electra Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #801 Opublikowano 24 Lipca 2015 u nas wczoraj daleko bylo do upalu ledwo 16 i jeszcze popadalo..a tatar znikl bez sladu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-436499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #802 Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) właściwie wczoraj...własna pizza z... ? Edytowane 6 Listopada 2015 przez waldeman Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-454590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #803 Opublikowano 6 Listopada 2015 właściwie wczoraj...własna pizza z... ? Z gruszkami? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-454611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #804 Opublikowano 6 Listopada 2015 ze szpinakiem, gruszkami i serem pleśniowym (na części feta zamiast pleśniowego dla "wybredków") Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-454618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #805 Opublikowano 6 Listopada 2015 ze szpinakiem, gruszkami i serem pleśniowym (na części feta zamiast pleśniowego dla "wybredków")Wczoraj w pewnym znanym programie widziałem z kaszanką, więc chyba Twój zestaw mnie też nie dziwi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-454620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #806 Opublikowano 29 Listopada 2015 Śledzie w zalewie octowej z cebulą,żurawiną i papryczką chili Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-459323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #807 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Dzisiaj piątek, to marynowane "byczki" - sumiki amerykańskie. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #808 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Rzeczone "byczki" Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #809 Opublikowano 11 Grudnia 2015 "Byczki" to handlowa nazwa ryb słodkowodnych w zalewie octowo pomidorowej ale czy przypadkiem za PRL nie było to zastrzeżone dla kiełbi ?Czy to tylko regionalnie w Mazowieckim ? Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #810 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Też się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku że do puszek pakowano drobiazg rybi który był przyłowem taki jak :krąp, płoć, okoń i inne. U nas we wrocławskim sumik amerykański to "byczek" . Jak dobrze pamiętam to wędkarski rekord polski to 1,25kg. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #811 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Na starorzeczach odry często łapałem byczki, tam dorastają do pokaźnych rozmiarów 50 do 70 dkg. Lecz zwykłe w wodach można złapać mniejsze, u nas wędkarze czasem traktują je jako "chwast". Nawet mały byczek pożre pokaźną rosówkę PePe ja zawsze po obsmażeniu byczki dusiłem w śmietanie. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #812 Opublikowano 12 Grudnia 2015 SIVON, następnym razem spróbuję w śmietanie tz. tak jak lina? Moja żona jest wielką amatorką byczków, od dzieciństwa, ponieważ jej tato wędkował na terenach wodonośnych, i tam je łapał. W tym roku miałem ich ponad 200 o długości przeszło 20 cm, rybki te pochodziły z karpnika i oczywiście były chwastem. przez 3 dni je sprawiałem, smażyłem i część marynowałem, trochę jadła moja żona na bieżąco a resztę mroziła. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #813 Opublikowano 12 Grudnia 2015 a starorzeczach odry często łapałem byczki, Co to za ryba?,czy wam chodzi o te- https://pl.wikipedia.org/wiki/Jazgarz Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #814 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Co to za ryba?,czy wam chodzi o te Nie chodzi o : https://pl.wikipedia.org/wiki/Sumik_kar%C5%82owaty Uznany za "chwast" - z zakazem ponownego wpuszczania do wody przez wedkarzy. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #815 Opublikowano 13 Grudnia 2015 CRNI RIŽOTO S PLODOVIMA MORA Pyszota, wyśmienicie zrobione, spokojnie mogę polecić knajpkę, w której to jadłem. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-462402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #816 Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Dzisiaj domowa kolacja Edytowane 19 Grudnia 2015 przez DZIADEK MACIEK Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-463992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #817 Opublikowano 31 Grudnia 2015 A my już po kolacji .Tradycyjne w naszej rodzinie jaja w sosie tatarskim, troszkę wędliny, pomidory z czosnkiem i żółtym serem, do tego butelka hiszpańskiego Merlota. Poświętowaliśmy godnie i z czystym sumieniem możemy się udać na "białą salę" Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-465743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #818 Opublikowano 31 Grudnia 2015 U nas też necodziennie...małze ( hmmmm nie wiem jak sie nazywają) z szalotką czosnkiem papryczką chili,rozmarynem,biały winem i cieciorką...podana e bagietką.Lekko i smacznie polecam Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-465797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #819 Opublikowano 1 Stycznia 2016 ( hmmmm nie wiem jak sie nazywają) Tak na oko to sercówki są . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-465850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #820 Opublikowano 10 Stycznia 2016 A dziś... kto zgadnie co? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-467657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #821 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Czy to te wątróbki z dorsza ? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-467660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #822 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dzisiaj degustacja serków Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-467668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #823 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dzisiaj degustacja serków oj ale cudenko http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-467674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #824 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Oj i mi się podobają....mniammmmmmmm,zapewne i smaczne.Widzę,że długa droga przede mną... Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-467749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #825 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dzisiaj degustacja serków Ten szwajcarski po prawej wygląda bardzo profesjonalnie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5955-co-macie-dzi%C5%9B-na-kolacj%C4%99/page/33/#findComment-467901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.