paweljack Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 dodawane są usmażone frytki Klient nasz Pan. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Paweł Rosyjska wersja"żarkoje" odbiega od tej o której piszę. Kielce są partnerskim miastem z Winnicą na Ukrainie od 1958 r.wznowienia umów partnerskich 1993 r,2003 r 2012 r, W winnicy jest restauracja Kielce a w Kielcach jest restauracja Winnica osobiście asystowałem przy wykonaniu tej potrawy przez kucharzy z Winnicy moja wiedza wykonania tej potrawy pochodzi bezpośrednio od nich a było to 1993 r. dowiedziałem się że obecnie do tej potrawy dodawane są usmażone frytki Jak skończę budowę pieca to z Warszawy do Kielc jest tylko 2 godz. Z Wiejscowości będzie ze 3 godziny Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Z Wiejscowości będzie ze 3 godzinySylwek możesz ten temat rozwinąć Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Tomku..czy w takim kubeczki mogę zrobić to danie ?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 czy w takim kubeczki mogę zrobić to danie ?? O..Haluś masz takie garneczki? Są super ..ale cena ich..obłędna Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 O..Haluś masz takie garneczki? Są super ..ale cena ich..obłędna Małgosiu mam 4 .. Synuś mi kupił w Holandii Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dobrze mieć dobrego Synka ,Halinko Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dobrze mieć dobrego Synka ,Halinko Pewnie że tak, ale to działa w dwie strony Małgosiu Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Witaj Halinko są troszkę za niskie i za szerokie i te uszka ale spokojnie możesz w nich zrobić ,uzupełnij składnikami naczynia do 2/3 wysokości z rób ciasto drożdżowe które zawsze Ci wychodzi wytnij krążek większy od naczynia zaklej naczynie i zawiń brzegi .włóż do piekarnika i zapiekaj do momentu ładnego zarumienienia ciasta ,najlepsze jest mięso wołowe ale z braku możesz użyć wieprzowego ja czasami na życzenie córek robię z polędwiczki wieprzowej tylko ją grubo kroję w kostkę ,reszta zależy od Ciebie na pewno zaskoczysz domowników sposobem podania a w szczególności smakiem ,wklejam Ci dobry przepis na 10 porcji Pozdrawiam Żarkoje Składniki:- mięso wołowe bez kości 1500 g- pieczarki 400g- śliwki suszone 200 g- śmietana 200 g- mąka 20 g- papryka świeża 100 g- cebula 150 g- smalec 150 g- koncentrat pomidorowy 200 g- groszek zielony 200 g- papryka mielona 20 g- czosnek 15 g- sól- pieprz do smaku- wywar wołowy ok. 350 ml- ciasto drożdżowe 1000 g, (Wg własnej receptury)- 1 jajko Opis przygotowania:Mięso umyć, pokroić w paski. Oprószyć solą i mąką. Obsmażyć z cebulką na rozgrzanym smalcu na złoty kolor. Namoczyć śliwki suszone w wodzie i poczekać aż napęcznieją. W tym czasie do podsmażonego mięsa dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w słupki paprykę i pieczarki w plasterkach oraz groszek zielony i wyciśnięty czosnek. Wymieszać dokładnie wszystkieskładniki.Podlać wywarem i dusić wszystko do miękkości. Odstawić z ognia, dodawać powoli śmietanę, ciągle mieszając, by się nie zważyła. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilę poddusić. Wlać do małych naczyń z kamionki. Górę zakleić krążkiem gotowego drożdżowego ciasta, posmarować na wierzchu jajkiem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piec, aż ciasto się wypiecze na złoty kolor. Podawać z zestawem surówek. Przepis ten pochodzi z restauracji Winnica , która prosperuje w moim mieście Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-510190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam wykorzystując ładny jesienny dzień na wędzenie przy okazji wykończyłem biesiadny stół do altany Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 4 Listopada 2016 Stół super Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 5 Listopada 2016 Stol wspaniale wyglada , bardzo mi sie podoba A wedliny, to cyba zawsze wisza u ciebie w lozeczku , w koncu wypieszczone jak baby Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 6 Listopada 2016 Chyba "warsztat" już na strychu , skoro łóżeczko znalazło swoje drugie życie .To było do śmichu,a co się tyczy stołu i wyrobów- to Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 6 Listopada 2016 Wojtku Annam gruby7074 dzięki stół wyszedł naprawdę super ,czeka go jeszcze nałożenie koloru i lakier utwardzalny na blat i można go użytkować w 100 % Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 6 Listopada 2016 czeka go jeszcze nałożenie koloru i lakier utwardzalny na blat A nie myślałeś o olejowaniu? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 6 Listopada 2016 stół wyszedł naprawdę super No Super Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 7 Listopada 2016 Witaj EAnno myślałem o oliwieniu i mam dylemat ale lazura chyba wygra sama oceń Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 7 Listopada 2016 Ja bym wybrala ten olej na prawo..drewno z czasem samo zciemnieje ..i bedzie wygladalo naturalnie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Ja bym zrobił-Szlifowanie 150- Penetrin z Altax (lub inny podkład ) przetarcie podniesionego włosia 180- bejca (np Starwax lub inna dopuszczona do oleju) przetarcie podniesionego włosia 200- 2x olej tungowy szlif 220 podniesiony włos-1x olej tungowy . Olej nakładamy i po 15-30 minutach wcieramy/wycieramy !!!!! i dajemy mu wyschnąć , około 24 h i następna warstwaLazura na zewnątrz po czasie będzie się łuszczyć. Tylko teraz to nie pora na te roboty chyba że ogrzewane pomieszczenie (tak 20-25 stopni ) + dostęp do naturalnego światła w przypadku oleju (polimeryzacja) . Trudno powiedzieć co to jest za olej który prezentujesz. Edytowane 7 Listopada 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Maciek -zawrót głowy tyle czynności stół wykończony jest 400 setką gładź ,zgadza się z malowaniem zaczekam do wiosny ,lazura tej firmy 3v3 nie łuszczy się mam pomalowane płoty lamelowe ponad 5 lat i jest OK stół będzie stał w altanie waży prawie 90 kg więc raczej nie będę go wystawiał na zewnątrz Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2016 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) z malowaniem zaczekam do wiosnyJa zabezpieczył bym do tego czasu (zrobisz jak uważasz) http://koloreo.pl/altax-penetrin-750ml-grunt-impregnujacy-do-drewna-o_678.htmlkupisz w każdym dobrym markecie budowlanym lub sieci. Można stosować do 0 stopni to dasz radę nie tworzy powłoki, można stosować praktycznie pod wszystkie farby oleje również pod lazury itp. P.S(Ja blat dębowy do kuchni : grunt x1, bejcax2, olej lniany x9 - wiem jako rzemieślnik z głodu bym umarł ale to było dla siebie ). W linku masz "starą" wersje ze względu na przepisu UE jest "nowa" różnica prawie żadna (nowa dłużej schnie) w handlu można spotkać obie Edytowane 7 Listopada 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 7 Listopada 2016 Tez wybieram jak Electra, po pracej. Moze dlatego ,ze wole jasniejszy odcien drewna. Ale jak to sie mowi, wybor nalezy do Ciebie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 7 Listopada 2016 Dzięki Maciek zapewne skorzystam z preparatu Penetrin jeszcze raz dzięki Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-525608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Witam przygotowania do świąt zakończone Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-532016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Przepiekne kolory jesieni Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/12/#findComment-532022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.