roger Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 15 Marca 2014 Hmmm ta parówkowa "ze srem" ... hmmmm wcale nie za grubo jak dla mnie super żarełko Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 15 Marca 2014 potem odrobinkę parówkowej z serem Po co robić parówkową z serem, nie kumam? A może, jak pisał mistrz mi na pw - tępy jestem Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) żeby życie miało smaczek raz ... bez sera, raz z serem Edytowane 15 Marca 2014 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 15 Marca 2014 PiS-u a jadasz czasem parówki zapiekane z serem ? A do tego owinięte w boczek np. ? Jeśli nie to polecam zobaczysz co tracisz Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 15 Marca 2014 PiS-u a jadasz czasem parówki zapiekane z serem ? A do tego owinięte w boczek np. ? Jeśli nie to polecam zobaczysz co tracis Nie jadam takich rarytasów, jak parówa - to parówa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 15 Marca 2014 A ja jadam jak mi ciśnienie skoczy, wtedy mam w d... e holesterol liczy się humor i zadowolenie z chwili Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 15 Marca 2014 PiS-u a jadasz czasem parówki zapiekane z serem ? A do tego owinięte w boczek np. ? Jeśli nie to polecam zobaczysz co tracisz Roger ty to potrafisz zdenerwowac czlowieka. Ja nic robic nie moge, a parowki to najczesciej wlasnie w takiej postaci jem. . Do tego zapieczone z pomidorami.Jestem po sniadaniu i znowu glodna , przeciez nie bede znowu cos jesc Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 16 Marca 2014 Nie jadam takich rarytasów, jak parówa - to parówa. Pis ... wszystko jeszcze przed Tobą potem odrobinkę parówkowej z serem Maad .. ciut mało jej zrobiłeś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 16 Marca 2014 Ja od czasu do czasu podcinam parówkę wzdłuż, wkładam ser, zawijam w ciasto drożdżowe i do piekarnika! Mam takie bułeczki z parówką w środku. Syn jeszcze prosi bym nie zapomniał o keczupie! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 18 Marca 2014 Serowego szaleństwa ciąg dalszy. Tym razem na spółkę z kolegą Rav22 Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 18 Marca 2014 Maad,swpaniale wyglada , jaka to kielbasa? U nas w sprzedazy kiedys bylka Kransky z serem, bardzo popularny produkt, kiedy jeszcze kupowalam wedliny to dosc czesto ja bralam, bo dzieci lubily. Bardzo prosze ,jesli mozesz Ty czy RAv22 dajcie przepis i dokladnie, jaki ser jest dodany.Pozdrawiam, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 18 Marca 2014 Na razie to jest eksperyment w poszukiwaniu smaku kiełbasy którą Rafał przywiózł z Wiednia.Kiełbasa zwyczajna, wieprzowo-wołowa. Smakowo wyszło całkiem nieźle, ale jeszcze to nie jest ten smak którego szukamy.Ser ementaler, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pokombinować z innymi gatunkami. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 18 Marca 2014 Idziesz w dobrym kierunku.Kiedyś próbowano zrobić parówkę z serem i ketchupem i ...... zrobili.Jednak jakoś rynek tego nie przyjął, a przecież było wszystko w jednym.Dzieci przecież tak lubią !Do parówki musi być ketchup ..... ser nie koniecznie.Może zgubił ich ciepły ketchup ? Ale kto wie ? Twoja wersja może podbić nasze podniebienia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 18 Marca 2014 Maad, to wlsnie o tej samej kielbasie mowimy http://en.wikipedia.org/wiki/Kranjska_klobasa Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 18 Marca 2014 A już myślałem że tylko ja mam tak szalone pomysły .Parówę nożem wzdłuż po brzuchu , do środka słupek żółtego cacka i pod kwarcówkę . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 18 Marca 2014 Käsekrainer - tak się chyba nazywał nasz pierwowzór. Określenie ideał byłoby nadużyciem, bo to był ewidentnie wyrób masowy. Myślę, że eksperymentując można osiągnąć ciekawe wyniki. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 18 Marca 2014 U nas w sprzedazy ciekawiej to wyglada w malych sklepikach, gdzie sprzedaja swojskie wyroby. Cos zblizone do dawnej Slaskiej z serem, tylo nie mam pojecia jaki ser. Rozpuszcza sie ladnie ,a smak nie bierze over Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 18 Marca 2014 Dobór sera jest sprawą kluczową. Do parówkowej kupiłem jakiś tam pierwszy lepszy tani ementaler z Auchan , ale nie był to wyrób seropodobny . Dodałem 20% i niestety smak sera był zbyt mocno dominujący.Do tej dzisiejszej kiełbasy Rafał kupił inny, droższy gatunek sera i daliśmy go ok. 15%. Okazało się, że jednak serowy smak jest z kolei zbyt płytki. Można też spróbować z cheddarem, albo mieszać cheddar a ementalerem, albo wręcz dodać troszkę jakiegoś niebieskiego czy zielonego śmierdziucha Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 18 Marca 2014 Smierdziucha bym nie dawala, a bardziej trzymala sie miekkich serow zoltych. takich nie za bardzo dojrzalych. Przynajmniej tutaj tak jest ( kiedy bede w sklepie poczytam etykietki ,moze cos one mi powiedza i napisze o serze) Tylko jak mi sie wydaje, tu kawalki sera sa mniejsze( drobniej pokrojone). Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 18 Marca 2014 albo wręcz dodać troszkę jakiegoś niebieskiego czy zielonego śmierdziucha Maad - przecież z założenia nie jesz takich serów Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 19 Marca 2014 Olga, ale przecież nie robię wędlin tylko dla siebie takich nie za bardzo dojrzalych. To ważna uwaga - ser nie może być zbyt twardy bo ... dziurawi jelita i przy odkręcaniu jest masakra. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 19 Marca 2014 MAad, szukalam po australijskich stronach i napotkalam informacje, ze dodaja cheddar cheese,ale zastrzezenie jest aby byla wysoka temperatura topienia . Jednak patrzac na zdjecia owych kielbas jakie robili , to niestety ale wygladaja za drobno mielone. Wasza jest bardziej zblizona do tej jaka jadlam. Znowu znalazlam niemiecki przepis i podaja zeby do przepisu dodac Emmentaler ser. Tu jest link po niemiecku http://www.wiberg.eu/fileadmin/user_upload/lmp/recipes/f2034-kaesekrainer.pdf Moze to cospomoze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 19 Marca 2014 Generalnie Krainer w oryginale jest bez Käse. Natomiast myślę, że nadaje się do smażenia albo na grilla żeby się ser fajnie rozpuścił. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 19 Marca 2014 PAweljack , t gdzie jestem, kielbase ta je sie w roznych postaciach, i na grill ,i do piekarnika i najnormalniej grzana w wodzie. Maad i Rav22 staraja sie odtworzyc smak kielbasy , jak wczesniej bylo napisane. A ze ja mam troszeczke doswiadczenia w smaku i wielokrotnego jedzeni owej, moge sie wypowiedziec.Ser jednak nie powinien az tak bardzo sie rozpusic , a przynajmniej nie powinien osiagnac stopnia rozpuszczenia do postaci lejaco-ciagnacej sie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 19 Marca 2014 ja jadlam ta kielbase w wersji bez sera ale wyraznie bylo czuc pieprz cayenne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.