withereggie Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1176 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Teraz nie ma to tamto... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1177 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Wczoraj upiekłem dzisiaj dekorowałem. Widzewski makowiec z jabłkami Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1178 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Widzewski makowiec z jabłkami Na kamieniach podany... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1179 Opublikowano 26 Czerwca 2015 BAzyl, zaskakujesz mi co jakis czas Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1180 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Wczoraj upiekłem dzisiaj dekorowałem. Widzewski makowiec z jabłkami Niezła Ci wyszła ta dekoracja Bazylku... napracowałeś się Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1181 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Czapy z głów... można by rzec zimą Latem zaś....że to chyba szlagier będzie w punktach tatuażu Szczególnie w Łodzi... Bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-432868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1182 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dzisiaj trochę mięsa z kości pobrałem Z 1984 g kości mam 566 g mięsa i 24 g tłustego. 30% mało Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1183 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dzisiaj trochę mięsa z kości pobrałem Z 1984 g kości mam 566 g mięsa i 24 g tłustego. 30% mało Dokładność jak w aptece Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1184 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dokładność jak w aptece W aptece to chyba mierzą do 0,1 g Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1185 Opublikowano 30 Czerwca 2015 w takim razie musisz obiecac poprawe i podawac jak w aptece , jak widzisz jest na to zapotrzebowanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1186 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Wczoraj upiekłem dzisiaj dekorowałem. Widzewski makowiec z jabłkami IMG_4434.JPGIMG_4438.JPGBazylku czarne chmury nad Twoim makowcem http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/widzew-lodz-przestanie-istniec/qs4p5c Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1187 Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) WIDZEW NIGDY NIE ZGINIE http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,widzew-bedzie-gral-w-iv-lidze,artykul,583311,1,726.htmla kibice rok temu to przewidzieli http://www.90minut.pl/liga/0/liga7719.html https://www.youtube.com/watch?v=XW2Y_Rx7RPI Bo Widzew najlepszych kibiców ma http://www.rmf24.pl/sport/news-stworzyliscie-mape-kibicow-polskich-klubow-triumfuje-widzew-,nId,1709548# Edytowane 3 Lipca 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1188 Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie ważne w której lidze, WAŻNE ŻE TO WIDZEW !!! Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1189 Opublikowano 3 Lipca 2015 Korycina zrobiłem z suszonymi pomidorami, oregano i chilli Z 10 l mleka wyszło 1400 g sera Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1190 Opublikowano 3 Lipca 2015 zawstydzony ser rumieńcow dostał od chilli i pomidorów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-433971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1191 Opublikowano 5 Lipca 2015 Dzisiaj wędziłem pierwsze swoje parówki i kabanosy Osadzanie Kabanosy po wędzeniu Kabanosy robiłem według tego przepisu http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1787-kabanosy jak dla mnie wyszły słone. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1192 Opublikowano 5 Lipca 2015 A parówki , zjadłesze smakiem , nie piszesz jak robiłes , czy tez parówki porwały psy ? Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1193 Opublikowano 5 Lipca 2015 A parówki , zjadłesze smakiem , nie piszesz jak robiłes , czy tez parówki porwały psy ? Parówek jeszcze nie próbowałem studzą się w piwnicy. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1194 Opublikowano 6 Lipca 2015 Dzisiaj wędziłem pierwsze swoje parówki i kabanosy Bazylku , rozwijasz swoją twórczość . jak dla mnie wyszły słone. Następnym razem dasz mniej p. soli i będzie gitara Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1195 Opublikowano 6 Lipca 2015 to kabanochy ze względu na słuszną długość Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1196 Opublikowano 6 Lipca 2015 Następnym razem dasz mniej p. soli i będzie gitara Możliwe że na słonośc ma wpływ godzina pieczenia do osiągnięcia 68*C w kiełbasie. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1197 Opublikowano 6 Lipca 2015 Możliwe że na słonośc ma wpływ godzina pieczenia do osiągnięcia 68*C w kiełbasie. A może termometer lepszejszy by się przydał. Sprawdzałeś na paru?Jeżeli wędziłeś w 55°C to różnica wynosi 13°C Tak cieńki wyrób nie potrzebuje godziny pieczenia w 90°C. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1198 Opublikowano 6 Lipca 2015 Możliwe że na słonośc ma wpływ godzina pieczenia Trafiony ................ Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1199 Opublikowano 6 Lipca 2015 A może termometer lepszejszy by się przydał. Sprawdzałeś na paru? Jeżeli wędziłeś w 55°C to różnica wynosi 13°C Tak cieńki wyrób nie potrzebuje godziny pieczenia w 90°C. Termometry miałem takie Sonda elektronicznego wbita w kabanosa, na koniec jak pokazywał 68*C dla sprawdzenia wbiłem ten mechaniczny co był w wędzarni pokazał 69*C. Wędziłem w temp. 45-50*C jak wsadziłem sonde w kabanosa to było 40*C. Pieczenie to temp. 70-100*C Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1200 Opublikowano 6 Lipca 2015 Pieczenie powinno być szybkie i intensywne, więc lepiej 100°C i krótko.Przy 70°C wysycha i staje się słońsze jak już zauważyłeś. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/48/#findComment-434309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.