zwierzak Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 13 Lutego 2011 wiszą następne:) :lol: Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-146576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 13 Lutego 2011 W kuchni Cytuj zwierzak myśleć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-146594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 13 Lutego 2011 To moja pierwsza polędwica, na próbę bo nie wiem jak to z nią bedzie... 3 dzień I etapu... Zastanawia mnie tylko wyciek a raczej jego brak... tzn po jednym dniu było trochę "soków", które odlałem, a teraz juz nic, czy to prawidłowy objaw? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-146605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zastanawia mnie tylko wyciek a raczej jego brak... tzn po jednym dniu było trochę "soków", które odlałem, a teraz juz nic, czy to prawidłowy objaw? Jak najbardziej prawidłowy :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-146607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zawsze lepiej bez. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-146608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 17 Lutego 2011 Witajcie, moja poledwica przeszła I fazę "lodówkową" i musze ja wrzucic w skarpete I małe pytanie, bo robie pierwszy raz... czy ja po wyjeciu z garnka a przed zawijaniem jeszcze osuszyć papierowym recznikiem ??? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 17 Lutego 2011 czy ja po wyjeciu z garnka a przed zawijaniem jeszcze osuszyć papierowym recznikiem ???Nie, wkładaj w podkolanówkę, sznuruj i na wieszak w przewiewne miejsce :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 17 Lutego 2011 sznuruj i na wieszak w przewiewne miejsce Ja jak pokomen tzn.Pokemon, kupiłem dziś rajstopy damskie z elastilu z małym klinem, jaka temperatura osuszania, bo czytałem że w kuchni, nie skwaśnieje? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 17 Lutego 2011 jaka temperatura osuszania, bo czytałem że w kuchni, nie skwaśnieje?Witam! Moja polędwiczka już wisi od wczoraj ! Ponoć ma być 15*C. pozdrawiam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 17 Lutego 2011 jaka temperatura osuszania, bo czytałem że w kuchni, nie skwaśnieje? Gdzieś na początku tematu, pierwsze kilka stron, Kempes pisał, że zalecana temp., jeżeli dobrze pamiętam, jest 5-15stC. Zależy też ile soli :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 19 Lutego 2011 I etap 2011-01-04 II etap 2011-01-12 III etapu nie było, spiżarnia,w której wisiały jest na tyle dobra, że nie było potrzeby dawać do lodówki, wyszło takie: Jeden cały baleronik a'la... jedzie jutro do Wrocka, z drugiego pół dałem siostrze, 10 plasterków dziewczynom do mięsnego na spróbowanie i zostało mi jakieś 30-40 dag w lodówce I "machnąłem" jeszcze kawałek 1.65kg, zamiast kolendry nakręciłem czarnego pieprzu, na Wielkanoc będzie :grin: Na Wtorek zamówiłem dwie szyneczki z czterogłowego, też na parmeńskie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 19 Lutego 2011 jakieś 30-40 dag w lodówce :thumbsup: Tak u nas też szybko się utlenia, ja sam kolendry do tego produktu nie używam. Wyróby mistrzowski :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 19 Lutego 2011 ja sam kolendry do tego produktu nie używam.Kolendrę dwa razy dawałem, capi skarpetą, ale tylko jak cały kawałek poniuchasz, po pokrojeniu w plasterki zapach jest taki jaki powinien :thumbsup: Z dodatkiem czarnego pieprzu robię pierwszy raz :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 19 Lutego 2011 10 plasterków dziewczynom do mięsnego na spróbowanieNosisz drewno do lasu :wink: ale masz rację - niech spróbują coś dobrego :grin: to i przy następnym zakupie "ochłap" będzie ładniejszy, odłożony spod lady. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 19 Lutego 2011 czarnego pieprzuZ czarnym pieprzem trzeba dać pozur, bo jest fermentowany i co zatym idzie. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 19 Lutego 2011 III etapu nie było, spiżarnia,w której wisiały jest na tyle dobra, że nie było potrzeby dawać do lodówki, wyszło takie:mmmmmmm karczunio pysio-miodzio,możesz zrobić z czosnkiem też super :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 19 Lutego 2011 możesz zrobić z czosnkiem też superCzosnek daję zawsze :smile: Do wyciśniętego czosnku dodaję łyżeczkę może więcej p/sol, mieszam razem i rozsmarowuję na mięsie, następnie jakaś przyprawa i panieruję w soli gruboziarnistej morskiej :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 19 Lutego 2011 Jeden cały baleronik a'la... jedzie jutro do Wrocka, z drugiego pół dałem siostrze, 10 plasterków dziewczynom do mięsnego na spróbowanie i zostało mi jakieś 30-40 dag w lodówce Zbójaszku a dla mnie ta reszta... w końcu też jestem Twoją siostrą :grin: Rarytas , którego jeszcze nie robiłam :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zbójaszku a dla mnie ta reszta... w końcu też jestem Twoją siostrą :grin:Mail'em coś może podeślę :lol: Rarytas , którego jeszcze nie robiłam :thumbsup: :clap:Warto zrobić, naprawdę Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 21 Lutego 2011 Czy ktoś z Was robił może boczek a'la parmeński?? :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 21 Lutego 2011 boczek a'la parmeński??czyli Panzetta :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podlasiak Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 21 Lutego 2011 Czy ktoś z Was robił może boczek a'la parmeński?? Robiłem - wszystkim smakował. Ale musi być dość chudy. :thumbsup: Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 21 Lutego 2011 Czy ktoś z Was robił może boczek a'la parmeński?? :grin:Ja w trakcie jestem. Robię boczek Pancetta Naturale Rotolo. Drugi tydzień dojrzewa. Relację zamieszczę po próbie smakowej. a Twój karczek to Coppa Stagionata :clap: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-147992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 21 Lutego 2011 Robię boczek Pancetta Naturale Rotolo Ja te robie takie podobne, ale kombinowane dojrzewanie i dowędzanie na zimno pdobnie jak u kindziuka. Tu po obciekaniu i przepalaniu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=177773#177773 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-148049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 21 Lutego 2011 Jutro kupuje boczek,Mam nowy pomysł :grin: zobaczymy co wyjdzie. :grin: zamówiłem z żebrami i bez :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/41/#findComment-148054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.