Alinka Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #901 Opublikowano 4 Listopada 2018 Majonez na oliwie i żółtkach od szczęśliwych kur, dlatego ma tę intensywną barwę Dosyć często robię sama majonez i zawsze mi żółciutki wychodzi,ale każdy domowy majonez (zakładam, że ten taki jest) można wybielić. Na sam koniec miksowania, gdy już wkręcisz cały olej/oliwę,dolej Aniu ze dwie łyżki wrzątku.Ilość wrzątku zależy od ilości majonezu, czasem łyżka wystarczy,innym razem potrzeba trzy czy cztery Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #902 Opublikowano 4 Listopada 2018 Na sam koniec miksowania, gdy już wkręcisz cały olej/oliwę, dolej Aniu ze dwie łyżki wrzątku. A nie rozrzedzę majonezu? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #903 Opublikowano 4 Listopada 2018 A nie rozrzedzę majonezu? Odrobinkę rozrzedzisz ale nie za bardzo.Zacznij od jednej dużej łyżki, dodasz drugą gdy uznasz, że jedna za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #904 Opublikowano 4 Listopada 2018 Trochę rozbieliłam ten majonez sokiem z cytryny. On był jeszcze bardziej żółty Dziękuję za wskazówkę Alinko Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #905 Opublikowano 4 Listopada 2018 ale każdy domowy majonez (zakładam, że ten taki jest) można wybielić. W jakim celu to się robi? Żeby wyglądał jak sklepowy? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #906 Opublikowano 4 Listopada 2018 W jakim celu to się robi? Żeby wyglądał jak sklepowy? Żeby wyglądał apetycznie.Taki żółty wygląda jak zjełczały [Dodano: 04 lis 2018 - 22:53] Dziękuję za wskazówkę Alinko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #907 Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja dodaję wrzątku by nieco rozrzedzić bo w przeciwnym razie wychodzi mi bardzo " tęgi" . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #908 Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja dodaję wrzątku by nieco rozrzedzić bo w przeciwnym razie wychodzi mi bardzo " tęgi" . Olgo, nie wpadła bym na to, żeby zbyt gęsty majonez nazwać ''tęgim'',ale podoba mi się to określenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #909 Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja dodaję wrzątku by nieco rozrzedzić bo w przeciwnym razie wychodzi mi bardzo " tęgi" .I chyba to jest główny cel. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #910 Opublikowano 5 Listopada 2018 @paweljack, nie zawsze, takim majonezem bardzo ciezko zasmarowac ladnie np taki tort kanapkowy, w szczegolnosci boki zeby nie byla bardzo gruba powierzchnia . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #911 Opublikowano 5 Listopada 2018 Ja do majonezu dodaję ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszam - mam wtedy puszysty . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #912 Opublikowano 5 Listopada 2018 (edytowane) Biały majonez (oczywiście nie jest on śnieżno biały, ale nie żółty)Na jedno całe jajko małe 100, ml średnie 115 ml, duże 125 ml oliwy lub oleju (więcej oleju zagęszcza majonez staje się "tęgi" )na 1 całe jajko:1/8 łyżeczki soli1/6 łyżeczki pieprzu 1 kopiasta łyżeczka musztardy1 Łyżka soku z cytryny Wsadzić wszystko do wąskiego naczynia oprócz soku z cytryny, tak aby tylko pasowała główka blenderaUstawić na najwyższe obroty Zanurzyć całkowicie blender w naczyniu = do dnawlać sok z cytryny i natychmiast włączyć blendertrzymać go na dnie wpierw robi się żółty majonez, i po paru sekundach robi się biały (przy szybkich blenderach praktycznie od razu robi się biały)teraz powoli unosić blender aby biały majonez nie robił się żółty lub przebijał olejjak dojdzie się do góry powtórzyć powolne zanurzanie i podnoszenie 2 razyJeżeli majonez za gesty to dodać jak wcześniej powiedziano gotującej wody (powoli i małymi ilościami) Ale lepiej w przyszłości po prosu dodawać mniej oleju.UwagaWszystkie składniki musza być w temperaturze pokojowej.Zrobiony majonej zużyć lub schować zamknięty do lodówkiDla bezpieczeństwa (salmonella) jajka przed rozbiciem polać wrzątkiem lub naświetlić UV Edytowane 5 Listopada 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-612107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albacora Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #913 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jajka na toście i paście z awokado, pomidorów i cebuli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-629596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #914 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Ulubione danie mojej najmlodszej na sniadanie Juz teraz sama jaja robi. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-629600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #915 Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) Moja dzisiejsza kolacja ...a wlasciwie obiadokolacja .. Bulka z salatka ziemniaczana do tego rostbiff z TEGO przepisutroche kielkow ogorek pomidorek prazona cebulka i koktajlowy kapar . smacznie bylo. Edytowane 25 Maja 2019 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-632067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #916 Opublikowano 25 Maja 2019 Może rybka ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-632073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #917 Opublikowano 9 Maja 2023 Dzisiaj miałem zapieksy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-832410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #918 Opublikowano 11 Maja 2023 Na kolacyjkę były hot-dogi z Opti Grilla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-832817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #919 Opublikowano 11 Maja 2023 hot-dogi Że "hot" to widać a "dogi" sam robiłeś? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-832819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #920 Opublikowano 11 Maja 2023 hot-dogi"dogi" sam robiłeś? Nie,wszystkie składniki oprócz szczypiorku są kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-832838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #921 Opublikowano 14 Maja 2023 (edytowane) Dzisiaj był kebab i żeberka sous-vide (78st.C -2 godz.)opiekane nad ogniem.Kebab był dodatkowo opiekany w Optigrillu. Edytowane 14 Maja 2023 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-833344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #922 Opublikowano 14 Maja 2023 Co posiłek to same smakowitości Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-833366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #923 Opublikowano 15 Maja 2023 same smakowitości Nie do końca bo skusiłem się na gotowe mięso do kebaba i to było błędem ale następnym razem zrobię wg.własnego smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-833604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #924 Opublikowano 17 Maja 2023 Moja delegacyjny kolacyjka Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-833829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij #925 Opublikowano 27 Maja 2023 Młode polskie ziemniaki z sadzonym jajkiem od zielonóżki i kubek zsiadłego mleka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/37/#findComment-835695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.