kostek61 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 21 Lipca 2012 dawno nic nie robiłem :lol: no i stalo sie, super :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-228896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 21 Lipca 2012 to dziś pachwinowy tłuściochjaki tam tłuścioch...fajny skład na dobrą kiełbasę...kiedyś zrobiłem z samej pachwiny kiełbasę (bez gruczołów,skóry) pieczona wyszła rewelacyjnie. p.s.niestety koszt obecnie pachwiny jest na poziomie boczku więc lepiej zrobić z samego boczku,robienie kiełbasy obecnie z karkówki to już jest ekstrawagancja....~17,99zł~ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-228898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 21 Lipca 2012 masz pakowarkę próżniową ?tak kupiłem sobie na alledrogo za 45 zł , ale dopiero jak wracałem z sanatorium w Krośnie kupiłem woreczki . Na pewno pychaDałem za mało czosnku a i pieprzu zdałoby się więcej . Kupiłem polski i nie chciałem przesadzić . Myślałem ,że będzie za tłusta , ale o dziwo jest ok. :grin: Marek z Bielska - u nas pachwina 9,00 a boczek 14-15 więc jeszcze różnica jest . Dziś robienie kiełbasy z mięsa " sklepowego " to ogólnie ekstrawagancja . Ale w tej chwili pracuję poza domem to na półtusze nie mogę sobie czasowo pozwolić . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-228904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 21 Lipca 2012 Marek z Bielska, Właśnie robiłem kiełbasę z udziałem karkówki w 20 % i wyszła rewelacyjna delikatna, soczysta. Tylko te ceny, ceny!!! Nie jest to pierwszy wyrób z użyciem karkówki i należy odpowiednio przygotować surowiec, żeby nie otrzymać w konsystencji " gumowej" wędliny. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-228907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcman Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 22 Lipca 2012 Super wygladaja !! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-228970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 22 Lipca 2012 yerba, z karkówki jeszcze nie robiłem ciekawy pomysł wart wypróbowania.. pachwiny w zyciu na oczy nie widziałem :blush: świńskiej oczywiście :lol: wszystko przede mną Pozrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-228977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 1 Września 2012 przygotowanie do kurkumowej nalewki Modliszki , " pokemonowych boczków " i mój mały stolik nalewkowy Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-235016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 1 Września 2012 yerba, to na grzybo zlot to jak znalazł ja tam mogę nad bagaż pokryć :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-235017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 1 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 1 Września 2012 ja tam mogę nad bagaż pokryćja nie fruwam z Dojczlandii i nie w tym rzecz , tylko mam kłopot z przechowalnictwem zimnym wobec czego nie da się bezpiecznie przywieźć produktów trzymanych tydzień w samochodzie , a co do nalewki kurkumowej to wg mnie nie nadaje się do picia , ale smakuje mojej LP :) więc ją robię , a jako ciekawostkę na pewno zabiorę . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-235020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 14 Września 2012 ...a dziś wracając z Lipska zahaczyłem o Bolesławiec . I mam dwa nowe sprzęty :grin: Kupiłem z myślą o peklowaniu Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-237602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 21 Grudnia 2012 facet w kuchni :grin: przygotowanie do produkcji konserwy " kura w rosole " . Zdjęcia są , jeszcze opis . Duża kura , ale " niestety " chuda i rosół niemal bez grama tłuszczu :wink: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-257844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 21 Grudnia 2012 facet w kuchni bo to jest właściwe miejsce dla faceta :lol: :lol: Wyglądasz ja chirurg przed zabiegiem :lol: :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-257852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 21 Grudnia 2012 yerba napisał/a: facet w kuchni bo to jest właściwe miejsce dla faceta :lol: :lol: Wyglądasz ja chirurg przed zabiegiem :lol: :lol:W takim razie koniecznie musi to przeczytać mój Andrzej... :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-257892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 22 Grudnia 2012 facet w kuchni :grin:Yerbuś, takiś poważny na fotce przy tym drobiu jakbyś co najmniej świntucha rozbierał :lol: :lol: Duża kura , ale " niestety " chuda i rosół niemal bez grama tłuszczu :wink:Znaczy się Włodziu co :rolleyes: na sałacie kury hodujesz :rolleyes: :rolleyes: :lol: :lol: Pozdrawiam Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-257942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Znaczy się Włodziu co :rolleyes: na sałacie kury hodujesz :rolleyes: :roll: :lol: :lol:nie ta została zakupiona w sklepie :wink: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-257955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Włodziu coś dla Ciebie :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Włodziu coś dla Ciebie :lol:no tak ja ją piję , ale moja mate jest zdecydowanie mniejsza Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 30 Grudnia 2012 o kurcze jak ja dawno yerby nie piłem..... chyba trzeba sięgnąć do szafki Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 31 Grudnia 2012 ale moja mate jest zdecydowanie mniejszaBo na papieską yerbę cała Argentyna się zrzuciła :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 2 Stycznia 2013 szukałem dziś tematu bla bla , ale jakoś w szukajcie się nie wyświetlił . Dziś wszedłem na FB z podpisu Maxella . Otworzyłem i ... poleciałem do sklepu bo brakło mi mleka do pieczenia chleba . I w środek ( gdzie są moje kury w rosole :) ) weszła moja LP . I jakie było moje zdziwienie po powrocie . Oczy jak dziesięć złoty ( dawne ) i komentarz " Jezu jakie ludzie robię wyroby...) .A ja na to : no przecież my też to robimy a ona na to : no tak , ale nie myślałam ,że jest tylu zapaleńców . I tym wszystkim zapaleńcom na Nowy Rok kolejny już raz takich reakcji jak mojej LP :) Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Włodku ja też dzsiaj przeżyłem mały szok.Kupując termometr do piekarnika w tej sznownej firmiehttp://nomart.redcart.pl/usłyszałem od Koleżanki Małżonki zapytanko, czy na pewno wszystko już kupiłem,bo tu tyle fajnych rzeczy i może coś potrzeba do produkcji :lol: Przeżyłem :shock: ,bo do niedawna tekst był taki:"a po co ci to" :lol: Zmieniają się te nasze LP,oj zmieniają i to na lepsze :lol: i zasługa w tym W.B.jest oczywista :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zmieniają się te nasze LP...bo odchwaszczamy się np. z ...bulionów firmy " K, W itd " i na nasze szczęście One to doceniają a do tego jak się robi kiełbasę z mięsa , a ser z mleka , to dlaczego miałaby być inna reakcja :grin: pozdrów Jolcię Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 3 Stycznia 2013 tak się dziś zastanawiałem , czy ten post umieścić u siebie , czy u Halusi . ( https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6318&highlight=pasztet+halusi ) ale uznałem,że jej przepis moja robota , więc jestem tutaj . Zrobiłem dziś pasztet wg jej przepisu . Wyszło co wyszło . wg mnie chałwa wg mojej LP super . Ale od początku . Składniki i receptura ściśle wg przepisu .( czytałem prawie całe wpisy na ten temat , więc wiem ,że wątróbkę smażymy itd... ) chciałem zrobić wg wzorca , a później jakby co udoskonalić .Wydawało mi się ,że jest w miarę rzadki więc nie dolewałem rosołu .Pasztet jest jak sklepowy choć wiem ,że nie ma w nim żadnych g...n :grin: W smaku dominuje wątróbka . Pieprzny ok , słony ok , niesmarowny , grzyby są widoczne w przekroju jako niteczki ( fajnie to wygląda ) . Ogólnie myślę ,że moim błędem było to ,że za mało zmiksowałem wkład . Ale wyszły ogólnie ok i jeśli ktoś nie zna dobrego domowego pasztetu , to po spróbowaniu mojego będzie skakał pod niebo :grin: . A dlaczego ? bo wyznaję teorię ,że wszystko co zrobione z mięsa jest super :clap: no i fotki wyszły 4 foremki , ale jedną gdzieś wcięło :rolleyes: Ciemna skórka , ale było pieczone 1 godz. jak w przepisie . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi kaz79 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Witaj yerba , może kolega podrzuci jeden pasztecik do Krotoszyna :question: Pozdrawiam :thumbsup: :clap: Cytuj Wędliny domowe-tradycyjne,smaczne,zdrowe. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 3 Stycznia 2013 może kolega podrzuci jeden pasztecik do Krotoszyna tym póki co nie można się pochwalić :grin: . Ale obiecuję ,że jak tylko będzie w foremce to , czego oczekuję bedzie jechać do Krotoszyna :grin: :grin: :grin:Pozdrawiam Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/6/#findComment-259951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.