Gonzo Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 20 Maja 2015 Andrzej, ale skad znasz BAbcie BAzyla? Z disco w sanatorium Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 20 Maja 2015 Z disco w sanatorium No tak Andrzej to tancerz. Pierwszy i ostatni na parkiecie, jak slyszalam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 20 Maja 2015 Czyli o mnie zapomniałeś . :D Chleby na zamówienie będą pieczone w czwartek i w piatek rano Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 20 Maja 2015 Bazylu masz zajebistą wydajność mleka . Mam prośbę czy mógłbyś napisać dla mnie jak robisz twaróg od początku do końca ? Ula zazwyczaj robię tak jak w przepisie Anny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9961-ser-twarogowy-od-a-do-z-cz1-twar%C3%B3g/#entry356552 Z tego mleka miał byc robiony ser z niebieską pleśnią, ale nie zrobiłem od razu i się zsiadło w bańce. Po wlaniu do gara to się wszystko pomieszało, podgrzewałem na ogniu i mieszałem. Po podgrzaniu do 35* wlałem w formy i 2 dni się obsaczało, tyle wyszło bo jest trochę mokrawy, ale za to bardzo pyszny Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 20 Maja 2015 Chleby na zamówienie będą pieczone w czwartek i w piatek rano Pierwszy i ostatni na parkiecie, jak slyszalam ANNAM witaj Pierwszy to może tak , ale ostatni ???????? już są młodsi :D a treningu coraz mniej . Zobaczymy w Gąsiorowie 10 kg mam mniej na barkach może dam radę . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 20 Maja 2015 ok , dzięki w takim razie pewnie za długo odcieka u mnie ta masa , w każdym bądź razie ciagle ćwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 20 Maja 2015 teraz doczytałam - że dwa dni obsącza się i trochę mokrawy , a gdzie on obcieka u Ciebie ?? Bazylu ja robię przeważnie wieczorem około 20 i z rana około 6-7 godz. wyjmuje go z pieluchy i nie jest ani trochę mokrawy a obcieka w temperaturze pokojowej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 20 Maja 2015 a gdzie on obcieka u Ciebie ?? W czymś takim i pielucha na pół złozona w temp. pokojowej Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 21 Maja 2015 w pieluszce podwieszonej na uchwycie od szafki w temperaturze pokojowej , dobra spróbuję teraz w durszlaku , dzięki Bazyl za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 21 Maja 2015 Wczoraj i dzisiaj zrobiłem dla ojca syrop z mniszka Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-426510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 31 Maja 2015 Leona karkówka a'la parmeńska dzisiaj napoczęta Z 2477 g zostało 1860 g Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-428077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 31 Maja 2015 Bazyl kusisz sniedankiem ja planuje jajecznice a tu taki rarytasik ładna tlusciutka Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-428081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 31 Maja 2015 taki rarytasik ładna tlusciutka Slicznie przerosnieta i pewnie smaczna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-428110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Będąc w Łodzi 2 tygodnie też coś robiłem Ojciec sobie zażyczył chleb. Najpierw zakwas musiałem zrobic W domu była mąka orkiszowa to dałem 40% i pszenna. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-430917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) I dobrze bo bardzo dobrze Ci ta robota wychodzi Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-430921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Dzisiaj po 46 dniach dojrzewania ser z niebieską pleśnią spróbowałem Po zeskrobaniu pleśni i zasklepieniu otworów częśc pojechała do Łodzi, kawałek zostawiłem sobie do jedzenia, reszta zapakowana i do dojrzewalni Z 1740 g zostało 1500g. Wyszedł jakiś dziwnie kolorowy i bardziej suchy niż pierwszy w smaku też ten pierwszy był lepszy.Zepsuł mi się wilgotnościomierz i nie wiem jaka teraz jest w piwnicy wilgotnośc, pewnie jest mniejsza. Ale i tak jest pyszny i mam kilo sera pleśniowego w cenie 13.33 zł Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 18 Czerwca 2015 ser z niebieską pleśnią Za mało otworów wg mnie zrobiłeś. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Za mało otworów wg mnie zrobiłeś. Pierwszy jak robiłem to dziur było więcej ale się rozpadł na kawałki to w tym zrobiłem mniej Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Anno a Ty otwory jakiej średnicy robisz ? Ja robiłem śrubokrętem gwiazdkowym fi 6 mm. I dlaczego wyszły kolory tęczy na tym serze, od żółtego przez czerwony do brązowego. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Ja robiłem śrubokrętem gwiazdkowym fi 6 mm.Dobrze, że nie zardzewiałym gwoździem. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 19 Czerwca 2015 otwory jakiej średnicy robisz ? Używam sondy termometru, średnica 4mm. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Używam sondy termometru, średnica 4mm. Teraz sprawdzałem mój ma 3,8 mm, następny ser dziurawię termometrem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Bazyl jak bylismy z Kurpiem u Ciebie to chyba ten z pleśnią próbowaliśmy był . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Dzisiaj na obiad Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-431741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Właśnie kurier dostarczył, jest zapas na jakiś czas Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/47/#findComment-432763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.