arkadiusz Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 26 Lipca 2010 Może ta dawka byłaby odpowiednia ,ale nie przy tych upałach,może zimą.Jak masz morską to jeszcze lepiej,ale nie dawaj peksoli bo jest niepotrzebna.Robię tą polędwicę na bieżąco i dopracowałem sie tej dawki/50g/kg/ metodą prób i błędow i nie mam problemów. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-118508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 26 Lipca 2010 Potwierdzam to co Andy pisze. Ja te mięsa zasypuję solą, i to nie tylko schab a i karczek oraz to co mam pod ręką i na co mam ochotę. Taki wyrób jest baardzo słony i twardy jak kamień (jak długo leży). W zasadzie to jak czipsy trzeba kroić. Taki kawalątek żuję z wielką przyjemnością, a inni z moich nie ruszą! i to jest dobre! tylko dla mnie ta przyjemność, nie zniknie bez mojej wiedzy z lodówki Zawsze chciałem wiedzieć jak takie coś się robi? Lat temu dużo do tyłu jak byłem w armii, kolega z okolic Białegostoku dostał od rodziców kawał takiego mięsa tak twardego, że mieliśmy problem z podzieleniem. Było jak liofilizowane, żuło się kawałek z przyjemnością bardzo długo a było też słone. Nie mylić tego schabu z mięsem suszonym, to dwa inne wyroby. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-118509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 26 Lipca 2010 Podejście nr. 2 :devil: Na zdjęciu może tego nie widać, ale soli morskiej jest mnóstwo, obtoczyłem z każdej strony tak jakby panierowanie, w soli morskiej, mielonej kolendrze i czosnku i troszkę ugniotłem :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-118518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 26 Lipca 2010 Powodzenie.Trzymaj się przepisu i będzie ok.Trzymam kciuki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-118519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 26 Lipca 2010 Trzymam kciuki.Dzięki bardzo :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-118520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 26 Lipca 2010 No, jeszcze nie słyszałam o składaniu jajek przez sterylne steki Jajka przed opuszczeniem fermy są dezynfekowane, niezależnie czy to konsumpcyjne czy zarodowe. :wink: Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-118523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Dziś wieczorem kończę drugi etap schabu a'la... i do lodówki :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zbój Madej, Zawsze po Twoich postach głodny chodzę. :thumbsup: Może wysyłkową firmę otworzysz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Może wysyłkową firmę otworzysz !!!Pomysł wart pomyślunku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Dziś wieczorem kończę drugi etap schabu a'la... i do lodówki Rozumiem ,że wszystko w porządku pieski nie pojedzą :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Rozumiem ,że wszystko w porządku pieski nie pojedzą :grin:Qrcze, tym razem mam nadzieję, że będą głodne :grin: Pleśni na razie niet. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 W lodówce może pojawić się biały nalot,ale to normalne.Nie odwijaj z pończochy czekaj do końca. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 W lodówce może pojawić się biały nalot,ale to normalne.Nie odwijaj z pończochy czekaj do końca.Tym razem tak zrobię :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tym razem tak zrobię :smile:Odczekaj bo warto. Im dłużej tym lepszy smak, ale dla wybranych. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Fakt, im dłużej poleży tym smaczniejsza, teraz robię na przemian jedna się kończy druga zaczyna Do piwka rewelacja, lepsze niż chipsy. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Im dłużej tym lepszy smak, ale dla wybranych.Fakt, im dłużej poleży tym smaczniejsza,Najdalej w przyszłą Sobotę trzeba będzie już kroić(jak znowu co się nie przydarzy) bo będą goście :smile: Na forum wyczytałem, że oprócz schabu jeszcze suszycie karkówkę, czy jeszcze jakieś inne pojedyncze elementy z półblondynki nadają się do suszenia?? :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Właściwie,to wydaje mi się, że polędwica :shock: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Właściwie,to wydaje mi się, że polędwica :shock:Polędwica a'la parmeńska jest właśnie ze schabu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Można szynkę można i karczek jak ktoś lubi tłuściejsze. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Polędwica a'la parmeńska jest właśnie ze schabuze schabu b/k :grin: Dokładnie rzecz biorąc mięska się nie suszy lecz dojrzewa. Suszone mięso to już jest inna kategoria, nie mniej ciekawa :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Można szynkę można i karczek jak ktoś lubi tłuściejsze.Dzięki :smile: ze schabu b/k :grin: Dokładnie rzecz biorąc mięska się nie suszy lecz dojrzewa. Suszone mięso to już jest inna kategoria, nie mniej ciekawa :grin: :blush: Sorki mój błąd :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witam ! Polędwiczka suszona ala'parmeńska po 2 miesiącach dojrzewania w lodówce - zaznaczam że jeszcze nie ''chipsy'' :grin: Pozdrawiam Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Bardzo ładny wyrób :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 I o to chodzi. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-119884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Chyba z solą przesadziłem, ale ogólnie jestem zadowolony :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/30/#findComment-120119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.