eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Halusia narobilas mi smaku tym pasztetem , ale tylko ja go jem ,a porcja jest dosc duza , jak dlugo wytrzyma w zamrarzalce? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Halusia narobilas mi smaku tym pasztetem , ale tylko ja go jem ,a porcja jest dosc duza , jak dlugo wytrzyma w zamrarzalce? Eli zawsze byłam przekonana że pasztet nie nadaje się do mrożenia..ale ja nigdy nie robię z jednej porcji, więc zawsze rozdawałam.Jeśli teraz mam nadmiar mrożę i po rozmrożeniu nie odczuwam zmiany smaku.Śmiało możesz pokroić na małe porcje i zamrozić. Po wyjęciu z zamrażarki pozostaw w lodówce do wolnego rozmrażania.Myślę że długo nie będzie siedział w zamrażarce bo na prawdę jest pyszny Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dzieki halusia , na pewno go zrobie , jezeli mozna zamrozic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 19 Stycznia 2014 po rozmrożeniu nie odczuwam zmiany smaku. Mogę to z czystym sumieniem potwierdzić że ja też zamroziłem kilka opakować i po rozmrożeniu nie było zmiany smaku i konsystencji . Nadmienię tylko że pasztet był zamrożony nie dłużej niż miesiąc do -25stC Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 20 Stycznia 2014 OK dzieki , andrzej k, beda 3 dni deszczu to musze sie wziasc za pieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Już się szykuj, bo deszcz nadchodzi. A u nas śnieg i mróz. Ela ja też zawsze robię z ok. 10 kilo i wszystko mrożę . Potem rozmrażam powolutku w lodówce. Nie stwierdziłem jak do tej pory zmiany smaku. Polecam taką formę produkcji 5-10 kg bo na mniej to nie opłaca się babrać. Więcej jest mycia garów i sprzątania. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witaj Elu! Ja też jak Jagra robię większą ilość pasztetu wkładam do keksówek silikonowych mrożę przekładam do torebek do mrożeniai przechowuję w zamrażarce. Jak jest zapotrzebowanie na pasztet wyjmuję przekładam do keksówki rozmraża się w lodówce powoli, do piekarnika i pasztet jak byś wczoraj robiła Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Jagra , jezeli zrobie taka duza porcje to bede musiala go jesc przez caly rok Dzieki maria s ,dobrze wiedziec ze mozna go tak odgrzac i jest jak swiezy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dzieki maria s ,dobrze wiedziec ze mozna go tak odgrzac i jest jak swiezy Elu po rozmrożeniu trzeba go upiec gdyż ja mroże pasztet niepieczony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 22 Stycznia 2014 ja mroże pasztet niepieczony Maryś, dla mnie to ciekawostka czy taki pasztet niepieczony mrożony po upieczeniu dobrze w środku będzie związany?? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak Wojtku jak najbardziej .Rozmrażamy b wolno pieczemy tak jak w przepisie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak Wojtku jak najbardziej .Rozmrażamy b wolno pieczemy tak jak w przepisie i jest ok Dzięki Maryś dzięki :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dieki Marysiu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Halusiu-dzisiaj postanowiłam wykonać pasztet według Twojego przepisu.Zrobiłam podwójną porcję.Większą część zapakowałam do keksówki i piekę pierwsze 30 min w temp 200 stopni i kolejne 30 min.w temp.180 stopni.http://vpx.pl/i/2014/01/22/1-DSCF0002.jpg Pozostałą część zapakowałam do słoików 0,375ml i tu zaczynają się schody Nie wiem jak powinnam je pasteryzować(gotować) aby nie przedobrzyćPomożecie? http://vpx.pl/i/2014/01/22/2-DSCF0004-001.jpg Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Roma Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Myślę że tutaj coś konkretnego znajdziesz : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8477-konserwy-dziadka-w-slojach-pasteryzowane-sposobem-domowym/?hl=%2Bkonserwy+%2Bdziadka Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dziękuję Andrzeju,znalazłam jeszcze tutajhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/278-konserwa-turystyczna-ala-dziadek-w-szynkowarze-typu-st/page-2?hl=tyndalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-328705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 16 Marca 2014 Dostałem od szwagra rocznego koguta, do pieczenia trochę za stary. Przeglądając forum pomyślałem nad zrobieniem pasztetu z tego kuraka.Czy Waszym zdaniem dobry to pomysł ??Jeśli tak to jakie przyjąć proporcje do innych składników ?? Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-341015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 16 Marca 2014 boob na pierwszej stronie masz dokładnie podane proporcje wagowe.Podstawisz wagę i po kłopocie. Nie rozumiem w czym problem ? Najpierw gotuj kuraka z podrobami (bez wątróbki) i warzywami - będziesz miał fajny rosołek a wątróbkę osobno w nowej wodzie i ją wylej.Rosołek masz na obiad a kuraka do pasztetu i to wszystko co można podpowiedzieć Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-341019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 16 Marca 2014 Czy Waszym zdaniem dobry to pomysł ?? Jeśli tak to jakie przyjąć proporcje do innych składników ?? Myślę że kogut się nada Co do proporcji to dałabym 50% tłustego... czyli podgarla, a pozostałe to 20% wątróbki drobiowej i 30% koguta . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-341020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 16 Marca 2014 Przeczytałem cały temat i stąd moje pytanie, na pierwszej stronie jest mowa o piersiach z kurczaka, a ja zapytałem czy można przeznaczyć.Dziękuję za podpowiedzi Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-341030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacakam Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 26 Marca 2014 Robię już kolejny raz ten pasztecik i ciągle uśmiech na twarzy. Dzięki wielkie za przepis. Jest pyszny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-342775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 26 Marca 2014 Robię już kolejny raz ten pasztecik i ciągle uśmiech na twarzy. Dzięki wielkie za przepis. Jest pyszny. Mnie również cieszy że przepis na pasztet ma takie '' wzięcie'' Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-342793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 28 Marca 2014 Ja dzisiaj też zrobiłem pasztet. Lekka modyfikacja: bez grzybów.Teraz chłodzą się,a jutro degustacja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-343201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 29 Marca 2014 Ja dzisiaj też zrobiłem pasztet. Lekka modyfikacja: bez grzybów. Jojo ładne te Twoje pasztety Co do dodatkowych składników to rzecz gustu... najważniejsza jest podstawowa baza.Grzybki, żurawina , papryka ... itp czy inne dodatki to jest indywidualna decyzja... najważniejsze żeby pasztet smakował Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-343229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 29 Marca 2014 Halusia wieczorem będę próbował. A co do dodatków to 3 są naturalne a dwa zrobiłem z zielonym pieprzem. Pieprzu dałem "na oko" bo pierwszy raz robię jakąś wędlinę z takim dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/7/#findComment-343263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.