.

 

Serdecznie pozdrawiam i na przyszłość proszę, aby każdy kto ma pytania/wątpliwości zapytał a dopiero potem osądzał.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139003
Udostępnij na innych stronach

Witam, gdzieś wcięło mojego posta więc piszę jeszcze raz. Panie Mirku, cieszy mnie niezmiernie zmiana tonu Pana wypowiedzi. Proszę starannie prześledzić historię tej potyczki, gdyż jak tylko zorientowałam się, że powodem gumowatości jelit jest prawdopodobnie mój brak doświadczenia przeprosiłam od razu sklep Tomex czyli jak sie potem okazało Pana. Pretensji nie mam i nie mialam, ale milczeć na temat chińszczyzny tez nie będę. Obecnie ten kraj robi wszystko tanio i szybko, hodowle są poza kontrolą, wiemy jak beznadziejnie karmione są zwierzęta w Polsce, w Chinach jest zapewne jeszcze gorzej, na temat skażenia chińskich wód jest już głośno bo całe wsie chorują na nowotwory, Chiny przyjmują śmieci mogące powodować skażenie np. prawie wszystkie zużyte komputery tam lądują.

Nie polecam produktów spożywczych stamtąd, mogą być niebezpieczne. Jdeą tej strony jest między innymi jedzenie żywności co do której składu mamy pewność, że nas nie struje. Co do lat 70 i powodzenia ówczesnych chińskich jelit to no cóż 40 lat minęło...

Fajnie, że temat gumowych przekształcił się w temat chińskich, mam nadzieję, że z pożytkiem dla zdrowia.

Oby ten post się pojawił na forum. Mamy prawo mieć różne poglądy ale nie mamy prawa z siebie drwić

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139504
Udostępnij na innych stronach

Mamy prawo mieć różne poglądy ale nie mamy prawa z siebie drwić

pozdrawiam

Niby dlaczego nie?

Przeca "drwina czy satyra" to uznana forma komunikacji jest! :tongue:

 

Problem jest innej natury. Niestety "egalitarne parcie"

rozpleniło się tak okrutnie, że ludzie POWAŻNIE myślą,

że są wolni i mają takie same prawa. :tongue:

 

Niestety to ułuda!

Demokracja bowiem, to sprawną "machiną segregacji" jest. :grin:

 

Haniu Ty zapominasz o fenomenie "miejsca w szyku",

podobnie zresztą jak ostatnio Kolega Sawca. :tongue:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139515
Udostępnij na innych stronach

Panie Moderator jak już zeszło na regulamin forum, szkalowanie, drwinę i satyrę to proszę napisać jak powinien czuć się nowicjusz po takiej odpowiedzi na swojego posta Cytuję

Mirek napisał

"Faktycznie, to wina jelit z Tomexu czy sklepu wyroby-domowe.pl.

Sprzedajemy jelita wyłącznie z gumowatych świń"

 

Teraz Haniaf

Pozostaje przeprosić sklep Tomex za gumowe jelita.

Świnie natomiast macie chińskie a jak wszystkim wiadomo produkty chińskie poza ceną budzą wiele zastrzeżeń. Na tak zacnej stronie, przy przy polskich tradycjach wędliniarskich, łatwym dostępie do wieprzowiny itd pojawienie się chińskich jelit w waszym sklepie budzi zdziwienie, nie wspomnę już że kupując nie było przy produkcie info o kraju pochodzenia. Dopiero w domu przeżyłam lekki szok. Jak się zrobiła guma - pierwsze co pomyślałam - kolejny chiński bubel - czy kogoś to dziwi?

pozdrawiam sklepik ale w przyszłości skorzystam z lokalnych ubojni

Termometr od was natomiast jest super.

 

Teraz Mirek

To stwierdzenie mówi wszystko na temat Twojej wiedzy na temat jelit.

 

Fakt masz rację, Chińczycy potrafią podrabiać oryginalne świnie !!

Najlepszy dowcip jaki ostatnio czytałem !!!

 

Droga haniaf wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński !!!

Ale wiesz te chińskie podróbki świń są tak kiepskie, że wszyscy je używają.

 

Zanim coś napiszesz to pomyśl.

Czepiasz się biełej kiełbasy przy której przeważnie jelito idzie do śmietnika.

Może mi jeszcze napiszesz, że nie da się ich użyć drugi raz !!

 

Poczytaj, naucz się robić wyroby a dopiero potem szkaluj sprzedawcę !!

 

Jeśli jeszcze nie rozumiesz co do Ciebie piszę to zapamiętaj, że świnia to nie plastikowa podróbka, tylko zwierzę, a tego jeszcze nikt nie podrobił !!

koniec cytatu

 

 

Cóż, pozostawiam to bez komentarza i liczę, że ci z pierwszego szeregu :grin: nie zafundują początkującym więcej tego typu atrakcji. Ale zawsze warto powalczyć o kulturę narodu.

Pozdrawiam to forum i rozpływam się we mgle

Może wrócę z kolejnym problemem kiełbasianym po kolejną porcję wspaniałych porad i drwin (niestety)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139517
Udostępnij na innych stronach

Nie chcę być niczyim adwokatem i Hani też nie będę.

Czytając natomiast jej posta i podobne innych nowicjuszy to wczuwam się w temat jak bym to pytanie ja zadał.

Ponieważ też jestem nowicjuszem choć wiekiem odbiegam w dal to często lubię poczytać choć praktycznych porad naszych stałych kolegów.

Bardzo przydatne są z tego co widzę porady na tematy naszych wyrobów.

Często czytam Jak koledzy z uporem maniaka tłumaczą nie rozumującemu jak dany przepis na wyrób czy temat nie wchodzi do głowy.A jednak tłumaczą im do skutku.

Mnie natomiast chodzi o to iż forum czytamy wszyscy od maluczkiego do fachowca.

Często boimy się zapytać aby nie otrzymać takiej jakby tu nazwać? odpowiedzi z lekką nie tolerancją.

Może to źle określiłem ale też czuję takie lekkie zarozumialstwo, ale to tylko może tego nie czujących osób, kilku osób.

Proszę Was o dalszą cierpliwość bo naprawdę Wasze uwagi są bardzo cenne i dla wielu jak widać przydatne.Tłumaczcie jak chłop krowie na rowie :lol: a my kiedyś dorośniemy w temacie i swoją wiedzę przekażemy następnym młokosom.

Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.

Pozdrawiam z Wrocka.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139524
Udostępnij na innych stronach

Mam nadzieję, że Miro odpowiednio zakończył temat, gdyż to solidna firma.

Co do drwin i "wspaniałych porad" udzielanych na tym forum głównie nowym naszym członkom, to chyba ma Pani "wyjątkowe szczęście", gdyż większość pytających jest usatysfakcjonowana wyjaśnieniami swych wątpliwości.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139525
Udostępnij na innych stronach

Z haniaf mam już wszystko wyjaśnione.

 

Muszę się jednak odnieść co do zarzutów wobec mojej wypowiedzi.

Faktycznie za dużo napisałem i w złym tonie, ale na swoją obronę napiszę, że pewnie bym tak nie zareagował gdyby nie ten wpis:

 

Witam. Zrobiłam znowu białą kiełbaskę, wisiała na noc w lodówce do osadzenia, parzyłam w 70 stopniach i znowu guma. Wybrałam najdelikatniejsze jelitka, resztę zużyłam do kiszki ziemniacznanej. Jeżeli to kwestia kiepskich jelit a na to wygląda to mam prośbę o namiar na dobre (tu uśmiecham się też do pana Andrzeja z Pobiedzisk). Te ze sklepu Tomex są chńskie i tez gumowe - sprawdziłam.

Czytają to forum moi potencjalni klienci, a z tej wypowiedzi jasno wynika, że jelita które oferuję są złe, a jak później się okazało nie była to wina jelit.

Jednak stwierdzenie "złe jelita" poszło w świat i klient będzie omijał mnie z daleka.

 

W kolejnym poście piszę:

Serdecznie pozdrawiam i na przyszłość proszę, aby każdy kto ma pytania/wątpliwości zapytał a dopiero potem osądzał.

I o to proszę kolejny raz.

 

Wszystkich, których uraziłem swoją drwiącą wypowiedzią serdecznie przepraszam.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139639
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.