Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1176 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Najlepiej pociąć go wieczorem na kawałki o długości ok. 2-3 cm i zamoczyć na noc w zimnej wodzie. Raniutko jest jędrny niczym .... .... świeżo wykopany. Po prostu chrzan bardzo szybko wiotczeje i wtedy trudno go obrać i zetrzeć. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1177 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ja musze jeszcze swojego wykopac , ale tak strasznie wieje ze nie chce sie wyjsc na dwor Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1178 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Uprzejmie dziekuje za odpowiedź Nie wiedziałem. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1179 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Przepraszam Andrzeju ,że w Twoim temacie !!! Michał, są jeszcze inne produkty ,które musimy wymoczyć w zimnej wodzie , aby były jędrne. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1180 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Andrzejku, a co może być powodem, że już trzeci raz od jesieni robię chrzan z kupnych korzeni i jest gorzki? Latem tego nie miałem.Pozdrawiam Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1181 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Chrzan pływa w wodzie A w jakim celu się moczy chrzan? I jak długo?Jak będę miał czas to może też zrobię swojski chrzan. Jakoś nigdy nie moczyłem chrzanu przed tarciem.( a może to był błąd) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1182 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Chrzan z czasem wysycha namoczony odzyskuje swoje właściwości i jest prawie jak swieży, można ten sam patent stosować do innych warzyw takich jak marechwka, pietruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1183 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 co może być powodem, że już trzeci raz od jesieni robię chrzan z kupnych korzeni i jest gorzki? Witaj Muszę powiedzieć że nie potrafię odpowiedzieć . W ubiegłym roku też udało mi się zrobić chrzan o smaku goryczki . Dzisiaj wieczorkiem będę tarł nowy . Sam jestem ciekaw jaki będzie smak . Może Maxell coś podpowie , ma szeroką wiedzę na temat produkcji chrzanu . :D A w jakim celu się moczy chrzan? I jak długo? Maxell wyjaśnił wyżej Tier zresztą też Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1184 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 przyszedł czas Czas nie zmarnowany,Andrzeju Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1185 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Radze sprawdzić przekrój korzenia. Jeśli sa czarne punkty na przekroju, to znaczy, iż chrzan zaatakowany jest przez popularną szczególnie na starych plantacjach chorobę zwana "muchą". To jeden z elementów. Ponadto przyczyną gorzknienia korzeni może być jeszcze:- rozpoczęty proces gnilny,- niewłaściwe przechowywanie korzeni (zbyt mokro lub zbyt sucho),- wiek korzenia (niektórzy trzymaja koło domu kilka kępek chrzanu po kilkanaście lat. Proszę pamiętać, że tylko jednoroczne przyrosty są najzdrowsze i najsmaczniesze. Poznajemy je po żółtej skórce, braku spróchnień i jasnym przyujemnym kolorze przekroju). Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1186 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mam jeszcze dwa pytania odnośnie chrzanu. Andrzeju jesli uważasz to za zaśmiecanie to ...posprzątaj Czy można koło domu posiać/zasadzić chrzan?Dysponujecie jakimś fajnym przepisem na chrzan domowy, tak do białej kiełbaski. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1187 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Można posadzić, bardzo łatwo.Tylko przemyśl, bo w razie gdybyś chciał zlikwidować, może być ciężko. Chyba, że randapem, ale tego nie próbowałem. Wystarczy kawałeczek korzonka i rośnie. Aby pozyskać ładny, długi korzeń, trzeba nieraz kopać ok. pół metra głęboko. Stare mają korzenie sięgające jeszcze głębiej.Nie trę, wykorzystuję kawałki min. do kwaszenia. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Gen Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1188 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dysponujecie jakimś fajnym przepisem na chrzan domowy, tak do białej kiełbaski. Co do posadzenia chrzanu odpowiedział już Gen Chrzan już utarty i mój przepis bardzo prosty, zapożyczony od Andrzeja Bagno . Do utartego chrzanu dolewałem gorącej wody z kwaskiem cytrynowym żeby złagodzić moc i coby nie robił się ciemny . Do smaku dodałem tylko soli i cukru . Mocny jak woda ( bo woda okręty nosi ) i z buraczkami czerwonymi do białej kiełbaski będzie w sam raz . Oto jak się prezentują moje Wędzonki Krotoszyńskie . Jak będzie wszystko grało to zrobię po plasterku :D na Zawiszę . Na Wędzonce Krotoszyńskiej przekrój szynki A dobry sąsiad nie miał dzisiaj chyba co robić i przez płot przerzucił szczupaczka nawet już sprawionego i kurę na rosołek . Jak dobrze mieć sąsiada Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1189 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Skąd Ty bierzesz farbę do kolorowania wędzonek ? A szczupaczek ma okres ochronny do końca kwietnia . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1190 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Andrzej, kolor normalnie powala. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1191 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Skąd Ty bierzesz farbę do kolorowania wędzonek ? PePe farby brak , wędzę w wędzarni murowanej z klinkieru czerwonego . Co do szczupaka to się nie wypowiadam - dostałem . w sprzedaży też są . Gorąco pozdrawiam Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1192 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Co do szczupaka to się nie wypowiadam - dostałem . w sprzedaży też są . Okres ochronny nie obejmuje hodowli Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1193 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Andrzej, ale taki troche "wredny" ten sasiad, kury nie oskubal http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1194 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) ale taki troche "wredny" ten sasiad, kury nie oskubal W nagrodę , podarował jeszcze jedną . Jutro będzie kolejne kurobicie :D Pozdrawiam serdecznie Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1195 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W nagrodę , podarował jeszcze jedną . Jutro będzie kolejne kurobicie Chyba zrozumi8al swoj bladhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,021_o8_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-417857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1196 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam No to będzie z czego żurek zajadać Chlebki , bo to tak się u nas nazywa oczywiście kupione . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-418022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1197 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A ja juz mialam pochwaly pisac jakie ladne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-418023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1198 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A ja juz mialam pochwaly pisac jakie ladne Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-418025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1199 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ja się z nich zawsze śmieję że wyglądają jak jedna z ulubionych przez mężczyzn części kobiecego ciała Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-418050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1200 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 że wyglądają jak jedna z ulubionych przez mężczyzn części kobiecego ciała I dlatego je kupuję Arku . Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/48/#findComment-418075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.