Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...

A'la myśliwska czeka na III wędzenie .

post-47651-0-38337700-1687103546_thumb.jpg

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-839438
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Żeby nie było ,że tylko kiełbasa 😁to zlotowe gołąbki .

20231014_183245.jpg

  • Upvote 1

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-869713
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Yerba napisał(a):

to zlotowe gołąbki .

👏

Jest gdzieś dokładny przepis na te gołąbki  i opisany proces wekowania?

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-869729
Udostępnij na innych stronach

 

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-869733
Udostępnij na innych stronach

U mnie była zmiana w proporcjach mięsa tzn. karkówka 50% i cielęcina II 50% . Pozostałe składniki jak w przepisie . Sos jak na zlocie 3l .

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-869734
Udostępnij na innych stronach

Dzięki śliczne. Już zapisane do odtworzenia. 👍

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-869753
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
4 minuty temu, miko36 napisał(a):

Smakowity

Tak , ale mam pytanie do fachowców . Jaka przyczyna ,że na wierzchu ma takie kratery , a nie  jest gładki20231222_201302.thumb.jpg.f4623728b2fb9737b8c2e2c41b591d94.jpgadki ?

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-888646
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, Yerba napisał(a):

że na wierzchu ma takie kratery

Mój zawsze jest gładki. Nie wiem dlaczego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-888667
Udostępnij na innych stronach

Teraz, Todek napisał(a):

Nie wiem dlaczego.

Dlatego zadałem to pytanie  😁 . Ale tu tylko chyba Halusia będzie władna do odpowiedzi .

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-888668
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Coś na słodko - cynamonowiec i wędzenie po podlasku . Zaprzeczenie wszystkim regułom - ociekania , osuszania i temperatury wędzenia 😁

20240319_133104.jpg

20240322_102016.jpg

20240323_161230.jpg

  • Like 3

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-912376
Udostępnij na innych stronach

Galante wyroby:clap: a cynamonowiec będzie ukradziony(przepis oczywiście 😉) w pierwszej chwili myślałem że to świńskie skórki smażone w głębokim tłuszczu...:facepalm::D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-912394
Udostępnij na innych stronach

55 minut temu, Yerba napisał(a):

wędzenie po podlasku . Zaprzeczenie wszystkim regułom - ociekania , osuszania i temperatury wędzenia

 

A i tak wyszły świetne:thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-912399
Udostępnij na innych stronach

22 minuty temu, BazylWidzew napisał(a):

A i tak wyszły świetne:thumbsup:

i masz rację

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-912406
Udostępnij na innych stronach

41 minut temu, szrekPL napisał(a):

przepis oczywiście 😉

Bardzo proszę :

https://domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/472-cynamonowe-ciasto-drozdzowe-do-odrywania

cynamon można zastąpić masą makową ,bratanica mojej LP na Podlasiu robi z czosnkiem .

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/15/#findComment-912410
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.