Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zapomniałem gdzie kupiłem.....miałem zapas. Widzę że ma takie osłonki Swojski Wyrób....może Miro też ma?

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-610835
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Osłonki na krakowskiej skąd?

Oslonki kupisz w swojskiwyrob.pl

Edytowane przez witt

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-610836
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mówiłem że Andrzej jeszcze nie raz nas zaskoczy

[Dodano: 26 paź 2018 - 17:59]

 

 

Mówiłem że Andrzej jeszcze nie raz nas zaskoczy

 

 

 

Fakt pisałeś tak Pontiaczku :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-610837
Udostępnij na innych stronach

Hendi 12.....

[Dodano: 27 paź 2018 - 08:31]

Jeszcze godzinkę w wędzarni...tak dla smaku..

post-39847-0-14396000-1540621902_thumb.jpg

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-610906
Udostępnij na innych stronach

Krakowska przecudnej urody. Ciekawe jak w przekroju?

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-610997
Udostępnij na innych stronach

 

 

Krakowska przecudnej urody. Ciekawe jak w przekroju?

 

Jutro wieczorkiem dopiero rozkroję ........ trochę obsycha  oby nie za mocno ....... :D;)


[Dodano: 27 paź 2018 - 19:58]

 

 

co to za maszynka?

 

 

Hendi 12


[Dodano: 27 paź 2018 - 19:59]

 

 

Wilczek jak najbardziej zdał egzamin, producent też się postarał. :clap:

 

 

Dzięki:D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611020
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie wiem co ładniejsze, krakowska czy maszynka :)

 

Jedno i drugie piękne ;) ........  dla właściciela :)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611104
Udostępnij na innych stronach

 

 

.tak dla smaku..

Gorczyczna ta krakowska jest  :tongue:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611154
Udostępnij na innych stronach

Tak..... dodaję bo uwielbiam gorczycę w kiełbasie . Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611161
Udostępnij na innych stronach

 

 

dodaję bo uwielbiam gorczycę w kiełbasie .

Na Śląsku dodaje się gorczycę do wszystkich kiełbas, no, chyba, że jest robiona przez imigrantów  :laugh: 

Gorczyca, jak mało która przyprawa, znakomicie się komponuje  z kiełbasą i podkreśla jej walory.

Musztarda, ta prawdziwa, to w zasadzie wyłącznie gorczyca zemulgowana z octem.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611171
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze godzinkę w wędzarni...tak dla smaku..

 

Tak dla smaku to ja krakowską wędzę 2X..Raz na gorąco i za 12 h już sparzoną i wystudzoną na ciepło w temp. ok.25-30ºC przez 10-12 h..Polecam. :)

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611177
Udostępnij na innych stronach

:thumbsup:.Też tak czynię - a ostatnio po tygodniu podsuszanie podymiłem trzeci raz , żeby aromatem świeżym pokryć ;).  Po takim zabiegu poszła w próżnię. Po otwarciu aromat jak prosto z wędzarni. W/g degustatorów rewelka.

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611185
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak dla smaku to ja krakowską wędzę 2X

 

 

To tak samo jak  ja .  Napisałem że dla smaku na godzinkę do wędzarni ....a kiełbaskę wyjąłem z wędzarni po 8 godzinach . W palenisku jeszcze się tliło . :D 

 

 

 

.Polecam. :)

 

 

A dziękuję  i pozdrawiam  :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611186
Udostępnij na innych stronach

Też lubię gorczycę ponieważ podkreśla smak

 

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611240
Udostępnij na innych stronach

Po 8 dniach kiszenia w ciepłym kapucha wyniesiona do chłodnego....

 

Smak super z posmaczkiem chrzanu...post-39847-0-98423000-1540758842_thumb.jpg

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611248
Udostępnij na innych stronach

Tak szara reneta......nawet widać na focie. Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611276
Udostępnij na innych stronach

 

 

z posmaczkiem chrzanu

Smakowicie wygląda, ja jeszcze nigdy kapusty z chrzanem nie robiłem, ogórki tak, ale w kapuście :thumbsup: ....... będę musiał raz wypróbować. 

Andrzeju, dajesz liście chrzanu czy sam korzę i ile?

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611283
Udostępnij na innych stronach

Witek ja chrzanu nie dodałem. Jest to taka odmiana polskiej kapusty. Po ukiszeniu daje taki delikatny posmak chrzanu......

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/126/#findComment-611321
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.