andrzej k Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3726 Opublikowano 8 Maja 2020 Andrzej, Ty masz jakas przetwornie czy co? Co Ty zrobisz z taka iloscia wedlin?Po prostu zjadam..... Pozdrawiam... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3727 Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Na śniedanko.????. Należyte ukłony. Andrzeju jak to robisz ze zawsze przy kiełbasie, kaszance masz równe długości pętek jak z pod linijki . Czy odmierzasz równe odcinki, a jak jest nie do pary czy niewymiarowe, to odcinasz farszu z powrotem do nadziewarki a osłonka do kubła. Czy masz iny patent. ???? Edytowane 8 Maja 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3728 Opublikowano 8 Maja 2020 Ładna porcyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3729 Opublikowano 8 Maja 2020 Należyte ukłony. Dziękuję masz równe długości pętek jak z pod linijki . Nie do końca jak z pod linijki ale staram się robić równe . Moim zdaniem porządek nawet na kiju z wędlinami jest częścią higieny . a jak jest nie do pary czy niewymiarowe, to odcinasz farszu z powrotem do nadziewarki Szanuję swoją pracę i nic drugi raz do nadziewarki nie idzie . Wprawa ( parę kilogramów wyrobów już zrobiłem ) robi swoje ... tak reguluję długością pętek że na końcu musi być parka . Czy masz iny patent. W razie niespodzianek, każdy powinien mieć jakieś tam swoje patenty--możliwości wybrnięcia z danej sytuacji .. Ładna porcyjka. Dzięki Pozdrawiam majowo Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3730 Opublikowano 9 Maja 2020 Co Ty zrobisz z taka iloscia wedlin Andrzej nie je chleba, to ma czym nadrabiać. Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3731 Opublikowano 9 Maja 2020 Andrzeju. W domu posiadam piec chlebowy na tzw. cztery blachy. Chyba czas najwyższy zmierzyć sie z wyzwaniem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3732 Opublikowano 21 Maja 2020 Tak trochę na śniadanko albo i na zagrychę ... Wędzonki z dzika . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3733 Opublikowano 21 Maja 2020 Wędzonki z dzika Widać po kolorku Jak robie kiełbasy - to też bardziej wiśniowe Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3734 Opublikowano 21 Maja 2020 Widać po kolorku To fakt . W zamrażarce jeszcze się coś tam mrozi na następne wyroby . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3735 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Dzisiejsza zdobycz na skalę powiatu ....chyba. Edytowane 22 Maja 2020 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3736 Opublikowano 22 Maja 2020 Andrzejku na skalę powiatu to mało powiedziane,ja ten rarytas widuję tylko na stoiskach z karmą dla naszych czworonożnych przyjaciół Salceson z taką wkładką w środku też lepiej się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3737 Opublikowano 22 Maja 2020 Grillowane na chrupiące to dopiero rarytas ???????? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3738 Opublikowano 31 Maja 2020 W piąteczek kręcony.. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3739 Opublikowano 31 Maja 2020 Piękny w przekroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3740 Opublikowano 31 Maja 2020 Dzięki.... bo to wiejski.. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3741 Opublikowano 31 Maja 2020 (edytowane) W piąteczek kręcony..Bardzo smakowicie wygląda Andrzejku...… i jeszcze z uchem...mniam Pozdrowienia Edytowane 31 Maja 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3742 Opublikowano 31 Maja 2020 Dzięki.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3743 Opublikowano 31 Maja 2020 W piąteczek kręcony.. Jadłam w Zakopanem, przepyszny Mistrzowski wyrób Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3744 Opublikowano 31 Maja 2020 Zapeklowana dzicza szynka bez golonki i kości . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #3745 Opublikowano 31 Maja 2020 Zapeklowana dzicza szynka bez golonki i kości Chyba przejdę na wege , Mistrzu = po tym salcesonie =>poszedłem wyciągnąć kawałek z zamrażarki Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3746 Opublikowano 31 Maja 2020 po tym salcesonie =>poszedłem wyciągnąć kawałek z zamrażarki Waldku ...... dobrze że jest z czego wyciągać Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #3747 Opublikowano 1 Czerwca 2020 W piąteczek kręcony.. O matko... Wygląd obłędny, a smak też znam . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3748 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Kto rano wstaje.... krakowska wieprzowo-dzicze... za godzinkę do wędzarni... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #3749 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Będziesz podsuszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #3750 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Jak zdąży! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.