kertoipg Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam.Biorę się za salceson, ale zgłupiałem od przepisów w necie. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zrób ten z Akademii Dziadka - tylko na poczatek nic nie kombinuj. Trzymaj się przepisu.http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189I tutaj trochę wypróbowanych przepisów: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=40 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zrób ten z Akademii Dziadka - tylko na poczatek nic nie kombinuj. Trzymaj się przepisu. http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189 I tutaj trochę wypróbowanych przepisów: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=40Dzięki za pomoc. [ Dodano: Sob 15 Sty, 2011 00:09 ] Czy skórę z łba też kroję do salcesonu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Stycznia 2011 y skórę z łba też kroję do salcesonu? Oczywiście ,że tak.Wszystko prócz kości. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Tylko ją "ogol" lub opal, by nie było ewentualnie kłopotu z pozostałą sierścią. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Stycznia 2011 W jaki sposób mam peklować mięso i skórki. Ile czego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Stycznia 2011 solanka- 1kg soli -10 l wody,temp 4-6stopni, a skórki też można... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Czy zwykła sól czy peklosól? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Stycznia 2011 kertoipg, to zależy jaki chcesz mieć później w przekroju /szary czy z wybarwionym mięsem/. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Stycznia 2011 peklosoli, szary jest do d-py. jakoś słaby jestem... :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Na pewno kolorowy i smaczny. :thumbsup:Jeszcze jedno co to jest Maska i co robię z ryjem / nochalem /? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Maska to zdjęta skóra z głowy, a nochal jest właśnie w masce :lol: i gotujemy, uważaj na cienkie chrząstki w nochalu :lol: Podstawa to porządne wyczyszczenie maski ze szczeciny, wykrojony dokładnie środek ucha wewnętrznego,sprawdzenie czy nie ma przypadkiem oka, rzęsy wycinamy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-141882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Stycznia 2011 masz coś przeciwko przedwojennemu salcesonowi Mój dziadek przed wojną używał saletry, przed pierwszą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-142059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Dziadek używał dlatego saletry,bo nie było wtedy peklosolu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-142069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Dziadek używał dlatego saletry,bo nie było wtedy peklosolu Ja też używam często saletry, by się dobrze zakonserwować. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-142085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udało się !!! :lol: Dzięki za pomoc - brać jest zajeb.......a! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Moje dzieło :blush: Jak wstawić fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 25 Stycznia 2011 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=764&highlight=fotosikproszę cię bardzo , tylko pamiętaj zdjęcia muszą mieć odpowiednią wielkość , czyli musisz je zmniejszyć na komputerze . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Takie fotki pięknego i pysznego salcesonu przesłał mi kolega kertoipg, Pozwalam je sobie wkleić na forum . Dzieło kolegi kertoipg, :clap: :clap: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kertoipg Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Moje dzieło :blush: podaj adres, gdzie można skosztować Twój salceson? W Wawie na Powiślu :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 26 Stycznia 2011 No to masz smakosza. Wszystkiego nie wystawiaj. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-143536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 4 Lutego 2011 Pomocy. Kupiłem głowy , serca i ozory wieprzowe . Mam też wątrobę , czy nie zepsuję salcesonu białego dodając ją . Co radzicie.? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Lutego 2011 Henio ja radzę wątrobę zjedz smażoną z cebulką. :thumbsup: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Lutego 2011 Jak chcesz z wątróbką to zrób Brunszwicki.Biały z wątrobą nie pasi Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Lutego 2011 czy nie zepsuję salcesonu białego dodając ją . Nie zepsujesz , jednak ja bym nie dawał . Do czarnego czasami trochę dodaję . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5037-m%C3%B3j-pierwszy-salceson/#findComment-145028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.