tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1601 Opublikowano 4 Lutego 2016 Tsiaczku napisałem w temacie Zawiszy że mogę zrobić i wysłać pod podany adres, ale na moją deklarację nie było odzewu w tamtym temacie Jest odzew Wosiu, oczywiście że jest Jakże to tak w rejs bez parówek? Przecież kupnych jeść nie będziemy... Taka porcja jak ostatnio będzie w sam raz Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1602 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jest odzew Wosiu, oczywiście że jest Jakże to tak w rejs bez parówek? Przecież kupnych jeść nie będziemy... Taka porcja jak ostatnio będzie w sam raz pomyślimy, ale nie zaśmiecajmy Bazylowi kiełbasy z sarny Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1603 Opublikowano 4 Lutego 2016 Nie myśl, obiecałeś to rób Przecież teraz nie możesz Bazyla zawieść prawda? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1604 Opublikowano 4 Lutego 2016 kiełbasa z sarny wygląda *cenzura* (z sarny to chyba sam flak) Bardzo tłusta była to sarna Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1605 Opublikowano 4 Lutego 2016 Dzisiaj na śniadanie Wosia opieńki z jajkiem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1606 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) A ludzie piszą że ty z miski jadasz a tu na pięknym talerzu w piękne różyczki ☺i opieńki z jajkiem palce lizać ☺ Edytowane 4 Lutego 2016 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1607 Opublikowano 4 Lutego 2016 Z takiego talerza to bym Bazylowe piwo pił jak sake Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1608 Opublikowano 4 Lutego 2016 Wosia opieńki z jajkiem Pozwolisz, że zacytuję opinię na temat śniadania: " podeszla popatrzyla i zapytala sie patrzac na zdjecie jajecznicy z grzybami: Dlaczego ludzie robia takie dziwne zdjecia ? " Jest opis - co to jest. Wosia opieńki z jajkiem Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-473389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1609 Opublikowano 9 Lutego 2016 KIEŁBASA Z DZIKA Wczoraj wędziłem kiełbasę z dzika SUROWIEC 1. Dzik kl. I - 2545 g2. Dzik kl. II - 2268 g3. Dzik kl. III - 1678 g4. Wieprzowina kl. I - 286 g5. Wieprzowina kl. II - 1538 g6. Wieprzowina kl. III - 1297 g Miałem zamrożone mięso z dzika (dokładnie nie wiem jakie, ale na pewno była tam łopatka). Dokupiłem łopatke i boczek wieprzowy, miałem też kawałek słoniny w zamrażarce. PRZYPRAWY 1. Peklosól - 13,3 g/kg2. Sól - 5,7 g/kg3. Pieprz - 2 g/kg4. Czosnek - 5 g/kg5. Jałowiec - 1 g/kg (mielony w młynku)6. Gałka muszkatołowa - 0,052 g/kg (dałem 0,5 g na wszystko) WYKONANIE peklowanie 48 h dzik kl. I, II, III wieprzowina kl. I, II, III rozdrabnianie kl. I sitko 13 mm kl. II sitko 8 mm kl. III sitko 2,5 mm Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1610 Opublikowano 9 Lutego 2016 Jak podgotowka pod pasztet wygląda Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1611 Opublikowano 9 Lutego 2016 Bazyl a gdzie przekrój gotowizny,może szkła bezan już się tym zajęły ☺☺☺ Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1612 Opublikowano 9 Lutego 2016 A misek to u Ciebie dostatek Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1613 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) ciąg dalszy kiełbasy, zdjecia nie wchodziły kl. III napełnianie jelit, częśc zrobiłem kabanosów osadzanie 4 h temp. pokojowa wędzenie 3 h temp. 40 - 60*C i dopiekanie 70 - 100*C wypadek powiesiłem kij z kiełbasą do parzenia i poszedłem zakryc wędzarnie wracam, a tam kiełbasy na trawie. Zebrałem wku..... co się dało przy okazji przez godzinę podwędziłem kiełbasę świąteczną z sarny kabanosy 1380 g po wędzeniu zostało 1195 g znaczy 87% kiełbasa pieczona 5384 g po wedzeniu 4792 g, 89% kiełbasa parzona 2918 g po awarii nawet jej nie ważyłem deczko zostawiłem na białą 463 g po parzeniu 420 g, 91% i przekrój na górze pieczona i parzona, na dole biała i z sarny w pieczonej w środku jakaś galaretka pierwszy raz coś takiego mam a to pętko w trakcie nabijania tak się pokręciło Edytowane 9 Lutego 2016 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1614 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) A ten koleżka z czwartego zdjęcia w tle kiełbaski wiszą a on nic ? Edytowane 9 Lutego 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1615 Opublikowano 9 Lutego 2016 No i gitara na tydzień masz co jeść tylko kotów nie dopuszcza do lodówki ☺☺ Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1616 Opublikowano 9 Lutego 2016 osadzanie 4 h temp. pokojowa Bazyl chyba podwórkowej no dobra , wiem żeś żartowniś Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1617 Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzisiaj na obiad Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1618 Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzisiaj na obiad Bazylku gulasz czy wątróbka ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1619 Opublikowano 9 Lutego 2016 Bazylku gulasz czy wątróbka ? Schabowy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1620 Opublikowano 9 Lutego 2016 Schabowy Oj prawie kapcie pogubiłem ze ś miechu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1621 Opublikowano 10 Lutego 2016 Kiełbasy z dzika dobre są , tylko ja zawsze samo podsuszanie robiłem, podwędzane już mi tak nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1622 Opublikowano 10 Lutego 2016 Kiełbasa z dzika zapakowana Worków brakło to częśc poszła do kabanosów do dojrzewania Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1623 Opublikowano 10 Lutego 2016 Dzisiaj na obiad Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1624 Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Bazyl ta powieszona do dojrzewania trochę kaszankę mi przypomina a pizza fajna tylko uważaj na koty bo one okrutnie pizze lubią Edytowane 11 Lutego 2016 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1625 Opublikowano 11 Lutego 2016 Bazyl właśnie mi przypomniałeś, że ja też mam pomrożoną dziczyznę. Trzeba ją w końcu na kiełbasę przerobić Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/65/#findComment-474850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.