Grzewlod Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2301 Opublikowano 13 Listopada 2022 Nooo, i eksperyment uległ pewnej modyfikacji, Zwrot akcji . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-797005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2302 Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) Zwrot akcji . Taka mała odmiana Grzegorzu, "droga trochę wyboista, ważne że kierunek słuszny" . Edytowane 13 Listopada 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-797020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2303 Opublikowano 20 Listopada 2022 Nie mogąc się doczekać smaku wykonania leżakujących wędlin, na prośbę lepszej połowy, komisyjnie zostały one otworzone. Zapach niepowtarzalny, brak porównania z czymkolwiek, brak punktu odniesienia. Na wspomnienie ślinka mi już cieknie . Mięciutkie, zwarte, smaczniutkie. jednym słowem- pychotka. Żona upiekła chlebek na zakwasie z siemieniem i słonecznikiem. Zestaw wędlin i pieczywka doborowy. Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-798355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2304 Opublikowano 20 Listopada 2022 "Malyna" panie taki zestaw, co tu gadać po próżnicy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-798366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2305 Opublikowano 20 Listopada 2022 Mięciutkie, zwarte, smaczniutkie. jednym słowem- pychotka. A jakbyś miał wybrać, to która wędlina z tych trzech według ciebie wyszła najlepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-798371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2306 Opublikowano 20 Listopada 2022 (edytowane) A jakbyś miał wybrać, to która wędlina z tych trzech według ciebie wyszła najlepiej . Według mnie, a smaki są przecież różne, karkówka leży mi najbardziej.Żonie smakuje polędwica, natomiast mama preferuje boczek Edytowane 20 Listopada 2022 przez Romeciarz Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-798375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2307 Opublikowano 26 Listopada 2022 Romeciarz dobrze mówi karkówka a,la "COPPA" z chlebkiem własnego wypieku, i masełkiem własnej roboty ze śmietanki 40%, to prawdziwa uczta dla podniebienia i wzroku . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-799412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2308 Opublikowano 26 Listopada 2022 Wędliny dojrzewające z Bałkanów mają specyficzny smak, gdyż proces dojrzewania odbywa się w temp. około 20 C ( nie wszystkie fazy). Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-799479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2309 Opublikowano 26 Listopada 2022 Wędliny dojrzewające z Bałkanów mają specyficzny smak Nazwałabym to smakiem "leko podjełczałego tłuszczu" Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-799483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2310 Opublikowano 26 Listopada 2022 Ta z "Bałkanów" jeszcze leży w lodówce i dojrzewa w otoczce z przypraw do "Basturmy", a ta na fotce w poprzednim poście, to jest mój własny wyrób o którym pisałem wcześniej, i jest tak jak pisał "Mistrz Grzegorz", czym dłużej leży, tym lepiej smakuje . Plasterki krojone cieniuśko niczym bibułka, co widać na fotce, obecny smak jest naprawdę wspaniały. Po niedzieli będę robił degustację tej "Bałkańskiej" z LIDL-a, ale w otoczce przypraw do "Basturmy" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-799485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #2311 Opublikowano 26 Listopada 2022 Wędliny dojrzewające z Bałkanów mają specyficzny smak Nazwałabym to smakiem "lekko podjełczałego tłuszczu" Tak jak pisze EAnna, tak to dokładnie smakowało. Dla tego właśnie "dziadostwo" wymoczyłem, osuszyłem, i "okleiłem" masą wykonaną z przypraw wg. przepisu kol. Blackbulla i receptury "Dziadka Erwanda z Armenii" którą przedstawił nam na Forum . Degustacja będzie po niedzieli . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-799491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubaff Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #2312 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Z góry przepraszam pytanie ale gdzie jest przepis na który się tutaj powołujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/93/#findComment-855724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.