Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

  • 2 tygodnie później...

Siostra z koleżanką  jest u mnie. Wczoraj 2 h w lesie, sucho mało grzybów :mad:

 

post-51707-0-72685500-1631592542_thumb.jpg

 

Ja znalazłem coś takiego, 288g i kapelusz 16 na 14 cm

 

post-51707-0-81775000-1631592758_thumb.jpgpost-51707-0-63009300-1631592682_thumb.jpg

 

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-722350
Udostępnij na innych stronach

Piaskowiec modrzak. Jak jest młody, to smaczny. Tak dużego jeszcze nie widziałem.

U nas też sucho i mało grzybów. Od wczoraj dyżur przeciwpożarowy ogłosili.

Pozdrowienia Bazylu.

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-722356
Udostępnij na innych stronach

 

 

Siostra z koleżanką  jest u mnie.
 

 

Ty to się potrafisz ustawić Bazylku.

 

:facepalm:  :D

 

Widzę że tutaj się dzieje u Ciebie.

Pozdrawiam  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-722957
Udostępnij na innych stronach

Widzę że tutaj się dzieje u Ciebie. Pozdrawiam

 

 

Halusia ban mi się skończył :D  Też pozdrawiam.

Wczoraj miałem dzień wypieków.

 

post-51707-0-41399900-1632046249_thumb.jpgpost-51707-0-55773100-1632046358_thumb.jpg

 

Ciasto ze śliwkami :)

 

post-51707-0-20018400-1632046452_thumb.jpgpost-51707-0-23894400-1632046526_thumb.jpg

 

Wyjmowałem z foremki i wyjąłem kawałek :mad:

 

post-51707-0-29320300-1632046732_thumb.jpg

 

Czy to dlatego że dałem więcej śliwek? Robiłem według tego przepisu   https://aniagotuje.pl/przepis/ciasto-kruche-ze-sliwkami

Tylko śliwek dałem 1,2 kg bez pestek.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-723153
Udostępnij na innych stronach

Bazylku, przesadziłeś ze śliwkami.

Przepis mówi o 1 kg śliwek przed wypestkowaniem.

Chlebek bardzo ładny, a z ciastem sobie poradzisz..

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-723157
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładny chlebek możesz wysła recepturę

 

 

Tu masz przepis    https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/

 

Teraz daje zakwas pszenny i razowy, dałem też 2 łyżeczki drożdży. Tylko serwatki lub wody trzeba  dać mniej jak jest bez dodatków ;) Też pozdrawiam.

 

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-723322
Udostępnij na innych stronach

Annam ...e troszke ...ale ja tam lubie ciasto z zakalcem , szczegolnie jak sa z owocami bo to zazwyczaj duzo owocow i sok puscily :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724429
Udostępnij na innych stronach

chyba Tobie zakalec wyszedl

 

 

Troszkę jest zakalec, niestety :mad:

 

 

szczegolnie jak sa z owocami bo to zazwyczaj duzo owocow i sok puscily

 

 

Electra pewnie jest tak jak napisałaś, jabłek dałem 440 g po wykrojeniu pestek.

 

 

Słodki chłopak z Ciebie Bazylku

 

 

Halusia spotkaliśmy się na paru zlotach i nie zauważyłaś że jestem słodki :D

 

 

 

Może spróbuj owoce obtoczyć w mączce ziemniaczanej?

 

 

Wypróbuje ten patent ;)

 

Robiłem według tego przepisu https://www.youtube.com/watch?v=QmPs1x12IqI piekłem 35 minut, sprawdzałem patyczkiem był suchy i  po upieczeniu stygło w zamkniętym piekarniku. 

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724537
Udostępnij na innych stronach

 

 

Troszkę jest zakalec, niestety

Kilka zasad:

  • najlepsze są jabłka typu szare renety
  • jabłek nie mieszamy z cukrem, wyłącznie z przyprawami
  • górę placka smarujemy białkiem
  • posypujemy warstewką bułki tartej
  • dopiero na to jabłka

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724545
Udostępnij na innych stronach

 

 

stygło w zamkniętym piekarniku. 
 

I pewnei dlatego zakalec bo powstala para ktora nie odparowala

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724588
Udostępnij na innych stronach

Bazyl, dobrze by było abyś spróbował upiec nowe ciasto uwzględniając rady przedmówców, a to podeślij do mnie na utylizację :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724594
Udostępnij na innych stronach

Kilka zasad

 

 

Anno dzięki za rady ;)

 

 

najlepsze są jabłka typu szare renety

 

 

Jabłka mam takie

 

post-51707-0-85071300-1633005081_thumb.jpgpost-51707-0-85071300-1633005081_thumb.jpg

 

Pewnie papierówki, ale co mam narzekać jak są darmowe. Naprzeciwko mojej działki jest siedlisko i rosną dwie jabłonki pewnie przedwojenne.

[Dodano: 30 wrz 2021 - 14:37]

 

 

Bazyl, dobrze by było abyś spróbował upiec nowe ciasto uwzględniając rady przedmówców, a to podeślij do mnie na utylizację

 

Ciasto upiekę jak to zjem bo na utylizację się nie nadaje :D

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724609
Udostępnij na innych stronach

No to jest zagadka. Kilka postów wcześniej jest ciasto z posypką, a to zdjęcie z teraz. Ktoś kumaty wie gdzie jest posypka?

 

post-51707-0-06601000-1633008517_thumb.jpg

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724619
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ktoś kumaty wie gdzie jest posypka?

Pytaj dzieci. Ktoś Ci zlizał. :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724620
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ktoś kumaty wie gdzie jest posypka?

To nie była "posypka" w rozumieniu cukierniczym, tylko warstwa cukru pudru.

Przynajmniej tak to widać na zdjęciu.

 Cukier nasiąknął wilgocią z jabłek i rozpuścił się w wierzchniej warstwie :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/92/#findComment-724621
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.