Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Aż uśmiech na twarzy się pojawia :D :D

 

 

Dzięki :D

 

 

 

.ta z przodu to biała wędzona?

 

 Ja robię białą z peklosolą  ( lepiej nam smakuje ) ,  więc z jednego farszu pozwalam sobie zrobić dwa rodzaje kiełbaski :D

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592661
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czy fotki robiłeś przy lustrze :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592670
Udostępnij na innych stronach

 

 

robię białą z peklosolą 

Andrzejku, dajesz tylko peklosól, albo mieszasz w jakiejś proporcji?

Muszę teraz na święta też tak zrobić, bo może dłużej poleżeć, no i jeden farsz na 2 rodzaje kiełbasy to też pomysł. :thumbsup:

Pozdrowionka

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592673
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy fotki robiłeś przy lustrze :D

 

 

Tak .... kryształowym :tongue::D

 

 

 

Andrzejku, dajesz tylko peklosól,

 

Teraz daję 50/50 ..... kiedyś dawałem nawet trochę mniej  25/75  -

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592691
Udostępnij na innych stronach

 

 

Teraz daję 50/50

 

Dzięki za odpowiedz, pozdrowienia 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592696
Udostępnij na innych stronach

Jędruś, parę dni wstecz miałem 14 słoików w turku 17 L, fotkę dla Ciebie zrobiłem i zapomniałem wstawić :D

 

Tak to wygląda w środku.

 

post-41817-0-40417400-1521657840_thumb.jpg

Edytowane przez Zbój Madej

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592921
Udostępnij na innych stronach

 

 

, fotkę dla Ciebie zrobiłem i zapomniałem wstawić :D Tak to wygląda w środku.

 

 

Dzięki Wojtuś  ...... Jestem coraz bliżej zamówienia "Turka" ... 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592963
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku...daj jakiś namiar na Twoją leberke.. :)

 

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-watrobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/

 

 

 Jeżeli wolisz bardziej smarowną to możesz zmielić przez sitko 2mm ...... :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592984
Udostępnij na innych stronach

Ab48 jestem na PKP nie ma jak pisać popatrz temat wyroby sloikowe zboja madeja.

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-592994
Udostępnij na innych stronach

@andrzej k, moje najlepszy sposob na takiego sledzia !

Ja robie jeszcze inaczej takie dwa platy jak twoje posypuje pieprzem i siekanym koperkiem skladam do siebie (tak zeby skora byla na zewnatrz ) panieruje w mace graham smaze dodaje czerwona cebule listek i ziele angielskie do zalewy 

zalewa ja robie typowo szwedzka czyli 123 ale mozesz dac mniej cukru . 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593372
Udostępnij na innych stronach

@andrzej k, moje najlepszy sposob na takiego sledzia !

Ja robie jeszcze inaczej takie dwa platy jak twoje posypuje pieprzem i siekanym koperkiem skladam do siebie (tak zeby skora byla na zewnatrz ) panieruje w mace graham smaze dodaje czerwona cebule listek i ziele angielskie do zalewy 

zalewa ja robie typowo szwedzka czyli 123 ale mozesz dac mniej cukru . 

Rozumiem że 1 część cukru, dwie octu i trzy wody?.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593380
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do tego flaszeczka

Sąsiedzie  :facepalm:  :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593393
Udostępnij na innych stronach

 

@andrzej k, moje najlepszy sposob na takiego sledzia !

Ja robie jeszcze inaczej takie dwa platy jak twoje posypuje pieprzem i siekanym koperkiem skladam do siebie (tak zeby skora byla na zewnatrz ) panieruje w mace graham smaze dodaje czerwona cebule listek i ziele angielskie do zalewy

zalewa ja robie typowo szwedzka czyli 123 ale mozesz dac mniej cukru .

Rozumiem że 1 część cukru, dwie octu i trzy wody?.
1 octu 2 cukru 3 wody

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593398
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja robie jeszcze inaczej takie dwa platy jak twoje

 

 

Myślę że będzie jeszcze możliwość zrobienia takiej próby :D   A te płaty w zalewie się nie rozkleją :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593414
Udostępnij na innych stronach

 

Ja robie jeszcze inaczej takie dwa platy jak twoje

 

Myślę że będzie jeszcze możliwość zrobienia takiej próby :D A te płaty w zalewie się nie rozkleją :D

Nie .trzymaja sie tylko trzeba na patelni delikatnie przewracac szpatulka .ja zdejmuje i ukladam od razu w tym czym pozniej maja byc i zalewam zalewa

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593416
Udostępnij na innych stronach

:hmm: jak dasz szklanke wody to ile to bedzie cukru a ile octu? Jak to liczyc?a dwie szklanki wody albo trzy szklanki :cry: nie panimaju.

1/3octu 2/3 cukier

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593420
Udostępnij na innych stronach

 

 

:hmm: jak dasz szklanke wody

 

 

 Rozpocznij od octu .......... będzie łatwiej :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/112/#findComment-593422
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.