Pacan Wojciech Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 26 Października 2013 Nie robiłem nigdy kazanki i krupników osobiście , jednie asystowałem ,a le mój wuj twierdzi ,ze dodanie cebuli surowej powoduje ze kaszanka ma słodki smak i pweenie szybciej sie psuje.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-308983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 26 Października 2013 Witam."Nie robiłem nigdy kazanki i krupników osobiście". Powiedz nam więc Wojtku, co zrobiłeś osobiście. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 26 Października 2013 Nie robiłem nigdy kazanki i krupników osobiście , jednie asystowałem ,a le mój wuj twierdzi ,ze dodanie cebuli surowej powoduje ze kaszanka ma słodki smak i pweenie szybciej sie psuje.Pozdrawiam Ja np dodaję cebulę podsmażoną, ilość ogólnie niema zbytnio dla mnie znaczenia ale standardowo daję 1kg surowej (do podsmażenia) na 10 kg gotowego wyrobu. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Ja np dodaję cebulę podsmażoną, A ja suszoną ,ale następnom razom zrobię ze smażoną. Edytowane 26 Października 2013 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 26 Października 2013 ilość ogólnie niema zbytnio dla mnie znaczenia ale standardowo daję 1kg surowej (do podsmażenia) na 10 kg gotowego wyrobu. Widzę niezły standard - kilo cebuli na 10 kg wyrobu. Egipcjanie p.n.e na cebuli przeżyli wielki głód, który miał wtedy miejsce. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) No pacz pan odległość spora a smaki te same Coś poszło nie tak z cytowaniem odpowiadam Miśkkowi85 Edytowane 26 Października 2013 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 27 Października 2013 A ja suszoną ,ale następnom razom zrobię ze smażoną. Ja zawsze podsmażam i to obowiązkowo na smalcu,Arku jako ,że zawsze robiłeś na suszonej to napisz proszę która według Ciebie jest smaczniejsza było by to jakieś porównanie PozdrawiamDodano: 27 październik 2013 - 05:38 daję 1kg surowej (do podsmażenia) na 10 kg gotowego wyrobu. Nie za dużo przynajmniej tak mi sie zdaje Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 27 Października 2013 Nie za dużo przynajmniej tak mi sie zdaje TO już kwestia gustu. Ile tej cebuli zostaje tak naprawdę po podsmażeniu, a ten smak mam już poniekąd wypróbowany. Jedni lubią więcej inni mniej. A ja czekam na kaszankę arkadiusza, który porówna cebulę smażoną z cebulą suszoną którą używa i na jego opinie. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 27 Października 2013 A ja czekam na kaszankę arkadiusza A czekaj tatka latka .Zrobię ,zrobię tylko jeszcze nie teraz.Wrażenia smakowe opiszę w tym temacie. .Materiał już czeka. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 28 Października 2013 dyzio zapraszam na degustację , mam w ofercie klasykę szynke , baleron , slaska i szynkowa szeroką ( jedna za rada El Gregora po wedzeniu powiesilem do podsuszenia ) wiec jesli bedzies w pobliżu drzwi otwarte zaproszenie aktualne . Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 28 Października 2013 Dzięki za zaproszenie. Miło z twojej strony. Będę pamiętał. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-309331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 12 Listopada 2013 A jaka jest róźnica między kaszanką, a krupniokiem? Taki artykuł znalazłem: http://dobrakielbasa.pl/krupniok/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-312567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Witam.Podepnę się pod temat Pisa, co prawda nie jest to kaszanka wyborowa ale też zjadliwa Mięska ugotowaneKasza zapakowana w "pończoszki" i do rosołu po gotowaniu mięsa.Mięsa zmielone na nr 8 i 4Kasza dochodziCebula+ ziemniaki.Cebulę szklimy i na sitko nr 4, ziemniaki też przez nr 4. Wszystko wymieszane, przyprawione i nadziane w jelita grubeI po pieczeniuI smacznego pozdrawiam P.S. Ja tam robię zdjęcia telefonem, jakie są, takie są ale są Dodam jeszcze zmagania z wędzonkami.W wędzarcePrzed parzniem. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez chudziak Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-322216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Gonzo, a te pończochy to teściowej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-322548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 24 Grudnia 2013 kaszanka wyborowa I po pieczeniu Ech Krzyś, rozdrażniłeś tylko u mnie jest ostatni worek krwi w zamrażarce, ale niestety czasu brakło przed świętami zrobić. Nie ma to jak kaszanka z piekarnika :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-322578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 3 Lutego 2014 Moja dzisiejsza kaszana to :Jedna cała głowa wieprzowa 1,6 kg. wątroby wp. 1,1 kg. ozorów wp.krew suszona O,6 kg skórek wieprzowych Przyprawy to sól pieprz ziołowy i czarny , majeranek .Nawet PP ( prawa połówka zjada) jutro sprawdzę co na to LP ( lewa połowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-331581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 3 Lutego 2014 Henio, Ty masz kaszankę ja schłodzoną popitkę i ślinotok.... Czemu ciebie jeszcze tu nie ma? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-331584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 3 Lutego 2014 Moja dzisiejsza kaszana to : Jedna cała głowa wieprzowa 1,6 kg. wątroby wp. 1,1 kg. ozorów wp. krew suszona O,6 kg skórek wieprzowych Na bogato Panie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-331593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 27 Marca 2014 1,6 kg. wątroby wp Wątroba wieprzowa w takiej ilości psuje smak kaszanki.Lepiej usmażyć ją (wątrobę) z cebulą i zeż..eć Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-343001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 28 Marca 2014 A tak na marginesie co myślicie o wątrobie z jagnięcia takowy surowiec obczaiłem dzisiaj w hurtowni,czy smak jest ogromnie intensywny ??? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-343183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 28 Marca 2014 co myślicie o wątrobie z jagnięcia Bardzo dobra w smaku,jak dla mnie lepsza w smaku niż wieprzowa czy wołowa. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-343193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 28 Marca 2014 Ojjjj to trzeba zapodać!!!!dzięki kostek;))) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-343194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 29 Marca 2014 co myślicie o wątrobie z jagnięcia Jest bardzo dobra. Polecam Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-343403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 29 Marca 2014 Już zjedzona???????????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-343404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rom_an Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 18 Lutego 2016 Idą święta, czas coś przyrządzić.Przeczytałem wątek na temat kaszanek i wnioskuję, że przyprawy to kwestia smaku, ale proporcja kasza po ugotowaniu do mięsa po ugotowaniu 50:50 jest właściwa? Czy dodatnie słoniny do kaszanki ma sens, czy tylko spowoduje, że kaszanka odda ją później w obróbce cieplnej na przykład na patelni? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5345-kaszanka-wyborowa/page/9/#findComment-476899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.