SIVON Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #851 Opublikowano 10 Października 2014 Witam, dziś odwiedziłem ubojnię w brzezinie pod Brzegiem Opolskim, wcześniej dzwoniłem i pytałem o cenę i przez telefon uzyskałem informację 6,20 za kg.Przyjechałem, zostałem zaproszony do chłodni gdzie wisiały półtusze i można było sobie wybrać, wybrałem ze świnki co ważyła 130kg, zapytałem o cenę i uzyskałem informację że 450zł za półtuszę z rozbiorem.Okazało się, że jest to cena żywca czyli 900zł za 130kg wychodzi 6,92zł/kg z rozbiorem. Więc realna cena za półtusze wynosi około 8,5zł/kg.Dobrze, że sam właściciel to taki sam gaduła jak ja, pozwolił mi samemu rozebrać półtusze na jego stołach i jego sprzęcie. Dodatkowo wyżebrałem parę kilo wątroby wp, ponad kilogram nerek, 8 ozorów, 6 uszek do salcesonu, sporo skórek wp oraz żołądek wp zasolony. Zwiedziłem jego zakład i zobaczyłem wszystkie maszyny, pozaglądałem do wielkiej wędzarni i pokosztowałem na miejscu jego wyrobów. Dostałem też na śniadanie kaszankę oraz kiełbasę prosto z wędzarni. Ogólnie czułem się tam jak małe dziecko w sklepie ze słodyczami:). Dalsza relacja w moim wątku. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-376248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #852 Opublikowano 10 Października 2014 Dodatkowo wyżebrałem parę kilo wątroby wp, ponad kilogram nerek, 8 ozorów, 6 uszek do salcesonu, sporo skórek wp oraz żołądek wp zasolony.Szczęściarz Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-376254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #853 Opublikowano 11 Października 2014 A jakie ceny w Balinie ? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-376418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #854 Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) A jakie ceny w Balinie ?7.80 zł za kg. półtuszy na dzień dzisiejszy, a krew też można załatwić jeżeli potrzebujesz do kaszanki. Edytowane 13 Października 2014 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-376760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #855 Opublikowano 13 Października 2014 Od dawna w Makro widywałem łopatkę DC i cyferki, karkówkę DK, ale że pochodzenie z Niemiec, to jako patriota nie brałem, pomimo, że taniej. Ale dziś zobaczyłem pochodzące z Polski, schab b/k DC 1606, Łopatka DC 1313, karkówka DK 1327, są sporo tańsze od innych. Zapytałem pana z obsługi i powiedział, że to "duńska obróbka", czyli np. przy polędwicy jest cały warkocz a nie część jak przy innych, na mizdrze jest jeszcze tłuszcz, a na innych droższych nie ma, są lepiej obrobione. Ktoś potwierdzi "duńską obróbkę"? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-376772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak56 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #856 Opublikowano 13 Października 2014 Tak to duńska obróbka.Ostatnio brałem szynkę która miała sporo zostawionego tłuszczyku na sobie.Po uwędzeniu super.Mi tam pasuje bo robiłem ostatnio "polędwicę" i mizdry i warkocza nie usuwałem.Polędwiczka wydawała się bardziej soczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-376845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #857 Opublikowano 22 Października 2014 8,5 zł chce kolega za półtuszę. Niby swojska ale coś od siebie na pewno dodaje.Przy dzisiejszych cenach mięsa wydaje mi się że nie warto. Za połówkę trzeba zapłacić ok 450 zł. Wiele mięsa z niej nie uzyskamy. Kawałek schabu, jedna szynka, łopatka a reszta to co najwyżej dodatki.Za tą cenę można mieć od 30 do nawet 40 kg czystego mięsa. Wydajność z półtuszy zapewni jest dużo mniejsza Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-378612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak56 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #858 Opublikowano 22 Października 2014 Od dawna w Makro widywałem łopatkę DC i cyferki, karkówkę DK, ale że pochodzenie z Niemiec, to jako patriota nie brałem, pomimo, że taniej. Ale dziś zobaczyłem pochodzące z Polski, schab b/k DC 1606, Łopatka DC 1313, karkówka DK 1327, są sporo tańsze od innych. Zapytałem pana z obsługi i powiedział, że to "duńska obróbka", czyli np. przy polędwicy jest cały warkocz a nie część jak przy innych, na mizdrze jest jeszcze tłuszcz, a na innych droższych nie ma, są lepiej obrobione. Ktoś potwierdzi "duńską obróbkę"?Dodam jeszcze że te cyferki za nazwą to numer art w sklepie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-378615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #859 Opublikowano 24 Października 2014 Dzisiejsze ceny (brutto), hurtownia Nowy Targ : 1. Boczek - 11,45 zł / kg2. Karczek - 11,853. Schab b/k - 14,074. Szynka kulka - 14,605. Słonina ( grubości pół palca ) - 5,046. Golonka tył 9,44 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-378968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #860 Opublikowano 24 Października 2014 To może i ja podam ceny mięsa dla BiS z UK Ceny u rzeźnika z ostatnich dwóch tygodni.Przednia ćwiartka (łopatka, karkówka, golonka, noga, kawałek podgardla) - £3.50Tylna ćwiartka (szynka, biodrówka, golonka, noga, kawałek pachwiny) - £3.80Schab bez kości/polędwica (z warkoczem i tłuszczem około schabowym, nie wiem jak się to nazywa :P, bez skóry) - £4.50 mięso z jelenia krojone (diced venison)- £11.00poledwica wołowa (beef fillet) - £18.00 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-379032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #861 Opublikowano 26 Października 2014 To może i ja podam ceny mięsa dla BiS z UK Ceny u rzeźnika z ostatnich dwóch tygodni.Przednia ćwiartka (łopatka, karkówka, golonka, noga, kawałek podgardla) - £3.50Tylna ćwiartka (szynka, biodrówka, golonka, noga, kawałek pachwiny) - £3.80Schab bez kości/polędwica (z warkoczem i tłuszczem około schabowym, nie wiem jak się to nazywa :P, bez skóry) - £4.50 mięso z jelenia krojone (diced venison)- £11.00poledwica wołowa (beef fillet) - £18.00 Jak na warunki zarobkowe to ceny bardzo tanie.Ile u was kosztuje kiełbasa i szynka ? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-379288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #862 Opublikowano 26 Października 2014 Cieżko tu znaleźć kiełbasy do jakich jesteśmy przyzwyczajeni w Polsce, Generalnie angielskie sausage to kiełbasy surowe, do smażenia na śniadania. Posiadają też kilka rodzajów szynek, z reguły parzonych, czasem też wedzonych i parzonych.Najtańsze wędliny typu szynka konserwowa, lub lancheonmeat zaczynają sie od ok £6.00 za kg. Szynki mogą kosztować od £8 do £30 funtów za kilogram. Parę tygodni temu w Tesco widziałem oryginalną szynkę parmeńska po £25 za kilogram, a obok "zwykłą" szynkę wędzoną i parzoną pod własną marką "Tesco finest" za £25.50 za kilogram Generalnie jakość wyrobów wędliniarskich jest wysokiej jakości. Najtańsze szynki konserwowe lub parówki mają powyżej 85% mięsa w składzie. W polskim sklepie polskie wyroby zaczynają się również od ok 6 za kilogram. A kabanosy "tarczyńskiego" kosztują ok £22 za kg. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-379344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #863 Opublikowano 3 Listopada 2014 W zeszłym tygodniu brałem w Lidlu paczkowaną szynkę , bez kości i odtłuszczoną po 11,00 pln.Wczoraj jak wędziłem wyroby słyszałem tą reklamę więc chyba przedłużyli promocję .Szynka bardzo przyzwoita zrobiłem suchej krakowskiej jest bez pudła .Wygląda na to że nie była szprycowana . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-381336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #864 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zakłady Miesne Mirex Mirex Sp.Jawna 08-300 Sokołów Podl. ul.Wesoła 9 firma.mirex@wp.pl www.zmmirex.pl CENY NETTO NA MIĘSO WIEPRZOWE Cennik 37 tydzień 2014 l.p Asortyment Cena 1 Półtusze wp kl.S 7,502 Półtusze wp kl. E 7,203 Przodek wp kl.E 7,504 Schab b/k 14,505 Schab z/k 12,006 Schab karkowy b/k 13,507 Schab karkowy b/k (extra) 13,998 Szynka b/k z golonka 11,909 Szynka extra (pieczeniowe) 13,5010 Szynka z/gol. I biodrowką 8,2011 Łopatka b/k 9,9012 Łopatka mielona 10,6013 Boczek b/k 11,5014 Boczek z/k 10,4915 Boczek b/k i skóry 11,9916 Żeberka pieczeniowe /mięsne/ 8,9917 Żeberka paski 13,8018 Żeberka schabowe 10,9019 Polędwiczki /całe/ 20,9920 Golonka zadnia 7,9021 Golonka przednia 6,9022 Golonka b/k 11,0023 Mięso II chuda 80/20 9,0024 Mięso II tłusta 60/40 5,8025 Mięso IV wp. 3,9026 Słonina 3,5027 Kości karkowe 1,5028 Skórki 1,6029 Głowy 1,6030 Podgardle z/s 3,4931 Podgardle b/s 3,9932 Wątroba wp. 3,0033 Ozory 10,9034 Serca 5,0035 Nerki 2,00 Kontakt: Paweł Skibniewski 509 703 202, 513 153 100 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-381504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #865 Opublikowano 4 Listopada 2014 Dodam co Paweł napisał , ze mają w ofercie również wołowinę i drób. Codziennie rano są w W-wie. Zamówiłem trochę mięsa , potem opiszę swoje wrażenia. Kura rosołowa, którą m.in zamówiłem brzmi dumnie, szkoda, że nie maja gęsi.Ceny są średnie. Jakość podobno wybitna.Kontakt 513 153 100 Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-381531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #866 Opublikowano 18 Listopada 2014 Hurtownia Nowy Targ. Ceny brutto. 1.Schab b/k - 14,07 / kg2.Boczek b/k - 11,453.Szynka kulka - 14,604.Łopatka b/k - 9,965.Karczek - 12,396.Polędwiczki wp.- 21,53 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-384113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #867 Opublikowano 18 Listopada 2014 Codziennie rano są w W-wie gdzie w Warszawie, i jaka jest minimalna ilośc zamówienia (kg.) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-384126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #868 Opublikowano 18 Listopada 2014 Codziennie rano są w W-wiegdzie w Warszawie, i jaka jest minimalna ilośc zamówienia (kg.) ??https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gielda-cen-miesa/?p=364110 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-384129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #869 Opublikowano 18 Listopada 2014 Osid, ja się umówiłem i mi podrzucili mięso do domu, fakt trochę tego było. Wieprzowina nie do końca ok, bo sporo skrzepłej krwi zostało po obróbce, II wołowa ok, antrykot miał być z rasy mięsnej, ale to tylko teoria, zamiast do smażenia, poszedł do do rosołu.II wieprzowa 80/20 b.ładna. Generalnie może być, choć szalu nie ma. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-384157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punias007 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #870 Opublikowano 24 Listopada 2014 Ja kupuje u mnie w Pruszkowie w sklepie firmowym Łukowa. Codziennie dostawy i tak naprawdę codziennie inne ceny: Dziś kupowałem Ćwiartki z kurczaka - 3,99Łopatka - 10,90Boczek z kością 11,90Słonina ładna gruba ok 3 cm - 5,50 Paragon z 17.11 Kurczak cały - 6,99Ćwiartki kurczaka 4,99Schab - 14,99Karkówka - 13,99 Generalnie mają dobre ceny i dobrą jakość. Więc może warto poszukać u siebie w okolicy takiego sklepu.Mają duży asortyment ale cen teraz nie pamiętam.Często kupuje także ogonki wieprzowe po chyba 4,30 czuwaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-385654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #871 Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Wieprzowina nie do końca ok, bo sporo skrzepłej krwi zostało po obróbce,U mnie aż tak nie było ale spoko, szlak przetarty. Wziąłem 4 skrzynie mięsa na próbę ( w tym jedna koleżanki z roboty), więc następnym razem będzie można mniejsze ilości kupować. Jedyny minus, któraś paniusia nie wiedzieć czemu, zamiast całej szynki z golonką i biodrówką dała mi wersję bez biodrówki, bez skóry i golonki . No i nie chwaląc się moja pierwsza szynka nie wglądała na taką roz....ciętą byle jak jak ta z ZM. Ale następnym razem dostanę rabat. m.in.: boczek bez kości ze skórą - 11,50II A po 9II B po 5,8głowy po 1,60polędwica 14,50polędwiczki 20,99karkówka bez kości 16,90żeberka mięsne po 9szynka miała być po 8,20 była po 11,90 Peklowanie jak, to mówi nasz jeden znany kolega, to proces i musi trwać, więc trwa. Chciałem "przodek" klasy E ale chwilowo nie było, mają mieć albo już mają "środki" w ofercie, chyba około 7/kg. Edytowane 24 Listopada 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-385670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #872 Opublikowano 25 Listopada 2014 Generalnie może być, choć szalu nie ma. dzięki, chyba jednak podlecę do ubojni u mnie na wiosce i wezmę coś na próbę od nich. Ja kupuje u mnie w Pruszkowie w sklepie firmowym Łukowa kolego daj adres tego sklepu, albo wytłumacz ziomkowi gdzie to ?? mieszkałem w Pruszkowie 30 lat, Lipowa, Ceglana i o gólnie okolice WKD,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-385696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #873 Opublikowano 25 Listopada 2014 Tak sobie czytam te ceny i wychodzi mi że na mazurach najdrożej, a zarobki najgorsze Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-385697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punias007 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #874 Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Ten sklep jest na ulicy Kościuszki.Na odcinku między Chopina a Daszyńskieko (lo zana)czuwaj Edytowane 25 Listopada 2014 przez Kruszynka uzdatnienie do czytania Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-385706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #875 Opublikowano 25 Listopada 2014 Ten sklem jest na ulicu Kościuszki.Na odcinku między Chopina a Daszyńskieko (lo zana) ok, dzięki, może kiedyś skorzystam, a na pewno podpowiem mamie gdzie może po mięsiwo latać z ojczulkiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/35/#findComment-385710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.