grizzly Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Grudnia 2010 dobrym przykładem jest Kindziuk ..... z naturalnych osłon czasem wykorzystuje się grube jelita wieprzowe, dodaje się odpowiednie kultury startowe i dodatki wspomagające cały proces ... ...Masz racje. Ciekawią mnie pewne możliwe oddziaływanie resztek "natywnej flory jelitowej" na zawartość kiełbasy. Mam na myśli samoistne/od jelitowe "zarażenie" taka florą zawartości kiełbasy, co powoduje powstawanie podczas dojrzewania WALORÓW tej kiełbasy. Oczywiście wielkie pole do eksperymentów mamy stosując kultury startowe. Sposób postępowania z tymi kulturami, będzie stanowił zapewne klucz do pozyskania zupełnie nowych rodzajów kiełbas. Moim zdaniem właśnie w taki sposób otrzymamy kiełbasę, która będzie miała bardzo pozytywny wpływ na zdrowie oraz niejako "przy okazji" atrakcyjny smak. :thumbsup: BTW Badania idą pełną para! KMWTW :wink: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-137985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Mam na myśli samoistne/od jelitowe "zarażenie" taka florą zawartości kiełbasy, co powoduje powstawanie podczas dojrzewania WALORÓW tej kiełbasy.Dobrym przykładem takiego oddziaływania jest kiełbasa szlachty, robiona w kątnicach wieprzowych. Właśnie te naturalne osłonki nadają jej chrakterystyczny, niepowtarzalny smak. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-137996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Według mnie gumowate jelita ( po wędzeniu) są wtedy, gdy kiełbasy nie da się złamać ani ugryźć tylko trzeba skórkę ściągnąć.Zrobiłam znowu białą kiełbaskę, Haniaf Jaki niby mają być wg Ciebie jelita przy białej kiełbasie ? Co oznacza "gumowate" ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haniaf Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam, miło by było gdyby dały się przeżuć, to co mi wychodzi jest po prostu jak guma, trudno to nawet naciąć nożem, po prostu trzeba zdjąć i wyrzucić.pozdrawiamodezwę się po kolejnej porcji, pewnie będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Są dwie szkoły jedzenia kielbasy cienkiej w jelitach naturalnych . Jedni jedzą z osłonką inni bez osłonki . Ci pierwsi uważają ze to profanacja kielbasy. Ci drudzy twierdzą że to są chciwusy że przy nich to nawet kot się nie pożywi .. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Grudnia 2010 miło by było gdyby dały się przeżuć, to co mi wychodzi jest po prostu jak guma, trudno to nawet naciąć nożem, po prostu trzeba zdjąć i wyrzucić. Pierwszy raz słyszę o gumowych jelitach. A zakupy u Miro robię bardzo często i jestem zawsze zadowolona. Co to znaczy gumowe jelita???? Co do białej kiełbasy to u mnie musi osłonka schodzić bo wtedy wiem że mięsko na kiełbasę było dobrze wyrobione. Czasami nie szukasz ''dziury'' której nie ma?? Jeśli uważasz żę kupiłaś wadliwy towar dlaczego nie oddasz??...nie reklamujesz. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Co do białej kiełbasy to u mnie musi osłonka schodzić A ja należę do tej grupy co to kot się przy mnie nie pożywi :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 18 Grudnia 2010 A to teraz wiem w czym tkwi problem. Jeśli chcesz przy białej kiełbasie nie nie mieć gumowatego jelita to ją uwędź, upiecz albo przygotuj na grillu. Tylko nie miej do mnie pretensji, że nie jesz białej kiełbasy !! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Jelita - kiełbaśnice -temat rzeka . Zdarzają się różne . Nawet w najlepszych w jednym pęczku sa takie słabe że nie można w nie nadziać ,pękają wzdłuż jest ich przeważnie dwa odcinki. Jelita chińskie przeważnie są mocne twarde ale pięknie sie w nie nadziewa bez strat . Kupując jelita trzeba patrzeć na kolor. Jasne przeważnie świeże ale mogą byc bardzo słabe . Są i lekko jasno brązowe i tu również loteria. Z doświadczenia nie kupujcie jelit w pęczkach po 25 -50 metrów w tych pęczkach jest bardzo dużo krótkich kawalków o różnej średnicy.Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 18 Grudnia 2010 "Faktycznie, to wina jelit z Tomexu czy sklepu wyroby-domowe.pl. Sprzedajemy jelita wyłącznie z gumowatych świń" Pozostaje przeprosić sklep Tomex za gumowe jelita. Świnie natomiast macie chińskie a jak wszystkim wiadomo produkty chińskie poza ceną budzą wiele zastrzeżeń. Na tak zacnej stronie, przy przy polskich tradycjach wędliniarskich, łatwym dostępie do wieprzowiny itd pojawienie się chińskich jelit w waszym sklepie budzi zdziwienie, nie wspomnę już że kupując nie było przy produkcie info o kraju pochodzenia. Dopiero w domu przeżyłam lekki szok. Jak się zrobiła guma - pierwsze co pomyślałam - kolejny chiński bubel - czy kogoś to dziwi? pozdrawiam sklepik ale w przyszłości skorzystam z lokalnych ubojni Termometr od was natomiast jest super. Jak się zrobiła guma - pierwsze co pomyślałam - kolejny chiński bubel - czy kogoś to dziwi? To stwierdzenie mówi wszystko na temat Twojej wiedzy na temat jelit. Fakt masz rację, Chińczycy potrafią podrabiać oryginalne świnie !! Najlepszy dowcip jaki ostatnio czytałem !!! Droga haniaf wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński !!! Ale wiesz te chińskie podróbki świń są tak kiepskie, że wszyscy je używają. Zanim coś napiszesz to pomyśl. Czepiasz się biełej kiełbasy przy której przeważnie jelito idzie do śmietnika. Może mi jeszcze napiszesz, że nie da się ich użyć drugi raz !! Poczytaj, naucz się robić wyroby a dopiero potem szkaluj sprzedawcę !! Jeśli jeszcze nie rozumiesz co do Ciebie piszę to zapamiętaj, że świnia to nie plastikowa podróbka, tylko zwierzę, a tego jeszcze nikt nie podrobił !! ale w przyszłości skorzystam z lokalnych ubojniDopiero będzie jazda na krawędzi, ale życzę powodzenia Zapewniam, że te będą przy białej kiełbasie owędzone i nie będą gumowate. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ja tam w tym temacie jestem szczypiorek , ale pamiętam wiejskie świniobicia i jelita do kiełbas były szlamowane ( tak to się mówiło ) przy pomocy takiego drewnianego niby noża .Jelita były odwracane i czyszczone - ach ten zapaszek :grin: Natomiast do wyrobów podrobowych chyba nie :rolleyes: .Ktoś bardzie kompetentny może mnie poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 18 Grudnia 2010 jelita do kiełbas były szlamowane ( tak to się mówiło ) przy pomocy takiego drewnianego niby noża . Tak dobrze tu prawisz. Jelita były odwracane i czyszczoneJęśli tu piszesz o jelitach grubych i kątnicach to też dobrze prawisz. Natomiast do wyrobów podrobowych chyba nie Oj chyba tak. wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński Ja używam tej 0,01. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 18 Grudnia 2010 miro napisał/a: wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński A jesteś pewny tego 0,01% ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 18 Grudnia 2010 W latach 70-tych jelita chińskie to był rarytas wszyscy tylko chcieli w nie nadziewać .Jelita z prywatnych ubojni to przeważnie ładnie zapakowane po 25- 50 m. Jakie mam zdanie o nich to wiecie a ich cena to zagadka - a raczej żdzierstwo . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 18 Grudnia 2010 A jesteś pewny tego 0,01% Chłopaki zza płota czyszczą mi kiedy potrzeba i jakie trzeba. We wiadrze już powoli się kończą, bo nie kupuję na metry czy pęczki, przynajmniej tych naturalnych. A problemy typu gumowate, pękające, krótkie, dziurawe są na razie mi obce. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Chłopaki zza płota czyszczą mi kiedy potrzeba i jakie trzeba.Ciesz się tym ale nie pisz o tym . Dlaczego - to może być Twój problem . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-Kosa Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Pozwólcie, że się wtrącę do tego wątku gumowych jelit na białej kiełbasie. Jak już ktoś wyżej napisał, że przed napełnieniem jelit , jelita muszą być włożone do ciepłej wody aby zmiękły i aby się poddały podczas nadziewania. A to podobny proces jak parzenie białej kiełbasy. Biała parzona kiełbasa zawsze ma gumowate jelita. Ale niekiedy mi nie smakują to też ich wtedy nie jem. Jeśli chodzi o białą kiełbasę nawet bez jelit to uważam że są :thumbsup: Czy tzn. że jeśli za bardzo przypieczesz kiełbasę na grillu lub na ognisku będziesz miała pretensję że jelita się kruszą czy pękają ? Sądzę, ze problem wynikł tylko z niewiedzy. Według mnie padło niesłuszne oskarżenie na Firmę Tomex Cytuj Wejdź i kliknij, pomóż innym: http://www.pajacyk.pl/http://www.polskieserce.pl/http://www.okruszek.org.pl/dziekujemy.phphttp://www.habitat.pl/klikacz.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haniaf Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam,zrobiłam kolejna porcję białej i za radą Weterana wypłukałam w ciepłej wodzie - teraz są super. Dziękuję zatem życzliwym osobom, które pomogły rozwiązać problem "gumowych jelit". Zrobiłam wpis na forum dla początkujących a zatem o jelitach mam prawo nie mieć pojęcia, cieszę się natomiast, że są ludzie którzy pomagają początkującym. Osobista uwaga do P. Mirka - stare przysłowie (mam nadzieję, że nie chińskie) mówi "klient nasz pan" - zamiast zabawiać się w prześmiewcę warto zastanowić się nad uwagami klienta. Wnioski są dla Pana.Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim cudownych Świąt Bożego Narodzenia, oby nie były tylko ucztą dla podniebienia ale i dla Ducha :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-138908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam, zrobiłam kolejna porcję białej i za radą Weterana wypłukałam w ciepłej wodzie - teraz są super. Dziękuję zatem życzliwym osobom, które pomogły rozwiązać problem "gumowych jelit". Zrobiłam wpis na forum dla początkujących a zatem o jelitach mam prawo nie mieć pojęcia, cieszę się natomiast, że są ludzie którzy pomagają początkującym. Osobista uwaga do P. Mirka - stare przysłowie (mam nadzieję, że nie chińskie) mówi "klient nasz pan" - zamiast zabawiać się w prześmiewcę warto zastanowić się nad uwagami klienta. Wnioski są dla Pana. Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim cudownych Świąt Bożego Narodzenia, oby nie były tylko ucztą dla podniebienia ale i dla Ducha :grin:Szanowna haniaf Żeby nie było niejasności, to ja zawsze, od kiedy prowadzę sklep jestem frontem do klienta. Jednak musisz przyznać, że to nie była wina jelit, ale sposobu ich przygotowania. Skoro kupiłaś jelita w moim sklepie i miałaś z nimi problemy trzeba było zapytać, zadzwonić lub wysłać e-mail czemu są gumowate, a nie takie jakbyś chciała. Nigdy (jak piszesz) nie prześmiewam się z klienta, ale staram się pomóc kiedy klient zwróci się o pomoc. Ferowanie wyroków, że to wina jelit bo są chińskie, jak sama widzisz okazała się błędna. Serdecznie pozdrawiam i na przyszłość proszę, aby każdy kto ma pytania/wątpliwości zapytał a dopiero potem osądzał. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haniaf Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam, gdzieś wcięło mojego posta więc piszę jeszcze raz. Panie Mirku, cieszy mnie niezmiernie zmiana tonu Pana wypowiedzi. Proszę starannie prześledzić historię tej potyczki, gdyż jak tylko zorientowałam się, że powodem gumowatości jelit jest prawdopodobnie mój brak doświadczenia przeprosiłam od razu sklep Tomex czyli jak sie potem okazało Pana. Pretensji nie mam i nie mialam, ale milczeć na temat chińszczyzny tez nie będę. Obecnie ten kraj robi wszystko tanio i szybko, hodowle są poza kontrolą, wiemy jak beznadziejnie karmione są zwierzęta w Polsce, w Chinach jest zapewne jeszcze gorzej, na temat skażenia chińskich wód jest już głośno bo całe wsie chorują na nowotwory, Chiny przyjmują śmieci mogące powodować skażenie np. prawie wszystkie zużyte komputery tam lądują. Nie polecam produktów spożywczych stamtąd, mogą być niebezpieczne. Jdeą tej strony jest między innymi jedzenie żywności co do której składu mamy pewność, że nas nie struje. Co do lat 70 i powodzenia ówczesnych chińskich jelit to no cóż 40 lat minęło...Fajnie, że temat gumowych przekształcił się w temat chińskich, mam nadzieję, że z pożytkiem dla zdrowia.Oby ten post się pojawił na forum. Mamy prawo mieć różne poglądy ale nie mamy prawa z siebie drwićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Mamy prawo mieć różne poglądy ale nie mamy prawa z siebie drwić pozdrawiamNiby dlaczego nie? Przeca "drwina czy satyra" to uznana forma komunikacji jest! :tongue: Problem jest innej natury. Niestety "egalitarne parcie" rozpleniło się tak okrutnie, że ludzie POWAŻNIE myślą, że są wolni i mają takie same prawa. :tongue: Niestety to ułuda! Demokracja bowiem, to sprawną "machiną segregacji" jest. :grin: Haniu Ty zapominasz o fenomenie "miejsca w szyku", podobnie zresztą jak ostatnio Kolega Sawca. :tongue: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haniaf Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Panie Moderator jak już zeszło na regulamin forum, szkalowanie, drwinę i satyrę to proszę napisać jak powinien czuć się nowicjusz po takiej odpowiedzi na swojego posta Cytuję Mirek napisał"Faktycznie, to wina jelit z Tomexu czy sklepu wyroby-domowe.pl. Sprzedajemy jelita wyłącznie z gumowatych świń" Teraz HaniafPozostaje przeprosić sklep Tomex za gumowe jelita. Świnie natomiast macie chińskie a jak wszystkim wiadomo produkty chińskie poza ceną budzą wiele zastrzeżeń. Na tak zacnej stronie, przy przy polskich tradycjach wędliniarskich, łatwym dostępie do wieprzowiny itd pojawienie się chińskich jelit w waszym sklepie budzi zdziwienie, nie wspomnę już że kupując nie było przy produkcie info o kraju pochodzenia. Dopiero w domu przeżyłam lekki szok. Jak się zrobiła guma - pierwsze co pomyślałam - kolejny chiński bubel - czy kogoś to dziwi? pozdrawiam sklepik ale w przyszłości skorzystam z lokalnych ubojni Termometr od was natomiast jest super. Teraz MirekTo stwierdzenie mówi wszystko na temat Twojej wiedzy na temat jelit. Fakt masz rację, Chińczycy potrafią podrabiać oryginalne świnie !! Najlepszy dowcip jaki ostatnio czytałem !!! Droga haniaf wiedz, że 99,9% jelit na światowym rynku to produkt chiński !!! Ale wiesz te chińskie podróbki świń są tak kiepskie, że wszyscy je używają. Zanim coś napiszesz to pomyśl. Czepiasz się biełej kiełbasy przy której przeważnie jelito idzie do śmietnika. Może mi jeszcze napiszesz, że nie da się ich użyć drugi raz !! Poczytaj, naucz się robić wyroby a dopiero potem szkaluj sprzedawcę !! Jeśli jeszcze nie rozumiesz co do Ciebie piszę to zapamiętaj, że świnia to nie plastikowa podróbka, tylko zwierzę, a tego jeszcze nikt nie podrobił !! koniec cytatu Cóż, pozostawiam to bez komentarza i liczę, że ci z pierwszego szeregu :grin: nie zafundują początkującym więcej tego typu atrakcji. Ale zawsze warto powalczyć o kulturę narodu.Pozdrawiam to forum i rozpływam się we mgle Może wrócę z kolejnym problemem kiełbasianym po kolejną porcję wspaniałych porad i drwin (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Nie chcę być niczyim adwokatem i Hani też nie będę.Czytając natomiast jej posta i podobne innych nowicjuszy to wczuwam się w temat jak bym to pytanie ja zadał.Ponieważ też jestem nowicjuszem choć wiekiem odbiegam w dal to często lubię poczytać choć praktycznych porad naszych stałych kolegów.Bardzo przydatne są z tego co widzę porady na tematy naszych wyrobów.Często czytam Jak koledzy z uporem maniaka tłumaczą nie rozumującemu jak dany przepis na wyrób czy temat nie wchodzi do głowy.A jednak tłumaczą im do skutku.Mnie natomiast chodzi o to iż forum czytamy wszyscy od maluczkiego do fachowca.Często boimy się zapytać aby nie otrzymać takiej jakby tu nazwać? odpowiedzi z lekką nie tolerancją.Może to źle określiłem ale też czuję takie lekkie zarozumialstwo, ale to tylko może tego nie czujących osób, kilku osób.Proszę Was o dalszą cierpliwość bo naprawdę Wasze uwagi są bardzo cenne i dla wielu jak widać przydatne.Tłumaczcie jak chłop krowie na rowie :lol: a my kiedyś dorośniemy w temacie i swoją wiedzę przekażemy następnym młokosom. Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Mam nadzieję, że Miro odpowiednio zakończył temat, gdyż to solidna firma.Co do drwin i "wspaniałych porad" udzielanych na tym forum głównie nowym naszym członkom, to chyba ma Pani "wyjątkowe szczęście", gdyż większość pytających jest usatysfakcjonowana wyjaśnieniami swych wątpliwości. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Z haniaf mam już wszystko wyjaśnione. Muszę się jednak odnieść co do zarzutów wobec mojej wypowiedzi. Faktycznie za dużo napisałem i w złym tonie, ale na swoją obronę napiszę, że pewnie bym tak nie zareagował gdyby nie ten wpis: Witam. Zrobiłam znowu białą kiełbaskę, wisiała na noc w lodówce do osadzenia, parzyłam w 70 stopniach i znowu guma. Wybrałam najdelikatniejsze jelitka, resztę zużyłam do kiszki ziemniacznanej. Jeżeli to kwestia kiepskich jelit a na to wygląda to mam prośbę o namiar na dobre (tu uśmiecham się też do pana Andrzeja z Pobiedzisk). Te ze sklepu Tomex są chńskie i tez gumowe - sprawdziłam. Czytają to forum moi potencjalni klienci, a z tej wypowiedzi jasno wynika, że jelita które oferuję są złe, a jak później się okazało nie była to wina jelit. Jednak stwierdzenie "złe jelita" poszło w świat i klient będzie omijał mnie z daleka. W kolejnym poście piszę: Serdecznie pozdrawiam i na przyszłość proszę, aby każdy kto ma pytania/wątpliwości zapytał a dopiero potem osądzał.I o to proszę kolejny raz. Wszystkich, których uraziłem swoją drwiącą wypowiedzią serdecznie przepraszam. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4504-jelita/page/3/#findComment-139639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.