BazylWidzew Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Wczoraj 10 godzin zacierania burbona :rolleyes: 80 l. wody, 30 kg śruty kukurydzianej i 4 kg słodu jęczmiennego :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-264266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 27 Stycznia 2013 bazylwidzew, rozumiem że słód traktujesz jako źródło enzymów? - mnie byłoby troszkę szkoda.... za tę cenę można kupić zestaw enzymów na 300kg skrobii, w tym enzym rozrzedzający jak później obrabiasz? płaszcz? Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-264280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 27 Stycznia 2013 bazylwidzew, rozumiem że słód traktujesz jako źródło enzymów? - mnie byłoby troszkę szkoda.... za tę cenę można kupić zestaw enzymów na 300kg skrobii, w tym enzym rozrzedzający jak później obrabiasz? płaszcz?Robię według przepisu z forom Alkohole Domowe, jest tam ze słodem to tak robię. Raz robiłem wyszło pyszne. Teraz pracuje w beczce 120 l. jak przepracuje odcedzam wszystko i gotuje w 15 l. garnku z nierdzewki + deflegmator i chłodnica. Po 2-krotnym gotowaniu mam 90% Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-264507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Po 2-krotnym gotowaniu mam 90% Piszę się na degustatora. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-264511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Piszę się na degustatora.Nie ma problemu przyjeżdżaj :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-264514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Trochę konserwy zrobiłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-264957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Wyczytałem ostatnio na naszej stronie żeby do chleba dać serwatkę zamiast wody. Wczoraj taki chleb upiekłem i jest różnica. Trzeba będzie teraz tak piec :grin: Kupiłem też 9 l. soku jabłkowego na cydr. Drożdże już wrzucone do wody Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-265444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Kupiłem też 9 l. soku jabłkowegoCzy możesz podać wszystkie składniki tego soku? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-265452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Wartość odżywcza w 100ml. białko 0,1g; węglowodany 10,2g; w tym cukry 10g; tłuszcz 0,1g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; błonnik 0g; sód 0g; wartość energetyczna 180kj i 42 kcal Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-265460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 31 Stycznia 2013 bazylwidzew, nie o to mi chodziło. Na opakowaniu powinien być podany skład surowcowy i wszystkie dodatki. Czyli z czego ten sok wyprodukowano :question: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-265472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Wczoraj 10 godzin zacierania burbonaU la la. To i sprzęcior musisz mieć do tego... Prawie jak w moim ulubionym programie "Bimbrownicy" na Discovery Weź butelczynę albo dwie na zlot w Napoleonowie... ciekaw jestem jak to to smakuje.... Pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-265534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 2 Lutego 2013 Na opakowaniu powinien być podany skład surowcowy i wszystkie dodatki.Anno nic więcej nie było (niestety to tylko biedronka) Weź butelczynę albo dwie na zlot w Napoleonowie...Na dzisiaj nie przewiduje żadnego zlotu, chyba że jakiś regionalny warmińsko-mazurski Dzisiaj pokrojone 1170g boczku na metkę pisa 9 litrów cydru wstawione Miód czwórniak niesycony z garścią rokitnika Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-265865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 2 Lutego 2013 Słuszną drogą idziesz, część czwórniaka zrób jako wino musujące, ale Cydr rób z prawdziwych jabłek. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-265886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 3 Lutego 2013 Cydr rób z prawdziwych jabłek.Masz racje na pewno byłby lepszy tylko w lato jak mam jabłka to robię wino :grin: część czwórniaka zrób jako wino musująceNigdy nie robiłem trzeba butelkę lub dwie zrobić, tylko ile cukru dać na butelkę :question: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 3 Lutego 2013 2g , najlepsza będzie glukoza Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 3 Lutego 2013 w lato jak mam jabłka to robię winoja też Co do miodów, to juz wszystkie balony miałem zajęte, ale w tym roku zacznę zabawę z miodami... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 4 Lutego 2013 bazylwidzew, ilość cukru na butelkę znajdziesz w temacie Altid , ja mam zrobiony cydr z wina z jabłek wlasnie stoi w butelkach zamiast cukru dałem słodzik , oraz dodatek soku z jablek , gazuje ze, az miło popatrzec .częśc mam butelowane do butelek po coca-coli , po tygodniu stania w spiżarce , sa tak napiete , że mam wrażenie że zbliżaja sie granicy wytrzymałości , jedną otwarłem i spróbowłem , uwążam , że musi jeszcze postac ,od zabutelkowania minęło 21 dni , zrobił sie lekki osad na dnie , stoja w temperaturze okolo 12-15 stopni . Pozdrawiam [ Dodano: Pon 04 Lut, 2013 07:49 ]pokemon15, mam okolo 4 kg miodu w spiżąrni ( ciemnej ), ktory jakims cudem ma okolo 3 lat , a moze 4 , nie został spożytkowany , da sie jeszcze z niego zrobic miód pitny, nie mam doświadczenia - więc pytam .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 4 Lutego 2013 pokemon15, mam okolo 4 kg miodu w spiżąrni ( ciemnej ), ktory jakims cudem ma okolo 3 lat , a moze 4 , nie został spożytkowany , da sie jeszcze z niego zrobic miód pitny, nie mam doświadczenia - więc pytam .PozdrawiamMiód przechowywany w ciemnym i chłodnym miejscu może stać latami,konserwuje go inhibina, która powoli niszczy bakterie,ale jest wrażliwa na światło i ciepło.Czasami miód się krystalizuje, czasem nie ale na pewno ciemnieje.Jeśli w twojej spiżarni jest chłodno i ciemno możesz śmiało jeść. a do miodu pitnego na 100% się nada Pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 4 Lutego 2013 Na opakowaniu powinien być podany skład surowcowy i wszystkie dodatki. Czyli z czego ten sok wyprodukowano100% sok jabłkowy bez dodatków i bez dodatkowego cukru :grin: Jak na zdjęciu.Jest dobry :thumbsup: [ Dodano: Pon 04 Lut, 2013 12:32 ]Bazylwidzew! Cydr z tych kartoników jest dobry :!: :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 4 Lutego 2013 pokemon15, dziekuje ,pozdraiwam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 4 Lutego 2013 I dziś metka pisa zrobiona :thumbsup: Na 1170g boczku dałem po 12g soli i peklosoli, 34g cebuli dla mnie mało, 3g cukru i pieprz biały 4g. Trochę wina rozlałem do butelek od lewej jabłkowe, jabłkowo-różane, różane i z tyłu gronowe z dodatkiem malin Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 4 Lutego 2013 bazylwidzew, do tej ilosci wina , metki troche malo , ale rozzumiem , ze produkcja bedzie szłą na bieżąco polączona z konsumpcja .Pozdrawiam . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-266273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 9 Lutego 2013 Ostatnio otworzyłem piwo robione w czerwcu i :shock: sam kwas. Jak brałem butelkę już coś nie tak bo butelka miękka( plastik) a wcześniej buła twarda. Nauczka na następne piwo trzeba szybko wypić bo na początku było dobre :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-267136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 9 Lutego 2013 dziś metka Ja mielę boczek wędzony i nigdy nie uważałem ,że to metka a tu proszę.Zawsze lepiej brzmi niż mielony boczek. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-267142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 10 Lutego 2013 Wczoraj zrobiłem Brunost. Z 10 l. mleka wyszło 666g.(ale diabelska liczba), dzisiaj jeszcze wędzenie oscypków. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/4/#findComment-267188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.