Kruszynka Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1451 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Godzinka spacerku w lesie z udziałem laski i trochę się nazbierało Dwa szaszłyki Piotrek,szpadki rewelacyjne!!! Szaszłyk w towarzystwie pasty z cieciorki,sosu z majonezu,śmietany,gruzińskiego sosu ze śliwek,orzechów i bazylii,oraz duuużej ilości cebulki i pomidorków. Wczoraj hamburgery własnej produkcji w towarzystwie fasolki czyli lobio.Gruzińskie inspiracje jeszcze trwają.A to czerwone na serku to resztkówka ajwaru w wykonaniu MariiS. Zapasy na zimę powoli zapełniają spiżarkę.Niewiele tam już miejsca Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-511150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1452 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zapasy na zimę powoli zapełniają spiżarkę.Niewiele tam już miejsca U mnie miejsce jest a słoików brak Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-511188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1453 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 a słoików brak Ditto Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-511201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1454 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Ładny wynik jak na godzinkę. Ja wczoraj po godzinie 4 małe. Dzisiaj poda to może będzie lepiej. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-511202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1455 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Makrela marynowana w occie.Nowy dla mnie smak,bardzo smaczna . Filety zakupione w Lidlu.Produkt rozmrożony i nie wolno ponownie zamrażać.Zaryzykowałem.Wyszło nieżle.Zalewa z octu w proporcji 1:4 /dla lubiących ostrzej proponuję 1:3 /Dodatki - ziele angielskie,gorczyca,pieprz czerwony i czarny,cebula,marchewka,koper /użyłem grubych łodyg pozostałych po kiszeniu ogórków/,trochę soli i cukru.Dodatki w zasadzie takie jak do śledzi w occie i innych marynowanych ryb.. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1456 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Makrela marynowana w occie.Nowy Ładnie to wygląda Co do smaku to może kiedyś się uda ...... Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1457 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Dodatki w zasadzie takie jak do śledzi w occie i innych marynowanych ryb. . Ale śledzie do octu są solone a makrela nie.To jak to z tą makrelą.?Surowa do octu czy solona jak śledź.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1458 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Surowa do octu czy solona jak śledź.? Surowa.Śledzie też do octu można surowe,np.te sprzedawane jako "skandynawskie". Co do smaku to może kiedyś się uda ...... Uda się na pewno jak we właściwym momencie świeżą lub mrożoną nabędę Zdjęcia ładnie wchodzą /dzięki Witku /,więc jeszcze parę słów o garden brunchu z soboty ,który odbył się z okazji zbioru czarnego bzu.W sumie nic wielkiego, żadna sensacja, ale jak nam Zbanowany Prezes z drabiny pierdyknął to trochę strachu było Na brunch składały sięZupa kurkowa z groszkiem ptysiowym Oraz hamburgery z wołowiny z dodatkami . A zbiory raczej skromne,ale jak się najpierw kwiaty podbiera to i owoców mniej Jak się w Wielkopolsce galartu nawcinaliśmy to po powrocie zylc musiał być No i w dalszym ciągu przetwory do spiżarki Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1459 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Ooooo i forumowe Dziadostwo się załapało na zdjęcie... Ja w pełnej krasie a Dziad łapsko po hambuksa wyciąga pazerniak jeden Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1460 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 a Dziad łapsko po hambuksa wyciąga pazerniak jeden A wyjął chociaż "patyka" , czy łyknął wsio Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1461 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 A wyjął chociaż "patyka" , czy łyknął wsio Krzysiu - z patykami to się jje w morzu - wtedy na pewno nie oddasz hołdu Neptunowi . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1462 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jak się w Wielkopolsce galartu nawcinaliśmy to po powrocie zylc musiał być Kaziu , nam też się jeszcze nie znudził galarcik . Zakupiłem uszy wieprzowe na kolejne porcje , z nogami wieprzowymi nie ma problemu ................ jeszcze Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-512802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1463 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 A wyjął chociaż "patyka" , czy łyknął wsio Był tak elegancki że noża i widelca używał / jako jedyny / Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-513014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1464 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Był tak elegancki że noża i widelca używał / jako jedyny / Bo 'palcyma" to się tylko ptaka trzyma , oczywiśćie jak się go zjada Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-513054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1465 Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Miałem pomysła jak mawia Ferdek Kiepski i takie coś na wzór utopenców zrobiłem. Rzut na miseczkę z makrelą marynowaną.Już tylko wspomnienie zostało, Jeszcze trochę makaronowo - robaczkowo.Makaron gryczany z dodatkiem tagliatelli, z krewetkami i innym robactwem, z pesto z oliwki,bazylii,pietruszki,kolendry oraz orzeszków Edytowane 1 Września 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-513466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1466 Opublikowano 1 Września 2016 Miałem pomysła jak mawia Ferdek Kiepski i takie coś na wzór utopenców zrobiłe A co to żeś, za mięso do tych słoików zapakował. Może rozwiń swoją myśl. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-513621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1467 Opublikowano 2 Września 2016 Może rozwiń swoją myśl. No to rozwijam .Parówki bez osłonek owinięte plastrami szynki dojrzewającej.Zalewa octowa 1:4 bo 1:5 za łagodna dla niektórych konsumentów była .Dodane jako przyprawy:cebula szalotka,cebula czerwona,ostra papryczka,ogórki konserwowe,ziele angielskie,gorczyca,czarny i czerwony pieprz. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-513633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1468 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Sobota jak u Andrzeja,tyle że nie kiełbasy a wędzonki To tylko groznie wygląda bo Niutek nawet jakby coś 'ściągnął " to by nie wiedział jak to się je ,czysty salonowiec .A kij od szczotki w pięknym kolorze różu to już historyczny jest W piecu przy okazji pieczenia szaszłyków i kaszanki tym razem znalazły się i podpłomyki . A tak to na stole wyglądało . Edytowane 4 Września 2016 przez Kruszynka Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1469 Opublikowano 4 Września 2016 Prawdziwa uczta!! Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1470 Opublikowano 4 Września 2016 Sobota jak u Andrzeja,tyle że nie kiełbasy a wędzonki Kiełbasy zostały przesunięte na dzisiaj . wczoraj zadymę miały śliwki . No to teraz posuchy w lodówce już nie będzie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1471 Opublikowano 4 Września 2016 Piekny kijek a zawiski jeszcze piekniejsze ..Nasz Max tez na zadne kielbaski nie reaguje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1472 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) No tak - nie tylko śledzie - zupełnie rozpusta A różowy - Suupeer Edytowane 4 Września 2016 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1473 Opublikowano 4 Września 2016 .A kij od szczotki w pięknym kolorze różu Kaziu - to się teraz nazywa lokowanie produktu . Do niczego więcej nie mam się o co przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1474 Opublikowano 4 Września 2016 to się teraz nazywa lokowanie produktu . Piekny kijek A różowy - Suupeer Niedawno był moim znakiem rozpoznawczym i podporą na turystycznym szlaku Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1475 Opublikowano 7 Września 2016 Jaja na twardo w sosie musztardowy......arcy polskie danie ,ale z piure z batatów.Ciekawe połączenie A z ryb to ostatnio jesiotr smażony z sosem na bazie pomidorków . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/59/#findComment-514772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.