Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

pytam bo z suszonej jeszcze nie robiłem, ale dobrze wiedzieć ,idzie powoli sezon grillowy więc trza wziąść się do roboty i wydreptać jakieś 30 kg kaszanki :thumbsup:

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-274971
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Mi wydaje się ze jest niewielka różnica w kolorze i chyba wyczuwam nieco inny smak - możliwe że to tylko sugestia ale ...

 

niemniej dla większości nie ma absolutnie żadnej różnicy

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-274993
Udostępnij na innych stronach

Mi wydaje się ze jest niewielka różnica w kolorze i chyba wyczuwam nieco inny smak

Kolor to można dopracować,ale smak jak dla mnie też jest inny tzn. świeża ma lepszy.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-274998
Udostępnij na innych stronach

Mi wydaje się ze jest niewielka różnica w kolorze i chyba wyczuwam nieco inny smak

A po czym tak sądzisz bo jak po spółdzielczej to pamiętasz ,że to była półkrwi. :grin:.

Ja różnicy nie wyczuwam choć wolę białą.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-275032
Udostępnij na innych stronach

Ze świeżą krwią będziesz miał problem.

Kup sobie krew w proszku i problem masz z głowy.

Wiem, napiszesz, że to nie to samo co świeża, ale ...... polecam. :grin:

Wręcz przeciwnie!!! Tyl co kupiłem u Ciebie szanowny Miro kały kilogram suszonej krwi - już jest u mnie . Miałem jednak nadzieję na oryginał, niemniej jednak na Święta zjem własną kaszankę - bez względu jaka wyjdzie :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-275042
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jak długo można przechowywać zamrożoną krew :question:

 

Nie wiem czy to jest zgodne z Polską Normą . Ja w zamrażarce przy -24 stopnie mam .

 

nawet do roku .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/502-krew-do-kaszanki/page/4/#findComment-280568
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.