dyzio Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ogórki były sierpniowe z targu.Jola zawsze wyżej ceni te lipcowe i twierdzi że sierpniowe częściej są w środku puste.Ale twardość i chrupkość zachowały,nie skapciały Ile to trzeba wiedzieć, aby ogórki zakisić. Ja wysiadam. Jak na razie.Wędliny co dopiero skumałem jako podstawę, a i tak sobie do końca nie radzę. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-398521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ile to trzeba wiedzieć, aby ogórki zakisić. Dlatego ja robię tylko w 5-litrowych bańkach po wodzie, do kiszenia w stawie.Te w słoikach robi moja szefowa Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-398537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Proszę moich postów nie brać absolutnie jako chęci krytyki, czy wymądrzania. Po prostu akurat siedzę nad skanami książek o konserwach i konserwowaniu różnych artykułów, stąd jestem taki "otrzaskany". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-398549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 2 Lutego 2015 Niedzelne jajeczka '' w koszulku '' Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-401734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 2 Lutego 2015 Świetny pomysł, tylko jak zapewnić jaju ten "kwaskawy" smak, bo jajo w koszulce gotujemy w wodzie z octem. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-401738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 2 Lutego 2015 czy to patent microfalowy? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-401755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 2 Lutego 2015 Nie , nie Tak zapakowane wieszam na długiej łyżce i wkladam do gotującej się wody , wtedy wychodzą takie sakiewki . Folię przed wlaniem jajka smaruje olejem Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-401758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 2 Lutego 2015 Nie , nie Tak zapakowane wieszam na długiej łyżce i wkladam do gotującej się wody , wtedy wychodzą takie sakiewki . Folię przed wlaniem jajka smaruje olejem Tyle zachodu dla jajka. Normalnie to się kapie trochę octu winnego do gara, zakręca łyżką wodę i na taką "zakręconą" wrzuca jajko. Szlaczka od folii nie będzie miało ale jest w koszulce. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-401769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 2 Lutego 2015 Tyle zachodu dla jajka. Dla uciechy oczu i podniebienia męża Niedziela jest raz w tygodniu ... a poza tym ... '' zasłużył '' Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-401772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 2 Lutego 2015 Ładne, ładne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-401773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 4 Marca 2015 Jajecznica na maśle, parówki i kawa zbożowa na popitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-409198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 4 Marca 2015 Cóś mnie się wydaje, że te kupne parówki popękały przy podgrzewaniu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-409212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 4 Marca 2015 Tak miało być lubię takie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-409216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 31 Maja 2015 Podobno śniadanie to podstaw , to zjadlem Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-428100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 31 Maja 2015 Współczuję ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-428104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 31 Maja 2015 Podobno śniadanie to podstaw , to zjadlem https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dziś-na-obiad/?p=428145 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-428147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 2 Lipca 2015 surowy wędzony boczek, surowa cienka kiełbaska i serek.. ah.... z balkonu Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-433791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Jajowka. Karkowka souse vide. Kanapki z mielonka. Cebula z Bukowint, ktora jest najlepsza jaka w zyciu jadlem! Na cwiartki i jesc jak jablko!Radziu kup z 20 kg cebuli i podeslij mi haha Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 A u Nas była dzisiaj klasyczna jajecznica na boczku i cebuli. A jako dodatek pomidorki malinowe z działki teściowej, nie solone i nie pieprzone. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) A u Nas była dzisiaj klasyczna jajecznica na boczku i cebuli.U nas to samo. Jaja prawdziwe, kurzęce z wolnego wybiegu (od kolegi z forum) a cebulka z naszej działki. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez JaGra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 U mnie przy Świecie parówki Maxellowe jajecznica i dodatki pomidory ogorki Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Z racji tego że mamy lato to na śniadanie pałaszowaliśmy sałatkę Grecką, większość składników z własnej działki więc co tu sobie żałować no i na zdrowie wyjdzie bo witaminki są potrzebne, a nie ciągle mięcho, mięcho i mięcho mięcho to ja zimą będę jadł Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 U nas na śniadanie była studzinina.Czy ktoś wie co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeramo Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Widać, że jesteś z rzeszowskiego -galareta-. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Coś od Geslerki ,pewnie galart z drobiu . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6110-co-mamy-dzisiaj-na-%C5%9Bniadanie/page/15/#findComment-439277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.