chłop z warmii Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Grudnia 2010 terse,najprawdopodobnie przyczyną jest żle wygrzana wędzarnia i słabe osuszenie wędzonek. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-139079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Grudnia 2010 No i święta uwędzone Obrazek Obrazek Obrazek Bardzo ładne wędzonki, moje gratulacje :clap: :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-139113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Marca 2013 To będzie spory wykop ':) , Ale wiosna idzie i trzeba odśnieżyć Wielkanocne wędzonki Boczek w 2 odsłonach, pierś indyka, baleron, polędwica, i 3 mięśnie z szynki. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-278077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Marca 2013 Wielkanocne wędzonkiWyroby jak się patrzy,baleron super. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-278083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Marca 2013 , 3 mięśnie z szynkiDla mnie ten pierwszy :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-278105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Maja 2013 No i coś na majowy łykend Mięso z obróbki mięśni na wędzonki (szynka, karczek, polędwica, indyk - IIa) - 4,8 kg Słonina twarda - 0,5 kg Mięso ścięgniste 0,2 kg Sól peklowa -18g/kg Pieprz 2 g/kg Czosnek suszony 2 g/kg Majeranek 1 g/kg Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Maja 2013 RaV22, ładnie tylko brakuje mi musztardówki zamiast tej szklanki :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Maja 2013 Teraz musztard w takich szklankach już nie ma.... Szklanka po nutelce I jeszcze jedna majowa produkcja. Jako że po kiełbasie zostało trochę słoniny, przetopiłem na smalec z cebulą, czosnkiem i majerankiem. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Maja 2013 RaV22, :clap: :clap: :clap: wszystko super.. a dodam jeszcze, że zdjęcia boskie.. mają taki jakiś klimat danych lat i jeszcze na gazecie czytamy "Wyruszyć w czasie.." ..do tych pięknych lat.. hehe Teraz musztard w takich szklankach już nie ma....ja ciągle kupuję musztardy w 'szklaneczkach' a ostatnio nawet kufelkach które później zostają za darmo i są świetne.. moda chyba wraca Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 1 Maja 2013 Wyciągnąłem sprzęt z pawlacza i wracam do wyuczonego zawodu (fotograf) Muszę poszukać w innych sklepach... w tych, w których się zaopatruję musztarda jest jedynie w słoikach. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Maja 2013 Rafał w fajnych "musztardówkach" sprzedają Develey i Winarom A zdjęcie chłopie pełna profesja :clap: Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Maja 2013 RaV22, wyroby świetne, i te zdjęcia z gazetami mają swój urok Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Maja 2013 Wyciągnąłem sprzęt z pawlacza i wracam do wyuczonego zawodu (fotograf)piękny "coming out" :clap: i piękne zdjęcia :thumbsup: masz "reporterskie" oko i opanowanie warsztatu, o jakim mogę tylko pomarzyć dasz się namówić na zwierzenia w naszym klubie? np. tematem może być: jak zrobiłem powyższe zdjęcia [ Dodano: Sro 01 Maj, 2013 18:06 ]łał! nawet dobór gazet nie jest przypadkowy! tytuł artykułu, jeślii dobrze odczytuję: Grillowanie jest pierwotnym rytuałem kuchennym :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Maja 2013 Wyciągnąłem sprzęt z pawlacza i wracam do wyuczonego zawodu (fotograf)piękny "coming out" :clap: i piękne zdjęcia :thumbsup: masz "reporterskie" oko i opanowanie warsztatu, o jakim mogę tylko pomarzyć dasz się namówić na zwierzenia w naszym klubie? np. tematem może być: jak zrobiłem powyższe zdjęcia [ Dodano: Sro 01 Maj, 2013 18:06 ]łał! nawet dobór gazet nie jest przypadkowy! tytuł artykułu, jeślii dobrze odczytuję: Grillowanie jest pierwotnym rytuałem kuchennym :grin:Masz rację dobór gazet nie jest przypadkowy Przypatrz się jeszcze czyja czupryna wygląda z za kiełbasy Tu lepsze ujęcie Dla mnie zdjęcia są za jasne i brakuje ogórka :thumbsup: :lol:Taka stylizacja. Ogórek był jeden i się nie komponował Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Maja 2013 Przypatrz się jeszcze czyja czupryna wygląda z za kiełbasyOlek? [ Dodano: Sro 01 Maj, 2013 18:56 ]Tu lepsze ujęciefakt, butelka przewrócona i pusta, a kiełbasa nie ruszona - jak masz jakiś problem to mogę podjechać i pomóc w konsumpcji :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 1 Maja 2013 Przypatrz się jeszcze czyja czupryna wygląda z za kiełbasyOlek? Rewolucyjna restauratorka [ Dodano: Sro 01 Maj, 2013 18:56 ]Tu lepsze ujęciefakt, butelka przewrócona i pusta, a kiełbasa nie ruszona - jak masz jakiś problem to mogę podjechać i pomóc w konsumpcji :grin:W butelce jeszcze połowa księżycówki z nad Biebrzy. Zapraszam Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 1 Maja 2013 kiełbaska na oko wydaje się taka krucha, pykająca przy łamaniu [ Dodano: Sro 01 Maj, 2013 19:10 ]Rewolucyjna restauratorkaaaa jest małpiszon, tfu tfu :devil: ja patrzyłem bardziej w prawo, koło chlebka Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-283170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 22 Maja 2013 Wszyscy robią parówki, to i ja zrobiłem. Niestety okazało się że lejek jest za duży na osłonki celulozowe, zrobiłem więc w jelicie wieprzowym 26-30. Z musztardą czy z keczupem? łopatka wieprzowa - 2,8 kg podgardle wieprzowe (po usunięciu gruczołów) - 2,4 kg wołowina kl II - 0,6 kg woda z lodem - 1,8 l sól peklowa - 10 g/kg sól - 9 g/kg pieprz - 3 g/kg papryka słodka - 2,5 g/kg gałka muszkatołowa - 0,6 g/kg czosnek granulowany - 1 g/kg ziele angielskie - 0,4 g/kg Kutrowałem, w robocie kuchennym, w porcjach po ok 1 kg dodając wodę z kruszonym lodem. Temperatura po kutrowaniu 9-11°C. Nie ma podcieków, konsystencja dość zwarta, ale nie twarda. Dobre zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu. Arek - dzięki za rady Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-285620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 22 Maja 2013 Mogłeś trochę dać więcej ścięgnistego, ale jak piszesz ,że dobre to dobre. :grin: :clap:I gdzie Ty takie "paróweczki" potem zrobisz ? :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-285623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 22 Maja 2013 Wezmę generator, a wędzić można w kartonie Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-285633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 22 Maja 2013 Skoro jest Jing-Jang to muszą być pyszne i zdrowotnościowe;) Co do poprzednich zdjęć, to jadłem już tak dawno temu na gazetach u Rusków. Jeden talerz jajecznicy, jeden talerz z chlebem, jeden widelec, jeden kieliszek i.... mnóstwo butelek z gorzałką. Ruskie to potrafią.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-285634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 24 Maja 2013 opatka wieprzowa - 2,8 kg podgardle wieprzowe (po usunięciu gruczołów) - 2,4 kg wołowina kl II - 0,6 kg woda z lodem - 1,8 lIMO za dużo wody dałeś (30%); widoczne jest to na przekroju . Szczególnie do powyższego składu, wystarczyło by 20%. Prawidłowa parówka to emulsja, o strukturze przypominającej włókna. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-285959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 25 Maja 2013 Pierwsze koty za płoty Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-286017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 5 Listopada 2013 Parówkowym skrytożercom mówimy SMACZNEGO! Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-311080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 6 Listopada 2013 Ooo śliczne te paróweczki,a wedzonki z pierwszej strony- mistrzostwo świata !!!Pozdrawiam Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4636-zadyma-rav-a/page/2/#findComment-311116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.